Šta je novo?

Win 7 i Taskbar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Instalirao sam win 7 ali mi nije uopste jesno kako se ubacuju neke nove ikonice ili folderi u Taskbar ?
Recimo , instaliram neki program i necu da mi ikonica tog programa bude na desktopu nego u taskbaru !

I da li u win 7 postoji quick launch kao u XP ili Visti ?

hvala

Prakticnije bi bilo da si postavio pitanje u zvanicnoj temi da se ne pravi haos sa pitanjima vezanim za win7 ali dobro😉
Mozes da prevuces ono sto hoces da ubacis u taskbar i da izabers opciju pin to taskbar i tu ce da ostane..
Quick launch u smislu xp i viste ne postoji vec je ceo taskbar zamisljen kao quick launch...

Poz

Quick Launch postoji!
Detaljno uputstvo kako da ga aktivirate pogledajte ovde

,)

Prilozi

• ql.webp
    ql.webp
    15.7 KB · Pregleda: 111
Hvala @ marcusnbg a posebno @ Catch 22

A u vezi sa @ marcusnbg predlogom da bi bilo prakticnije da sam ubacio ovo pitanje u zvanicnu temu ne mogu da se slozim
iz prostog razloga sto zvanicna tema je prilicno konfuzna , bar po meni , i na preko 70 strana ima svega i svacega .
Ja sam vec postavljao predlog , da se za teme koje imaju puno pitanja i odgovora napravi podforum ili nesto slicno
gde bi sve bilo grupisano i puno preglednije . Ovako bi svi mi morali da izlistavamo preko 70 i nesto strana u nadi da cemo naci
nesto slicno , a mozda na kraju i ne nadjemo to sto nam treba
Inace , i oni koji bi nam eventualno i dali odgovor bi isto morali da izlistavaju sve te strane sto samo otezava svima nama
Bar po mom nacinu shvatanja .
Ne znam koliko je to komplikovano , ali bi zaista mogao da se napravi podforum za brojne teme
Nesto poput ubuntu foruma gde za svaku verziju izlazi novi podforum . Posto Win ne izlazi na svakih 6 meseci .......
Bilo bi ostvarivo

poz

Poslednja izmena:
Custom toolbar koji imitira quick launch moze da se napravi ali to i dalje nije quick launch u smislu xp-a i viste koji se pali iz taskbar podesavanja ali je u svakom slucaju koristan tip..

Poz

Kakav Custom toolbar?

QLPath.JPG

Kakav Custom toolbar?

QLPath.JPG

Jesi li napravio poseban toolbar za quick launch ili si ga ukljucio u taskbar opcijama?

Prva slika je vistin taskbar gde imas opciju da ukljucis quick launch a drugo je win7 i ne vidim da imas opciju da ukljucis quick launch vec mozes da napravis toolbar koji ce da imitira quick launch..

@dejan2006

Slazem se da je sitacija sa mnogim temam a ne samo sa ovom problematicha po pitanju kolicine suma i nepotrebnih informacija ali vec sada kada pogledas imas npr. temu vista vs win 7 koja je vec poprilicno zazivela i u kojoj se vise ne prica o tome sta ce vas naterati da predjete sa jednog sistema na drugi vec se u noj resavaju problemi vezano za win7 i sl.
Umesto da postoji jedna tema u kojoj ce sve to da bude na jednom mestu sada imamo 2 ili 3 teme sa slicnom tematikom koje treba pretraziti ili procitati a moguce da ce ih biti i vise a dodatni problem nastaje kada se u temi sa jednim naslovom krenu da se resavaju dodatni problemi koji nemaju veze sa tim naslovom i nekome ne bi ni palo na pamet da cita tu temu jer nema takav problem..
Resenje bi bilo u svakom slucaju da neko sedne i napravi FAQ i da pronadje sva pitanja i da sve odgovore na konkretna pitanja izdvoji i da se stavi u sticky ali se to nece desiti pa ipak mislim da bi bolje bilo da je sve na jednom mestu a ne razbacano po temama i datumima.Moje misljenje u svakom slucaju..
Nije bila zlonamerna kritika u svakom slucaju🙂

Poz

Prilozi

• vista taskbar.webp
    vista taskbar.webp
    19.9 KB · Pregleda: 48
  • 7taskbar.webp
    7taskbar.webp
    23.7 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Ne znam u čemu je problem...jeste da su ga sakrili, verovatno misleći da neće biti potreban zbog malih ikonica u taskbaru koje se otvore po pokretanju aplikacije/foldera, ali opet, kome treba može da ga uključi. Radi isto kao na Visti/XPu, samo se drugačije uključuje. 🙂

Poz

Nema problema🙂,samo kazem da je u pitanju (custom)toolbar a ne qucik launch u smislu viste i xp-a a kao sto sam vec rekao koristan tip za one koji vole quick launch...

Poz

Poslednja izmena:
Kakav Custom toolbar?

QLPath.JPG
sve je ovo u redu...medjutim ima mali problem:nakon restarta ili gasenja racunara se taj "qucik launch" ne ucitava automatski nego mora opet cela procedura (Desni klik na taskbar / Toolbars / New toolbar...) mora rucno da se odradi! postoji li tu neka caka da se automatski ucita?
hvala

Meni je ostao posle restarta, ne znam šta može biti...

Imate temu o W7 u kojoj je sve objasnjeno, postavljajtep itanja tamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno