Šta je novo?

Win 2k ... ASPI ??

• Začetnik teme Začetnik teme Ha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Elem, drugar ima problem sa grebovanjem CD-ova, jer u AC-u nedozvoljava nista drugo doli "analog", dok "ASPI" i "mscdex" su
zasivljeni bez mogucnosti stikliranja. Instalirao je nove ASPI drajvere,
ali dzaba ... Ako neko zna kako otkloniti problem neka kaze, jer sa "analog" setovanjem brzina gebovanja je sasvim prirodna ~~ 1x
😀 😀

pozdrav!

Da, da, taj novi Adaptec-ov ASPI v4.7 nista ne valja, kao instalira se a ne radi (W2k i XP probao), zato nadji neki v4.6 (npr. ForceASPI).

Hvala na odgovorima!

Moja sugestija, a u skladu sa prethodnim savjetima, je da instalirate
4.6 verziju build 1021.

Sad sve funkcionise kako treba 🙂

pozdrav!

Win2k(SP2) na Abit BE-6 II. Uglavnom ASPI 4.7 (4.71 nisam probao) se uredno instaliran (sto potvrdjuje i aspicheck) ali opcija za ukljucivanje istog u Audiograberu 1.81+Lame 3.91 nije dostupna! Nisam probao u kombinaciji sa Catalzstom.

dal` ste sigurni da 4.71 ne valja

Probao sam audiocatalist i sve je ok (sa aspi 4.71) u winxp. Mscdex i nije aktivan zato sto se ne koristi pod winxp, ASPI moze da se stiklira i da se menjaju sve opcije. (Rezac je teac40x i detektovane DAE brzine su default, 4x i 8x, a pod "all speeds" je 1-32X i default).

Da mozda nije bio problem sa instalacijom ASPI-ja. U readme fajlu sasvim jasno pise da pri instalaciji, iz comandne linije treba startovati:

INSTALL.BAT X86 (ako se instalira za 98/ME/NT/2000),

a da u slucaju winXP treba da stoji: INSTALL.BAT XP32

Dakle, raspakuje se cela arhiva bilo gde, ode se u dos prozor, udje se u "bilo gde" folder i kuca se(za 98/me/nt/2k/) install.bat x86 (i pritisne Enter) ili
install.bat xp32 (i pritisne enter) ako je za winXP.

Easy as pie

sorry voyager,
(ovo oko install nije bilo upuceno tebi). I kod 4.71 aspichk potvrdjuje ok instalaciju. Verzije za XP ( wnaspi32.dll, aspi32.sys) se vode kao 4.71.1 i nose datum 8. maj ove godine.

Pa problem sa verzijom 4.7 barem kod mene je bio to sto ga aspichk uredno prijavi da je instaliran, ali ni jedan drugi progarm koji koristi ASPI ge ne vidi. E sad verziju 4.71 nisam probao tako da mozda ona stvarno radi.

Nazad
Vrh Dno