Šta je novo?

Win 2000?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Posle nadogradnje računara, prvi put sam instalisao Win 2000. Za sad sam zadovoljan, ali imam nekih nejasnoća, pa ako je neko voljan da mi pripomogne...Imam nekoliko pitanja:
1.Kako sprečiti neke programe da se podižu sa sistemom? Kod 98-ice je to bilo iz msconfig-a.
2.Pri konektovanju iz Dial-upa, moram da odmah ukucam i username i lozinku inače me posle verifikovanja odmah izbaci sa linije, a ne kao pre tek po konekciji. Jeli to uredu? Ako se ne konektujem iz prve i kliknem na Cancel, ponovo moram da pokrećem konekciju i ponovo kucanje lozinke jer ne želim da mi se pamti lozinka. Ranije (u 98-ici) mi se posle Cancela automatski pojavljuje prozorče za konekciju. Da li je i to u redu?
Danas sam prvi put startovao 2000, i poprilično se razlikuje od 98, ali ovo mi je prioritet pa molilm za savet, a za ostalo što mi je nejasno ću polako sam da iščačkam.
Pozdrav!!! cheers

1. potrazi po netu StartupCPL programche koje ce reshiti tvoj problem
2. To tako treba.. E da i nemoj da se chudish shto ti je posle uspeshne konekcije sifra mloogooo duza nego shto zapravo jeste.. To Win2k enkriptuje radi zashtite.

1. mozesh da koristish msconfig iz winxp-a... ukucaj na google winxp msconfig i naci cesh ga sigurno...

2. odgovorio ti je vec zilet.

poz

1. potrazi sa regedit-om:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
i
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
i tu ces naci sve sto ti se startuje od dodatnih programa tako da jednostavno obrisi sta ti se ne svidja. Pre toga obavezno backup-uj registry ako nisi bas siguran sta brises.

2. Sto se tice ponasanja dial-up-a to je normalno. Jednostavno izvuci shortcut za DialUp vezu na desktop i uzivaj 🙂

Zaboravih još da pitam: nemam autoplay opciju pri startovanju CD-a.U Tweak-u sam podesio kako treba. Može li se tu nešto uraditi?
Pozdrav!!! cheers

Živi bili:wave;
Pozdrav!!!cheers

_X_ je napisao(la):
Naravno da moze 🙂

Opet pokrenes RegEdit i odes na lokaciju:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom

i opciju:
Autorun
koja bi trebala da u tvom slucaju, ako ti ne radi autorun, ima vrednist 0,
promenis u 1

ako ti je ta vrednost vec 1 (0x00000001) onda ostavi tako kako je!
Živ ti meni bio i dalje 🙂 ali neće. Uradio sam kako si napisao. Bila je vrednost 0 stavio sam na 1 ali i dalje nema autoran-a, ni na čitaču ni na rezaču. Ima li još nešto?
Pozdrav!!!cheers

A da li si ukljucio u CP Enable Digital CD Audio for This CD-ROM device? (start-settings-cp-system-hardware-device manager-DVD/CD ROM devices-pa properties za CD rom (recimo meni nije htelo da radi dok to nije bilo ukljuceno)

kUdtiHaEX je napisao(la):
A da li si ukljucio u CP Enable Digital CD Audio for This CD-ROM device? (start-settings-cp-system-hardware-device manager-DVD/CD ROM devices-pa properties za CD rom (recimo meni nije htelo da radi dok to nije bilo ukljuceno)
Upravo to i ono iz prethodnog odgovora čine jednu lepu celinu. Sada sve lepo radi. Još jednom hvala svima.
Pozdrav!!!cheers

Jako lep kratez za namestanje konfiguracije je My Computer desnim pa manage. Otvara se konzola sa menadzmentom lokalnog racunara. Potom ides u Software Environment i Startup Programs. Klik na folder i dobijas programe koji se pokrecu u w2k. E sad dolazi ono najzanimljivije. Da bi dobio putanju u registriju tih shortcut-ova, gore imas View opciju gde ides na Advanced i to je to. Posle ti samo ostaje da pokrenes Regedit i nadjes doticne putanje i da ih modifikujes kako hoces...

Sto se tice msconfig-a, radi samo u w98 i XP-u.

Pozdrav

cheers

Batica je napisao(la):
Sto se tice msconfig-a, radi samo u w98 i XP-u.

Nije tachno, kao shto sam gore rekao msconfig iz XP-a radi na win2k... proveri pa vidi 🙂

Dabar je napisao(la):
...Ako se ne konektujem iz prve i kliknem na Cancel, ponovo moram da pokrećem konekciju i ponovo kucanje lozinke jer ne želim da mi se pamti lozinka. Ranije (u 98-ici) mi se posle Cancela automatski pojavljuje prozorče za konekciju. Da li je i to u redu?
Kad sam instalirao IE 5.5 to mi se vratilo na ono kako je bilo u '98

Nazad
Vrh Dno