Šta je novo?

Win 2000 WMP Preview....

• Začetnik teme Začetnik teme popa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Zna li neko kako iskljuciti wmp preview muzickih,video ili image fajlova koji je integrisan po default-u u folderima,kod windows-a 2000 Pro?
Hvala!

opasno mi ide na nerve...

Tzv. video preview koji se pojavi u side panel-u mozes da iskljucis tako sto ces u folderu c:\winnt\web pronaci fajl folder.htt. Bekapuj ga u slucaju da nesto podje po zlu.
Zatim ga edituj u notepad-u pronadji liniju <span id=MediaPlayerSpan> i obrisi je. Snimi promene i pokreni explorer. To bi trebalo biti to.

Dali je ista procedura za WinXP+SP2?

Nasao sam to uputstvo na jednom sajtu i na moju zalost ne pomaze,tj pojavi mi se prozor sa pitanjem:

Security Alert:The file or folder you are opening contains web content that may be unsafe.The web content has either been modified or is from an unknown source.Do you allow it to be intialized and be accessed by scripts?
Yes ili No

E,sad...ako kazem yes i dalje plugin funkcionise,a ako kazem no ne funkcionise samo u tom slucaju dok me ponovo pita za bilo koji drugi primer,sto naravno smara...
Hvala jos jednom...

Poslednja izmena:
Sada postoji solomonsko resenje a to je Tools>Folder options>Use windows classis folders. Tada gubis u bilo kojem prozoru explorera web sadrzaj sto impliceira da desni side panel vise ne postoji koji nekada zna da bude koristan ako koristis explorer za rad za fajlovima mada ja vise preferiram total commander.

jes' resenje..koje sam doduse hteo da izbegnem ali tnx u svakom slucaju,a ako neko zna kako da ovo resi...placam pice!

Za XP pro je procedura sledeca:

1. Otvori CMD
2. Upisi "regsvr32 /u shmedia.dll"
3. Udri Enter!

Za vracanje na staro:

1. Otvori CMD
2. Upisi "regsvr32 shmedia.dll"
3. Opet po Enter-u!

Pomagajte ljudi za ovaj 2000 izludecu...

Imam neki TweakUI instaliran ali ga koristim samo za neke druge stvari,uzgred znas li Zoni gde se u njemu resava ovaj problem?
Da li je do verzije ili sta..ali ne mogu da nadjem...
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno