Šta je novo?

win 2000 Boot problem

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
resio sam da na staroj masini stavim svezi win 2000. napravio sam 4 boot diskete i sve redom proso proceduru. posle 4 diskete trazi cd win 2000. ja ga ubacim, komp ga zarotira i prijavi da opet trazi cd win 2000. disk radi super, jer sam sa njega pravio boot diskete.

da li neko zna u cemu je problem?

jos nesto kako je moguce napraviti win 2000 bootabilan disk? pokusao sam sa neta da isprobam par puta ali nece da radi tako...

Win2k se instalira identicno kao i XP, znaci sa CD-a samo moras u BIOS-u namestiti prvi boot uredjaj CD drajv. Win2k je odlican OS mada ako ne instaliras i Service Pack 4 puno modernih aplikacija i igara nece ti raditi, tako da ti predlazem da skines sa neta SP4 za Win2000 i programcic koji se zove Autostreamer. U njemu namestis gde ti je glavna instalacija Windowsa (taj CD koji imas) i odakle vuces SP. Autostreamer ce to smiksovati i dobices na kraju ISO Image fajl koji treba narezati i dobio si sve sto ti treba.

resio sam da na staroj masini stavim svezi win 2000. napravio sam 4 boot diskete i sve redom proso proceduru. posle 4 diskete trazi cd win 2000. ja ga ubacim, komp ga zarotira i prijavi da opet trazi cd win 2000. disk radi super, jer sam sa njega pravio boot diskete.

da li neko zna u cemu je problem?

jos nesto kako je moguce napraviti win 2000 bootabilan disk? pokusao sam sa neta da isprobam par puta ali nece da radi tako...

Imam vise instalacija W2k (ukljucujuci i originalan Win) i sve su boot-abilne... Mislim da je lakse da nadjes vec "gotovu"...

Imam vise instalacija W2k (ukljucujuci i originalan Win) i sve su boot-abilne... Mislim da je lakse da nadjes vec "gotovu"...

pa u tome je problem, jer svaka verzija na koju sam ja nailazio je ovakva! al ajde da pokusam ono sto je reko ionicman za podesavanje u biosu!

Poslednja izmena:
Win2k se instalira identicno kao i XP, znaci sa CD-a samo moras u BIOS-u namestiti prvi boot uredjaj CD drajv. Win2k je odlican OS mada ako ne instaliras i Service Pack 4 puno modernih aplikacija i igara nece ti raditi, tako da ti predlazem da skines sa neta SP4 za Win2000 i programcic koji se zove Autostreamer. U njemu namestis gde ti je glavna instalacija Windowsa (taj CD koji imas) i odakle vuces SP. Autostreamer ce to smiksovati i dobices na kraju ISO Image fajl koji treba narezati i dobio si sve sto ti treba.
probao sam sa podesavanjem u biosu. ne vredi. kad pritisnem enter da mi bootuje sa CD-a, udje u plavi ekran radi 10s i pita za boot disketu #1. a u pitanju je SP4 verzija.

ili da vidim da nadjem win 2000 na nekom drugom mestu.

Spidsound

Za win 98 treba disketa, a za win 2000 ne znam, pa nije valjda da i on se instalira slicno kao 98
Onda je XP zakon.
???????

W2k se identično instalira kao WXP. U pitanju su Windows NT 5.0 odnosno Windows NT 5.1 i bukvalno za to .1 se i razlikuju po svim parametrima.

Sem toga, XP je 2 godine noviji, naravno da ima neke prednosti (u neku ruku može biti i obrnuto).

Postoji verzija 2000 koja se zove Windows 2000 retail,ona ne trazi flopi samo disk koji sam vec naveo!!!
A ti predpostavljam da imas Windows 2000 msdn edition,imao sam ga ranije meni je uspevalo sa ta 4 flopija mada ti je ovaj prvi mnogo jednostavniji.

Vrh Dno