Šta je novo?

Win 10 se zaglavio

Hvala Ljubo, izgleda da sam uspeo da ga nateram i sa gmail om

Nekome ko radi za MS naravno da nema. Ja sam korisnik, kada bi bio inžinjer verovatno bi radio to što i ti, ja gledam i pričam iz ugla smrtnika. Moje mišljenje, razlog zašto je napravljen Win 8 je čista komercijala, "otimačina para". Poznato je da svaki drugi Win valja. Nakon XPa stigla je Vista koja je najavljivana kao 7ca, zbog ogromog hejta, pustili su 7 u prodaju, zatim 8 i 8.1 su najavljivani kao 10, što je imalo još veći hejt od Viste, pa su pustili 10 koji je stravičan špijun. Niko ne razume toliku potrebu da oni tamo znaju sve o svakome, to su za mene kompleksi i gluposti. Svaki od ovih OS su mogli da ispeglaju kroz updata, kao što je to konačno urađeno sa 10. E sad, zašto nisu do sad, ne znam ali mislim da razlozi za pravljenje novih OS leži u tome da se odvuče pažnja hejterima od postojećeg. Smatram da je 90% hejta i virusa usmereno ka Win 10, a znatno manje na 7, a o XP da ne govorim sa te strane njima ni ne treba neka "titanjumska" zaštita kao na 10, oni sami po sebi nisu više predmet interesovanja hejtera i sa te tačke gledišta oni meni predstavljaju savršeno bezbedan sistem za rad. E sad, ja se slažem da su oni i dalje podložni zarazama i da generalno od tvog dvoklika nema zaštite. Tako da, nije da nema nebrige. Po meni brinu tako što naprave novi krš OS koji postane centar hejta, da bi ti mogao na miru da radiš na postojećem. Nisam expert ali znam šta je .exe fajl i zaista vodim računa odakle i šta preuzimam, ja imam 37 god. ne 13.

Dakle, nas koji smo inžinjeri ne pogađaju sigurnosni propusti bilo koje platforme i mi, verovatno, imamo neke magične verzije softvera koje vama običnim srtnicima nisu dostupne? I mišljenje je kao dupe - svako ga ima, ali to ne znači da je ispravno na bilo koji način, tj. da ima ikakve dodirne tačke sa realnošću.

I gde je to tačno javno poznato da svaka druga verzija Windows operativnog sistema valja? Ima li neka studija o tome? Zvanični dokaz? Nešto što je više od priče po uglovima kuloara? A šta je sa Service Pack-ovima, jel i oni spadaju u te parne i neparne površne podele po kvalitetu?
A kad već pričamo o napadima, virusima i sl., da te pitam - jesi li ikada napisao virus u svom životu? Posedovao botnet mrežu? Da li uopšte znaš kako to radi, čemu služi, zašto ljudi pišu viruse i iskorišćavaju sigurnosne propuste? Da li uopšte možeš da mi navedeš jedan operativni sistem na ovoj planeti koji nema propuste? Hejteri i oni koji imaju "mišljenje" ne pišu viruse. I 90% tih hejtera, kako ih ti nazivaš, su ljiudi koji imaju površno znanje o celoj toj materiji ali sebi daju za pravo da iznose mišljenje o bilo čemu koje nije potkrepljeno činjenicama. Godine su nebitne.

Na kraju da te pitam - a jesi li ti kupio taj operativni sistem koji ti je toliko zgrešio? Jer ako jesi, za sve svoje nedoumice, probleme i ideje najbolje je da kontaktiras Microsoft podrsku. Tome, izmedju ostalog, i sluze.

Ne znam da li imate magične verzije ali sam ubeđen da tvoja i moja nisu iste i da je tvoja verzija Win 10 tri puta bolja od moje, smrtničke.

Legalan je naravno. Viruse nisam pravio niti znam da pravim.
Ko je iz Google Chroma uradio dvoklik kada je Yahoo uspeo da ga hakuje i ko je tu sad kriv, sam korisnik jel da, zato što ga nije uklonio iz opcije pretraživača. To što se on sam pojavio niotkud nema veze kao ni to što ga ovaj nikad nije hteo, niti ga je koristio, niti će, al on je kriv. Obožavam kada se firme prepucavaju preko leđa smrtnika.
Ako je to moguće na Clear netu, možeš li da pretpostaviš šta stiže sa Dark weba, samo mi nemoj reći, pa što si izlazio na DW.

Ja nisam rekao da je Win kriv, već da je krivica podjednaka..
No dobro, za svaki bezbednosni propust krivićemo dvoklik korisnika, jel tako, šta fali, sve je to posao.

Poslednja izmena:
Svaljivanje krivice ne vodi nikuda, svakome se dogodilo da je upao u neku nepriliku nekada pa makar i neznao za to. Vidiš šta se dogodilo, naučiš od toga i pokušavaš da izbegneš u buduće, to je sve što možeš. Nema OS-a ili programa koji ne može da se hakuje. Bilo je toga i pre interneta i PC-a pa čak i kompjutera. Po nekad OS propusti nešto, ponekad neki program ali se sve svodi na krajnjeg korisnika da proba da se zaštiti a pre svega da proba da ne ulazi u ne-sigurne situacije baš kao u "stvarnom" životu. Kompjuteri, mobilni telefoni, internet, sve je to sada taj "stvarni živiot" pa se tako valja i ponašati. Ulazak u sumljive sajtove, skidanje programa sa njih pa čak i uopšte je slično prelasku ulice na pogrešnom mestu, može da te nikada ne udari auto ali može i prvi put.

Slažem se...

Mislim da je lepo što se polemika raširila ali mislim da smo skrenuli sa prvobitne teme, sada zalazimo u druge vode za koje, priznajem, nisam baš kompetentan. Ja sam problem rešio kako sam rešio ja MS da tužim ne mogu, a i da mogu da dokažem bilo šta ne verujem da ja toj spor dobio, pogotovo u zemlji Srbiji gde premijerka želi da digitalizuje vojsku, BIA i MUP sa Windowsom 10.

Slažem se...

Mislim da je lepo što se polemika raširila ali mislim da smo skrenuli sa prvobitne teme, sada zalazimo u druge vode za koje, priznajem, nisam baš kompetentan. Ja sam problem rešio kako sam rešio ja MS da tužim ne mogu, a i da mogu da dokažem bilo šta ne verujem da ja toj spor dobio, pogotovo u zemlji Srbiji gde premijerka želi da digitalizuje vojsku, BIA i MUP sa Windowsom 10.
Ode ti u politiku, ovde ništa ne može bez politike.

Windows ima rupe... Šta reći za procesore? Intelovi procesori imaju preko milion nedokumentovanih instrukcija sa kojima svašta može da se uradi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

E ovo je novo za mene, može li neki link na tu temu?

pitaj se zašto su rusi uveli 28nm elbrus 8 procesore kako bi zamenili američke x86.

Ne znam da li imate magične verzije ali sam ubeđen da tvoja i moja nisu iste i da je tvoja verzija Win 10 tri puta bolja od moje, smrtničke.

Legalan je naravno. Viruse nisam pravio niti znam da pravim.
Ko je iz Google Chroma uradio dvoklik kada je Yahoo uspeo da ga hakuje i ko je tu sad kriv, sam korisnik jel da, zato što ga nije uklonio iz opcije pretraživača. To što se on sam pojavio niotkud nema veze kao ni to što ga ovaj nikad nije hteo, niti ga je koristio, niti će, al on je kriv. Obožavam kada se firme prepucavaju preko leđa smrtnika.
Ako je to moguće na Clear netu, možeš li da pretpostaviš šta stiže sa Dark weba, samo mi nemoj reći, pa što si izlazio na DW.

Ja nisam rekao da je Win kriv, već da je krivica podjednaka..
No dobro, za svaki bezbednosni propust krivićemo dvoklik korisnika, jel tako, šta fali, sve je to posao.

Jer ako klikneš nešto, ako ti OS zabrani ima da se buniš što ti ne dozvoljava da radiš šta hoćeš. Svaki softver ima slabe tačke, ali je takođe tvoja odgovornost kad daješ admin privilegije nečem levom.
Nema Windows ovde nikakve veze, nego je najveća meta jer je najpopularniji. Standardne Linux distribucije su manje bezbedne nego Windows 10, ali nisu generalna meta zbog malog udela.
Tvoje kao korisnika je da znaš osnove i da držiš softver na najnovijoj verziji, na njima je da povećaju bezbednost, koliko može, bez da utiče na upotrebljivost.

Ničim izazvano, ja sad imam šaltanje na Yahoo i u Operi.

Poslednja izmena:
Zar nisi presao na win7? Verovatno kada si nesto instalirao ili skidao sa neta bila je opcija da ti yahoo bude glavni pretrazivac (obicno moze da se odstiklira).

Ma jesam, prvo mi se pojavio u Chromu, pa je sad i u Operi.

Ja znam šta pričam i šta radim, nisam ja ništa instalirao što nije trebalo. Imao sam ovakav problem kao i videu i kao u videu sam ga otklonio, ovo je automatski rešilo i šaltanje na Yahoo i u Operi.

Poslednja izmena:
batali ih đorđe, oni su mikrosoft insajderi...

a i sad je kao apologetija windowsa10 popularna sintagma "problem je ispred monitora" pa su rešili da je koriste što češće u svakodnevnom diskursu.

Cekaj, Djole ima homepage redirect cim instalira Windows i aplikacije, i ti tvrdis da nije problem u Djoletu, nego u Windows-u? Nije on instalirao nista pogresno?

To sigurno ne dolazi sa originlnim W10 a ni sa jednim originalnim Windows-ima.

6sw86I7.gif

Pa šta ja sad treba, da pokažem aktivacioni kod?

Poslednja izmena:
Vrh Dno