Šta je novo?

Win 10 boot problem

Rista96

Cenjen
Učlanjen(a)
04.08.2012
Poena
159
Imam veliki problem i nadam se da mi mozete pomoci u resavanju istog. Naime, laptop je bio ukljucen, otisao sam do prodavnice kada sam se vratio desavalo se sledece . Win se pokrece pise "automatic repair" i onda se pojavi bsod sa nekom greskom. Odradio sam start up test i pokazuje "failed memory adress ...". Imam bootabilan usb medjutim desi se isto. Posle nekog vremena kadau kljucim(i sada je tako) ne pise automatic repair... nego lepo krene startup i kada prodje logo win-a naizmenicno se smenjuje bluescreen i blackscreen. Ima li neko ideju u cemu je problem.
Ps sistem sam reinstslirao pre par dana.

Verovatno crkava hard. Jel bilo nekih problema pre reinstalacije sistema?

Desavalo se da npr kad ukljucim kameru na skajpu da prijavi error ali pre reinstalacije. A imam ssd samsumg evo 850 kupljen u jjunu prosle godine pa nisam bas siguran da je otisao u vecna lovista.

Verovatno je hard otisao.Imao sam slican problem pre par godina kad sam uzeo novu konfiguraciju.

Izvadi SSD i proveri mu zdravlje na drugom kompu, to sto je kupljen u junu nista ne znaci.

Provericu nego odradio sam sam iz biosa start up test i pise failed memory acces i neke tri adrese. E sad se pojavljuje samo jedan bsod sa greskom 0xc000021a.

Učitaj Default vrednosti u biosu. Zatim probaj ugasiti/paliti u biosu Fast boot, Secure boot i slične opcije. Dobro bi bilo da pustiš Memtest86

Evo memtest86 bilo bi jos gresaka ali sam gs prekinuo..
eb49e262fbfc806ffa104f7c5fa84362.jpg

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Memorija je otišla u večna lovišta. Nemam laptop ali ako je na memtestu temperatura cpu-a 61°C kolika je tek kada ga opteretiš i kolika je temperatura RAM-a? Bilo bi dobro da koristiš aktivno hlađenje ako ga ne nosiš sa sobom jer komponente otkazuju i usled veće temperature....

Temperatura na CPU na slici je u redu jer je radio pod punim opterecenjem, medgu 80-90%, dok RAM memorija mozda je otisla, i preporucio bih mu da ako ima dva slota Ram memorije da izvadi jedan pa da proveri dali su oba otisla u vecna lovista.

Izvadio sam ram (1×4), ocistio oba slota i onda sam je stavio u drugi slot medjutim isto se desava

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno