Šta je novo?

Wildfire custom rom

Kako da resim problem da kada mi je ugasen telefon da se puni? Znaci ugasim ga on upali lampicu i kao puni se, a ustvari ne puni se... Jel treba novi kernel ili novi cwm?

Sreca pa je cm7 2.3.3 :)

Ja koristim cwm 5.0.2.0.

Poslednja izmena:
Ovaj novi cm7 je 2.3.7 :)
Pa skinuo sam neki 5 cwm, ali kad hocu da ga flesujem stalno installation aborted...

Napravio sam eksternu particiju, 512MB za ext i 256MB za swap, međutim ne mogu da je vidim ni u tb ni u appmonster. Jel sam stavio prevelike vrednosti za veličinu pa nije ni napravljena ili?

Ako ti rom ne podrsava app2sd+ treba ti neka aplikacija, recimo link2sd da bi mogao da koristis ext particiju. U ovom slucaju velicina nije bitna. :)

Hvala. Link2sd je prebacio programe koji pre nisu mogli na sd kao npr iGO. Međutim kada u link2sd pogledam zauzeće ext memorije pokazuje mi da je zauzeto samo 8MB iako iGO zauzima oko 27MB. Šta sam trebao da izaberem pri prvom startovanju link2sd (ja sam izabrao ext3)?

Treba ext3, tj. tip particije koju si napravio. Mozda aplikacija zauzina 8MB, a ostalo je data koji je smesten na sd karticu (mape i ostalo).

Treba ext3, tj. tip particije koju si napravio. Mozda aplikacija zauzina 8MB, a ostalo je data koji je smesten na sd karticu (mape i ostalo).

Hm, nije to. Sada sam prebacio većinu aplikacija koje su mi na internoj i još uvek stoji 8MB. Znači da ih je prebacio na sd a ne u ext particiju. Jel treba da idem na "create link" ili "move to sd"?

@masa

Jel bi mogao malo da mi objasnis link2sd app za sta je on dobar osim za prebacivanje aplikacija na sd.

Kad idem na partition info kaze mi da imam josh jednu unlocated particiju. A kad startujem app pita me koji format particije ocu da bude. Sta bi trebalo tu da izaberem.

Izvini ako te mucim, ali nemam nesto iskustva sa particionisanjem i prebacivanjem applikacija na sd, iako sam iz cwma lepo odradio particije.

Hvala unapred. :)

Dobar je samo za jednu stvar, a to je prebacivanje aplikacija na karticu ( za to je i namenjen :D ). Prednost je u tome sto sve mozes da prebacis (apk, dalvik, lib) i mozes da prebacis i aplikacije koje ne mozes da prebacis klasicnim putem, takodje rade widgeti od aplikacija koje prebacis i kad prebacis aplikaciju cela ide na karticu za razliku od app2sd metode gde jedan deo ostaje na memoriji telefona.

Ako si lepo odradio particijonisanje pri pokretanju link2sd izaberes ext3, restartujes telefon, pokrenes ponovo link2sd, izaberes aplikaciju koju hoces i ides na link.

ja sam preko 5.0.2.0. formatirao ext3 na 1gb i swap 0 zato sto swap NE RADI ! na cyanogen 7.1.0.1... koristim S2E program (ima na marketu) i sve se posle samo instalira na ext3 ;)

Ok izabrao sam ext3 particiju i kaze da je sve ok samo sto mi je ta particija nekih 80mb. Ne znam zasto. Kad sam pravio particije imao izabrao sam sve da bude na najvecem sto je ponudjeno swap 512 ext2 ostatak. Tako mi ponudio cwm. Jel nisam dobro odradio? Sta mogu da radim sa 80mb? Ili moram da particionisem opet? Imam 4gb karticu.

Odradi ponovo particionisanje, samo odradi backup kartice prvo. I molim te reci mi šta si sve promenio u dspManager-u.

Nista narocito. Ukljuchio sa kompresiju na moderate i pustio ga na miru. :d
U tom trenutku default player pusta jachi i cistiji zvuk od ubera i ppro. Bar kod mene. Mada ima to veze i do slusalica koje koristish. :)

Koju navigaciju koristite na vatrici? Koja se pokazala najbolje? Naj svezije mape? :)

Nasao sam igo samo mi treba najsvezija mapa za srbiju. Ako neko ima bio bi mu zqhvalan da sibne na pm. :)

Ja ne znam, navigaciju ne koristim, odradjuje mi posao GoogleMaps :)

Jel se još nekome tripuje indikator za bateriju? Tj npr, napunim mob, skinem ga sa punjača i pokaže 91% da je puna baterija.. Radio sam kalibraciju baterije i onim programom sa marketa i preko recovery.

Kod mene sa bayerijom je, da kucnem u drvo sve ok. Nisam radio nikakve kalibracije. :)

Meni isto na 91% pokazuje da je puna, mislim upali se zelena lampica, ali normalno mi se kasnije nastavi puniti do 100%...

Dragi prijatelji ja se danas ponovio sa SGS2 tako da... Pa posecivacu vas sa vremena na vreme i pomoci nesto sta treba :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Aj neka ti je sa srecom. :)
Zapamti nijedan nije izdrzljiv kao vatrica. :d
I ja sam se razmishljao da je menjam, ali me prosto odusevljava sta sve prezivljava. :)

Ma ostace, cisto radi reda, ako odem slucajno negde da pijem, vatrica ce preziveti pad pijanog coveka :D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Instalirao pre dva dana cyanogenmod mod 7.1.0, poslednju stabilnu verziju.Jel zna neko gde je alarm?Bauljam po meniju ali ga nema,ne bih da skidam drugi sa marketa.Inace signal stabilan za razliku od fabrickog gde mi je non stop varirao i pucao
hvala i pozzz

U clock-u je alarm, dole levo.

edit: Poslednja stabilna verzija je 7.1.0.1

Poslednja izmena:
jeste tu je hvala.
nisam znao da je 7.1.0.1 poslednja,posto sam skidao sa drugog sajta.vidim da pisete ovde o 2.3.7 verziji a kod mene je 2.3.4 nek ostane ovako par dana sve sam namestio,mrzi me da jurcam po marketu :)

TB radi cuda. Uradi backup applikacija osvezi cm i uradi restor. Samo pazi da ne uradish backup systemskih podataka to ti ne treba. Jer ce da ti zezne stvar kao sto sam ja uspeo prvi put kad sam uradio restore. :D

Vrh Dno