Šta je novo?

Wildfire custom rom

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Posto nema nigde na forumu, ajd da otvorim temu, jel neko stavljao neke custom romove na WF, koji su se najbolje pokazali... Trenutno vidim na xda da vecina stavljaju CM7, al ajd da vidim i ovde kod nas ko je radio, sta kako :)

Jesi li video dal uopshte ti mozes da rootujesh tvoj WF? Jer ako imash 2.2.1 nemash srece kao i ostali koji su update-ovali (kao i ja).

Sent from my HTC Divljavatra.

Zar nije neko na forum stavio link ka xda, u kome piše kako se bas 2.2.1 rootuje.

Ttalking desire.

Nisam u toku. Bio bi ti vrlo zahvalan ako znash neshto o rootovanju wf na 2.2.1 jer ja na to chekam od kad sam uzeo telefon.

Rutovao sam opusteno posto je moj WF bio vec s-off, tako da i hboot je bio 1.0000.01 sve je proslo najbolje i danas sam stavio cm7 7.03 i lepo sljaka... ubacio neki pc479.zip preko recoverya i to je to... nasao sam bas na xda, kad budem bio na kompu bas cu naci taj deo pa cu ha ubaciti ovde...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajt javi kako si ti to odradio posto bi ja to krenuo da radim preko vikenda. :d

ili je to link sto je masamunea dao. :)

Koji je tebi hboot? Jel ti telefon s-off? Pa koliko sam video to je taj link, al meni to nije trebalo posto sam vec imao odradjen s-off, tako da mi je ostalo laksi deo da odradim :D

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Ja sam stavio CM7, radi kao sat :) doduse moja devojka ga je nekako pokvarila pa joj brljavi malo. Inace je super stabilan i brz svaka preporuka!

^ koji si stavio cm7? 7.1 rc1 ili 7.0.3? Jedino sto ne kontam je da wildfire ima proc od 528mhz a moze da se oc na 700mhz i nesto :) ja sam moj stavio na 691mhz jer su rekli tamo na xda da je to najvise sto moze da se izvuce, mada ja i ne vidim neku razliku, ali ako kazu da je razlika onda jeste :D

Bez brige za oc, meni na magicu vise od godinu dana taj isti cpu pegla na 710.

Hboot mi je 1.0 a s-ON. Takvog ga dobi iz Telenora. Zakopali me. :d

Pa koje su zavrsne cifre u hbootu? Vidi preko onog alpharex tako nesto, da ti dodje do s-off i onda root je macji kasalj... samo iskopiras pc4789.zip tako nesto i ja mislim iz recoverya ga dignes, procitaj tamo na xda ima dve teme, jedna za s-off i jedna za root.

Posto meni nije hica (iako me jako nervora) jel ima nekih vesti da ce wildfire dobiti neki update?
Ako ce vec da ga oni update-uju be bi ja tu nista dirao. Posto sa downgrade-om se nebi nesto igrao. :d

Ako mislis na ginger, sanse su gotovo nula. Jedva su i za desire rekli da ce da puste.
Stavi cm7 i boli te uvo.

Ttalking desire.

A kolke su sanse da brick-ujem telefon sa downgrade-om? :d

Ne znam. Ja sestri to necu raditi, ne zato sto se plasim, vec je njoj svejedno. Ti si napredniji korisnik, cim si na ovom forumu, pa procesljaj xda,vidi sta se prica.
Tesko se brikuju telefoni danas.

Ttalking desire.

Tesko se brikuje samsung, ali kod htc-a je veci postotak brikovanja jer je malko duzi i zeznutiji nacin... Sanse da brikujes fon su ti 1% naravno ako lepo iscitas temu i odradis onako kako pise... ginger zaboravi...stavis cm7 i imas ginger... a po mojoj proceni, ginger i nije nesto preko potreban na wildfire -u...

Kada već stavlja aosp, zašto da ne stavi gingerbread?

Ttalking desire.

pa stable ima cm sto ga ne bi stavio... ne znam meni je ok ovaj cm 7.0.3

Pocheo sam sa pripremama. Uskoro pochinjem pa javljam rezultate! :)

Problem: Jel ima neki drugi nachin da se formatira mem. kartica ako nemam card reader?

Poslednja izmena:
Možeš i preko telefona, pre nego što počneš. A možeš i kada rootujes iz recoveryja (ako ti je neki noviji, tj).

Ttalking desire.

ja sam je formatirao dok je bila u telefonu posto nisam imao card reader... znaci samo format u fat32 koliko se secam...

USPEH! :d

CM 7.0.3 installiran sve radi kako treba. Hvala na pomoci!

Pozdrav! ,)

rekoh ti ja da nije tesko i da ne mozes nista zeznuti samo ako pratis uputstva :)

uzivaj u carima root-a i svega ostalog na vatrici :)

Kolko vam traje baterija? Danas nisam nesto puno cackao ali mi je od 8 do 18h opala na 15%.
I desilo mi se to da kada je trebalo da se installira google maps dobio sam neki fc. Posle togaa nista od installacije. Jel postoji neki drugi nachin da se dodje gMaps?

TT Divljavatra

Meni izgura oko 14 sati sa automatic osvetljenjem, jedno 5-6 sati surfanja (malo wireless kad uvatim, malo mobile data) , 30 poruka i 15-20 minuta razgovora jos mi je oc na 710 mhz, eto :)

A sto se tice mapa i ja sam dobio fc, ali sam skinuo od "nekud" :)

Poslednja izmena:
Koju verziju koristis CM-a?
Jel ima neko iskustva sa nekim drugim romovima? Postoji li bolji od CM i koja verzija je nakbolja. Razmisljam da skinem zadnju verziju 6 jer meni live wallp ne treba.
Jel postoji opcija da se upgradeuje adw na adw launcher ex?
I zadnje pitanje na kolko je najstabilnije drzati oc procesora? :d

TT HTC Divljavatra

Poslednja izmena:
koristim 7.0.3 verziju... ne znam za druge romove nisam isprobavao, evo oko nedelju dana furam ovaj i nemam neko zaljenje sve mi ide glat, a i ima lepih tema pa ti lepo sve promene od status bara do ikonica... oc procesora rekose da je 710 mhz max sto moze da se izvuce...

adw mislim da ne moze da se update-uje, mada ustvari ne znam posto koristim LP :)

CM7 je najbolji sto se tice performansi i podesavanja u sitne detalje, live wallpaper i ostale gluposti koje ti nisu potrebne mozes da uklonis ili zamrznes sa tb. Launcher takodje mozes da izbacis sa tb i zamenis ga sa onim koji tebi odgovara. Sto se tice oc procesora, probaj max frekvenciju pa postepeno smanjuj do one na kojoj radi bez zamrzavanja i restarta.

Vrh Dno