Šta je novo?

Wii

goraaleb

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2004
Poena
304
Imam wii, sa starijim firmwareom. Predpostavljam da treba da updateujem na neki novi.
Kako mogu ga da povezem na net? Sta mi treba od kablova.

zavisi kakav net imash

Dial Up :

a. imash USB2Lan adapter ili gore pomenuti Wii adapter, onda ti treba josh samo mrezni kabl.
Na kompu namestish Internet Connection Sharing, i "delis" internet preko tog adaptera Wii-ju (ovo moze i na kablovskom i ADSL-u, sa tim da komp mora da bude ukljuchen dok surfujesh/igrash na Wii-ju)
b. nemas taj adapter treba ti : wireless mrezna, AP ili Ruter , i onda opet ide sa Internet Connnection Sharing varijantom.

Kablovski net:

treba ti wireless ruter, taj ruter vezes direktno na modem, i onda ruter deli net i tvom kompu i wii-ju

ADSL:
ista varijanta kao i za kablovsku, osim ako postoji wireless ADSL ruter (100% postoji) onda mozes da preskochish modem. Onda bi imao samo taj Wless ADSL ruter u koji bi direkt ishao telefonski kabl, i iz njega jedan u komp a bezzicno bi "ishao" net do wii-ja.

pa ti vidi, reci nam blize sta sve imash, pa cemo da ti predlozimo najjeftiniju varijantu.

Kod mene je SBB kablovski.
Ako sam dobro razumeo sa ruterom odlicno funkcionise?

Ako mislis da ce ti u buduce neko vreme doci josh jedan komp u stan, ili laptop, moja preporuka je da uzmesh wireless ruter.

A ako ne planirash, il si kratak sa lovom, bice ti dovoljno jedna wireless mrezna za tvoj komp.

Ok, hvala na odgovorima, verovatno ide ruter, al dal' moze da se updateuje konzola preko neke igrice? Cuo sam da neke igre, tj DVD-i imaju na sebi update. Ili moram preko neta?

Ne moras preko neta , cini mi se da Metroid Prime 3 ima najnoviji update 3.1E ili sacekaj Super Mario Galaxy najverovatnije ce i on imati najnoviji update.

Evo nabavih i ja Wii :D
Ako mozete preporucite mi najbolje igre za njega .
Imam i gamecube controler pa mogu preporuke i za NGC igre .
Pozdrav, a sad odoh da masem :d

Metroid Prime nema update firmwarea, vec dodaje mogucnost da menjas one tokene preko neta.
A Super Mario Galaxy ce najverovatnije imati....samo da ne promashi region igre :).

@goraaleb
Ako jednom uspesh i da updateujesh preko diska, sta cesh sledeci put? Cekati opet da izadje neka igra sa updateom. Reshi taj net,ne samo zbog updatea, vec iz zbog online igranja.

@hejvule
Pa ima dosta dobrih igara , sta su tvoje "preferekcije"? :)
Kod mene najbolje prolaze multiplayer i online igre.

Za sada dok se malo ne uigram :d ne planiram online igre .
Znaci najboljih 5 igara za Wii i za GC .
Krenuo sam da przim RE4, imam i Zeldu, Imam MP1 i MP2 za GC pa cu i to da probam .
Nego imam cudan problem sa jednim Wiimote-om . U menijima radi ko podmazan, ali u
igrama ne reaguje uopste ( u RE$ se recimo ubaguje i samo mlati sam od sebe nozem ) .
Da li je neko imao slican problem ili da ga nosim na reklamaciju ?

Pa, ovim tempom sto izlaze igre za wii, mislim da necesh imati dovoljno vremena da odigrash i prethodne Metroide, osim ako si bez posla :D
Preporuke za GC: Resident evil serijal (posebno RE zero) , Zelda serijal, Metal Gear Solid...

GC igre koje obavezno moras da probas (pored ovih koje si vec nabrojao)
- Pikmin 1 i 2 (strategija)
- Beyond Good & Evil (avantura)
- Eternal Darkness (horor)
- Legend of Zelda The Windwaker
- 1080 Avalanche (snowboarding)
- Baten Kaitos + Baten Kaitos Origins (rpg)
- Super Mario Sunshine
i pod obavezno nabavi Super Mario 64 :) , mozes da ga skines za Virtual Console , ali posto nemas net a i kosta oko 800 din. onda nabavi verziju za GC

Ima neko raspolozen za "ronjanje" online? Mislim u Endless Ocean-u ;) , pa da se razmenimo frendkodova na PM?
Ponesite dihal'cu.

pozdrav svima!
interesuje me nešto u vezi novog firmware-a. čuo sam da izbaci poruku pre update-a da blokira sve konzole sa mod čipovima. ja lično ne verujem u to ali moram da pitam da li je neko update-ovao wii na novi firmware i da li je imao bilo kakvih problema.
druga stvar je super mario galaxy, u mogućnosti sam da nabavim pal verziju (ripovanu sa pal diska, ne patchovanu sa ntsc-a), koja je fora sa tom igrom? ne znam koji mi je čip u konzoli a ne znam ni šta treba da radim ( da li treba update čipa da bi igrao ili samo update konzole). :)
hvala unapred!

Imam vec neke konzole u igraonici (ps2,xbox360,ps3), zanima me ako mi mozete reci,nisam imao prilike da dodjem u dodir sa Wii, kakav je kvalitet i izbor igrica na toj konzoli u poredjenju sa gore navedenim konzolama, i konkretno da li bih zaista povecao broj igraca u igraonici ubacivanjem te konzole, ili bar malo zainteresovao igrace sa ovih drugih konzola.
Hvala

Ako vec imash igraonicu, mislim da ti nije veliki izdatak za wii?
A i ako se ne svidi igrachima, uvek mozes da prodash konzolu.
A igara, posebno za drustvo ima dovoljno. Osim Wii sports-a, tu su razne tuche (MK:A, Guilty GearXX, Dragonball Z), Fifa 08 (PES izlazi u 2008), Rockstarov table tennis, WWE Smackdown rvanje, Ghost Squad i Resident Evil Umbrella Chonicles....
Nisam josh video ravnodushnog coveka ,nakon sto je igrao na Wii-ju

skinuo sam links crossbow training pal, i kad ubacim traži update. pre njega sam igrao metroid prime 3. na nekim sajtovima ne piše da treba update. da li je ovo možda ntsc?

Ko ima iskustva sa igrama za Wii ( iso-i ) i przenjem istih nek me kontaktira na PM .
Imam nekih problema sa Super Mario Galaxy-jem pa mi treba savet !

da li neko ima listu igara koje treba da izađu uskoro, da se psihički i fizički pripremimo?
kad će wii zapper u srbiju, i kad će wii fit u evropu?
i da, da li može kod nas da se kupi gitara za wii (pretpostavljam da ne može, al čisto da pitam)?

Poslednja izmena:
da li neko ima listu igara koje treba da izađu uskoro, da se psihički i fizički pripremimo?
kad će wii zapper u srbiju, i kad će wii fit u evropu?
i da, da li može kod nas da se kupi gitara za wii (pretpostavljam da ne može, al čisto da pitam)?

Zapper ce verovatno uskoro, za gitaru cu da proverim da li postoji namera da se uvozi. U subotu su pricali o njemu (zapper) da treba da stigne ali sam ja sedeo na usima pa ih nisam pratio. Pitacu prekosutra da li se zna neki priblizniji datum.

Ko ima iskustva sa igrama za Wii ( iso-i ) i przenjem istih nek me kontaktira na PM .
Imam nekih problema sa Super Mario Galaxy-jem pa mi treba savet !

Nemam Wii ali sam procitao negde da je Nintendo sa super mario galaxy uveo neku novu zastitu protiv kopiranja pa su i proizvodjaci mod cipova morali da update-uju svoju verziju firmwarea samo za tu igru.

Moram da priznam da sam se pokajao zbog mojih izjava u vezi Wii-a...Juce sam se przio od one Super Mario & Sonic atletike,boksa,kuglanja,tenisa a najvise bezbola :) Danas ne osjecam ni jedan misic cini mi se dobio sam upalu cijelog tijela :)

Izgleda da imam neku bangavu kopiju wiikey-ja, koju ne mogu da fleshujem !
Probao sam 1.9g firmver i nece ! Vidim da cu morati da ga nosim u VM na promenu cipa .
Inace Metroid 3 je ekstra . Ne mogu da se odlepim od ekrana .

ja imam ili wiimagic ili wiinja(ovaj što mi je prodao nije siguran) jel može to da se upgradeuje.
i kakav je to čip wiimagic, na netu ga nema nigde, niko nije čuo za njega?

Open Wii

ja imam ili wiimagic ili wiinja(ovaj što mi je prodao nije siguran) jel može to da se upgradeuje.
i kakav je to čip wiimagic, na netu ga nema nigde, niko nije čuo za njega?

Manje vise na svaki chip moze da se ubaci drugi softver, ja ti preporucujem OpenWii. Samo da napomenem da to ne moze da se uradi preko dvd diska nego mora da se otvori Wii i da se direktno pristupi chipu.Za vise informacija javi se na PM.

Nazad
Vrh Dno