Šta je novo?

..WIFIi podesavanja..

No_Copy

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2012
Poena
159
..imam WIFI usb adapter..i interesuje me da li postoji nacin da se u windows sedmici podesi da adapter vidi samo jednu wifi mrezu..od mogucih pet ili deset..?

Ne može. A koji je konkretno problem? Mislim, zašto je problem to što adapter vidi i ostale mreže?

Ne vidim nacin na koji bi se to izvelo, a ne vidim ni zasto bi to radio?

..a da li postoji nacin da se konekicja nekako zakljuca da korisnik..konkretno radnik..ne kaci na susedne wifi mreze vec samo na firminu..?
..i da li postoji neki uredjaj koji bi ometao druge wifi signale..na osnovu naziva ili ti SSID-a..?

Pusti coveka da surfuje, mani se corava posla. Uvek ce se naci nacin da se premoste tehnicki problemi.

Vidi da u politiku firme ubace i zapošljavanje lica koje bi ovakve stvari trebalo da zna, ili ako si ti za to zadužen da ti firma plati obuku pa da naučiš nešto ;)

A ovo si mogao i sam da nađeš na google-u:

netsh wlan add filter permission=denyall networktype=adhoc
netsh wlan add filter permission=denyall networktype=infrastructure
netsh wlan set blockednetworks display=hide
netsh wlan add filter permission=allow ssid=ssid1 networktype=infrastructure

gde je ssid1 naziv firmine wifi mreže koju želiš da dozvoliš. Na ovaj način će sve mreže sem one jedne pod ssid1 biti blokirane, što može da bude nezgodno ako se radi o laptop računarima kojima je ponekad potreban pristup nekoj wifi mreži na drugoj lokaciji.

..hehe..politika firme je kao i politika drzave..ako moze uz pomoc stapa i kanapa.. ;)
..nisam brate zaduzen za ovo..radim kao konstruktor..i programer numerike..pa mi dali zadatak da saznam sta i kako moze..po pitanju wifi-a..posto su oni ocigledno nepismeni da bi sami pitali i potrazili..
..jesam..trazio sam na googlu..ali ocigledno nisam dobro formulisao pitanje..
..brate..hvala ti puno..imas pivo za info.. :)

Vrh Dno