Šta je novo?

WiFi ruter

Spahija

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2008
Poena
319
Svi su N lite, tj 150 umesto pune N od 300 Mpbs, meni lično najbolji Tp-Link a onog Asusa sam vratio posle nedelju dana, grejao se kao kalorifer i svakih nekoliko sati gasio WiFi.

Znam da su svi N 150, ali reko mozda postoje neke razlike, stabilnost, grejanje, neke dodatne funkcije...
Vidim da mnogi hvale d-link, ali su to uglavnom skuplji modeli. Kakav je ovaj gore?

Poslednja izmena:
Manje više svi su slični. Tendu bih u širokom krugu zaobilazio.
Što se DLinka tice, ovaj model sam video kod 10ak korisnika i svi su zadovoljni radom. Moja preporuka...

Nadam se da se kolega nece ljutiti, nadovezao bih se na temu da ne bi otvarao novu. :)
Uveo sam sbb kablovsku i net. E sad, u stanu imam smart tv, 2 kompjutera, i naravano, par mobilnih telefona. TV i jedan kompjuter stoje jedan blizu drugog, i tu ce biti ruter. Malo je problematican drugi kompjuter koji je udaljen oko 7-8m od mesta gde je ruter planiran.Telefoni se koriste svuda po stanu. Budzet mi je oko 2000-3000din. Jel mozete da predlozite neki ruter?

Sto se tice ovih gore routera ono sto ti je mozda bitno je sledece:
TPLink - fiksna antena 5dB
D-Link - fiksna antena 3dB
Belkin - Interna antena 3dB
Asus - fiksna antena 2dB
Tenda - izmenjiva antena 5dB
Za Tendu provereno znam da signal emituje kroz 2 kanala ako se fiksira kanal za emitovanje, lepo radi DHCP, NAT, sad je samo pitanje sta tebi treba?
Ako ti treba uredjaj kojem ces sutra moci da promenis antenu radi veceg dometa, onda ti jedino ostaje Tenda.

Nadam se da se kolega nece ljutiti, nadovezao bih se na temu da ne bi otvarao novu. :)
Uveo sam sbb kablovsku i net. E sad, u stanu imam smart tv, 2 kompjutera, i naravano, par mobilnih telefona. TV i jedan kompjuter stoje jedan blizu drugog, i tu ce biti ruter. Malo je problematican drugi kompjuter koji je udaljen oko 7-8m od mesta gde je ruter planiran.Telefoni se koriste svuda po stanu. Budzet mi je oko 2000-3000din. Jel mozete da predlozite neki ruter?

:) ovo mi liči na ono želim da jurim 300 na sat a imam 10000€ za kupovinu automobila.
Šalu na stranu, jeftini ruteri nisu džabe jeftini. Ograničeni su hardverski tako da veće opterećenje utiče na njihov rad veoma osetno. Kada kažem veće otperećenje, tu spada čak i opis mreže i uređaja koje imaš u kući.
Ne postoje skuplji i jači WiFi ruteri bez razloga.
Ako gledamo modele od 2000 do 3000 dinara (segment ispod toga ne postoji :)), manje više svi će raditi isto (sa izuzetkom Tende). Ako ti je problem veći iznos novca da izdvojiš, predlažem ti neki od D-Link ili TP-Link modela...

Ako je problem u izmenjivoj anteni onda moze da kupi 741. Identican je kao 740 s tim sto mu se skida antena.
Tendu bih zaobisao po svaku cenu.
Ako se uzima 740 ipak obrati paznju jer ima neki bugg da mu prekida wifi kada je ukljucen N mode. Proguglaj malo.

Nazad
Vrh Dno