Šta je novo?

WiFi ruter velikog dometa

Psycho1993

Cenjen
Učlanjen(a)
30.11.2010
Poena
170
Pozdrav svima,

Verujem da je bilo sličnih tema kao što je ova moja, ali nisam uspeo da nađem ništa konkretno, pa me zanima da li postoji neki WiFi ruter velikog dometa, nekih 60-70 metara mi je potrebno, kako bih 2 kuće od moje obezbedio internet. Imam Orion optiku, tako da propusni opseg ne bi trebalo da bude problem.

Druga stvar, ukoliko nađem odgovarajući ruter, da li se on povezuje na Orionov ili kako to funkcioniše? Da li su potrebna neka dodatna podešavanja?

Hvala svima unapred

Pozdrav svima,

Verujem da je bilo sličnih tema kao što je ova moja, ali nisam uspeo da nađem ništa konkretno, pa me zanima da li postoji neki WiFi ruter velikog dometa, nekih 60-70 metara mi je potrebno, kako bih 2 kuće od moje obezbedio internet. Imam Orion optiku, tako da propusni opseg ne bi trebalo da bude problem.

Druga stvar, ukoliko nađem odgovarajući ruter, da li se on povezuje na Orionov ili kako to funkcioniše? Da li su potrebna neka dodatna podešavanja?

Hvala svima unapred
Na orionov e sad ako mozes da nadjes ruter koji vrti pppoe ili vec autorizaciju da vidis sa njima da ti prebace njihov u bridge kako ne bi imao dupli nat.I mogao bi direktno da otvaras portove a ovako moras da radis dmz forward i onda podesasavas na tom drugom ako oni ne prepodese.
Pozdrav

Ja pokusavao svasta ne bi li sa komsijom na 50ak metara to radilo zadovoljavajuce i na kraju razvukli kabl izmedju kuca i stavili i tamo jedan ruter.
Tek tada je sve radilo glatko i kako treba.

Tenda ac11 je kućni ruter najjačeg dometa.

Ali možda će trebati dva komada jedan da bude u AP modu
mnogo zavisi i kakve su kuće.

A izmedju tih kuća ima nešto, druge kuće? Nisam baš siguran da bi običan kućni ruter mogao to da pokrije.
Jedino možda neki point to point wireless setup, pretpostavljam da tipa sa krova svake kuće imate optičku vidljivost?
Tipa ovako nešto, Linus YT ovo je samo primer, može i druga oprema naravno, TP link, Mikrotik... već šta se uklapa u budžet

Veliki domet podrazumeva veliku snagu primopredajnika..zar nije bolje ici na neku mesh varijantu ili vise centralizovanih AP-ova..

Davnih dana sam imao LinkSys AP (ako se ne varam, secam se kucista plave boje), home made Yagi i to je bez problema radilo na skoro 2km. Cak toliko dobro da se igrao CS bez problema.

Nazad
Vrh Dno