Šta je novo?

Wifi ruter problem

los.Mi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poena
170
Imam Tenda w303r ruter koji je normalno radio do pre nedelju dve , sad je signal neverovatno slab, u sobi sa telefonom hvatam 3 od 4 crte, u dnevnoj sobi je 1 crta, nikakva podesavanja nisam menjao,ako moze pomoc,hvala :wave:

Edit: Trazio sam po netu ali jedino sto sam uspeo da nadjem je gluposti kao, kupi novi ruter, kupi nove antene,kupi ovo, kupi ono...

Poslednja izmena:
Imam Tenda w303r ruter koji je normalno radio do pre nedelju dve , sad je signal neverovatno slab, u sobi sa telefonom hvatam 3 od 4 crte, u dnevnoj sobi je 1 crta, nikakva podesavanja nisam menjao,ako moze pomoc,hvala :wave:

Edit: Trazio sam po netu ali jedino sto sam uspeo da nadjem je gluposti kao, kupi novi ruter, kupi nove antene,kupi ovo, kupi ono...

promeni kanal na ruteru obicno svi koriste 6. probaj drugu zastitu bg,g,bgn

Na PC-u instaliraj inSSIDer, ili WiFi analizer na Android platformi, on ce ti graficki prikazati koje su sve mreze na kojim kanalima kod tebe u opticaju, pa odaberi neku gde je najmanja guzva.

ne pomaze reset, u wifi podesavanja ne mogu da udjem posto sam prikacio ovako Podesavanje-ADSL-rutera-i-Wireless-broadband-rutera.png sada mi ne radi wifi ali radi net na kompu, a kad povezem normalno(iz modema u plavi port a ne u zuti kao na slici pre) onda mi ne radi net na kompu ali radi wifi na telefonu

kako god da si prikacio u podesavanja uvek moze da se udje. ako ti je komp povezan utp kablom sa ruterom i nema neta, znaci da si stavio neka rucna podesavanja na ipv4 protokol i samo treba na automatska da ih vratis na automatska, ili si nekako iskljucio dhcp

menjo sam ipv4 podesavanja zato sto mi tako reko ovaj iz beotel podrske, jer nije radio net kad je bilo automatski, ajde probacu da stavim na automatski pa javljam

hvala veljo radi sada, ali kako da resim problem jako slabog wifi signala?

Poslednja izmena:
jedino sto mozes da pokusas osim menjanja rutera (antene) je da pristupis ruteru i da promenis kanal na neki koji nije default. ako imas android telefon, skini wifi menadzer i tamo ti je lepo laicki pokazano koji kanali su zauzeti i koje mreze se preklapaju, pa ti svoju stavis tamo gde nema nikoga. ako hoces sa win-a onda mozes ovaj da probas http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html.
mada ako ti je signal ranije bio ok, probaj samo kanal da promenis za sada

signal je i dalje slab, ali sad mi se javlja i da baguje net , ucita pola strane i onda zabode pa moram da reloadujem stranicu jedno 5 puta da bi sve ucitalo

promenio si na neki slobodan kanal i radi jos gore?

da treba mu sto godina bilo sta da ucita, to mi je cak bilo pre nego sto sam menjo ipv4, tako da mislim da nije do toga

ne kapiram sad je brz ko struja????? :crash: ne shvatam zasto stuca ovako

pa promeni opet kanal, jesi proverio sa onim programom sta je slobodno ili si samo prebacio na neki drugi?

skino sam na androidu samo je prvi kanal zauzet svi su slobodni, samo mi komsija jedan ima wifi i to je to, on je na prvom kanalu

nema logike :) da nisi u medjuvremenu u kucu doneo neke nove uredjaje, znam da ima nekih bebi monitora sto rade na 2,4ghz (glupost), takodje probaj da apdejtujes firmware, ili da stavis ddw-rt i da promenis enkripciju na wpa2 ako ti slucajno stoji wep

nema nista od uredjaja sve standardno, apdejtovo sam firmware,nema ddw-rt za tendu budjavu, sad mi je na wpa ajde promenicu na wpa2

Ja sam na nekom tp link 1043 imao problem da mi je stalno pri nekom konstantnijem protoku podataka (na primer yt klip) wifi prekidao, diskonektuje se pa se konektuje. Rešio sam zamenom napajanja, imao je neki 12V 1,5A adapter koji je oslabio ili šta već. Od kada sam stavio 12V 3A radi već godinu bez problema.

Verovatno nije to, ali ako imaš neko napajanje probaj. Ne smeta ako ima više ampera, gledaj samo da je voltaža približna.

Možda se otkačila žica od antene koja ide na ploču. Da li možeš da otvoriš router i proveriš?

kad je bila oluja neka crko je, ja mislim da je crko adapter, pa su ga zamenili, e sad, ovih dana sam ga malo lupo pa ne znam dal je do toga :smash:
a sto se tice otvaranja, ne bih, jedan sraf je ispod nalepnice pa necu da mi ode garancija

Imam problem sa WiFi ruterom marke Netis. Prikacla sam ga na adsl ruter i na laptopu mi radi sasvim normalno dok na drugom kompjuteru i telefonima uopste nece da radi, konektuje se ali ne mgu uopste da koristim internet. U cemu moze biti problem? :) Jel imao neko ovakva iskustva?

Imam problem sa WiFi ruterom marke Netis. Prikacla sam ga na adsl ruter i na laptopu mi radi sasvim normalno dok na drugom kompjuteru i telefonima uopste nece da radi, konektuje se ali ne mgu uopste da koristim internet. U cemu moze biti problem? :) Jel imao neko ovakva iskustva?

Laptop gde radi Internet je zakačen isto preko wireless-a? Da li preko laptopa i telefona gde ne radi Internet možeš pristupiti stranici za konfigurisanje rutera?

U Command Promt-u kucaj ipconfig /all i okači screenshot (sa slike ukloni samo MAC adrese - Physical address).

Ne znam koje opcije za konfigurisanje ima taj Netis, ali pokušaj da mu na trenutak isključiš zaštitu wireless mreže i da vidiš da li će da radi bez iste. Ako kojim slučajem radi bez zaštite, probaj pojedinačno WPA, WPA 2, WPA/WPA 2, WEP.

Takođe, pokušaj da ručno konfigurišeš IP adresu na laptopu/telefonu.

Trebalo bi takođe proveriti da li se kolju IP adrese ADSL i Netis rutera, ali sumnajm da bi u tom slučaju radio Internet na laptopu.

Pa ovako :type:
1. Na uredjajima na kojima ne radi internet mogu pristupiti stranici za konfigurisanje rutera.
2. Iskljucila sam zastitu i opet ne radi internet.
3. Untitled.jpg
Nadam se da ce ovaj screenshot pomoci. ;)

Jel mi se to čini ili imaš 2 antivirusa, Aviru i Micrsoft Security Essentials? Obavezno deinstaliraj jedan, ali obavezno.

Da li je ovo screenshot sa računara gde ne radi Internet preko Wireless-a? Vidim da je ovaj računar spojen i preko LAN kabla, verovatno za Netis?

Preko koje adrese pristupaš podešavanjima ADSL rutera? Netis je očito na adresi 192.168.1.1. ADSL ruter i Netis ne smeju imati istu adresu. Proveri to obavezno.

Pokušaj da odradiš hard reset rutera i da ga ponovo konfigurišeš. Za hard reset će ti trebati čačkalica, spajalica, iglica... Pogledaj u uputstvu rutera kako se radi hard reset.

Poslednja izmena:
Pokusaj da promenis i Wireless mod Netis-a, npr. probaj b/g, b/g/n, n only (nece raditi ako su u pitanju stariji klijenti koji ne podrzavaju N standard), g only...

Model rutera je Netis WF2419, promenila sam IP ruterima sad su razliciti. Medjutim kad sam restartovala ruter za ADSL nestao mi je internet i na drugoom laptopu.
Kada idem na diagnose izbacuje mi problem with DNS...

Moraš sačekati nekoliko minuta da se ADSL ruter sinhronizuje. Isključi oba rutera, zatim uključi ADSL ruter, sečekaj par minuta da se sinhronizuje, zatim na njega nakači Netis. Trebalo bi da radi.

Obavezno javi. :)

Vrh Dno