Šta je novo?

Wifi Router + torrent

lahaine

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2009
Poena
319
Dragi moji forumasi, koji još modeli routera imaju u sebi mogučnost rada sa torrentima kao sto imam onaj Asus 500,a da ste ga probali ili da znate da dobro funkcioise.:banana:

Kako mislish mogucnost rada sa torentima?

Verovatno se misli na mogucnost da se na njega prikljuci neki hard i da sam skida torrent i kad je racunar iskljucen.

E, pa da... Verovatno... :) Josh nisam popio jutarnju kafu :) mozak radi na 10% :D

pa da , da skida torente nezvisno od komjutera, na neki hard disk prikacen :)

imam 635 ali ne vido ga on to ima ...

moze li neko da da link za malo opsirinije informacije o ovome jer i mene jako zanima ?

U principu, takvi ruteri imaju nekoliko USB priključaka, a neki kao ASUS WL-700gE mogu da se kupe i sa hardom. Fora sa ovim ruterima je što imaju ugrađen mini-OS (baziran na Linuxu), koji pored standardnih ruting opcija ima i dodatne (recimo da gurneš usb u ruter i prebaciš nešto).
U princpu su iskoristili uPnP i sa malčice boljim procesorom, dobije se ruter OS :)

Evo ga link, setio sam se članka u međuvremenu dok sam kucao..
http://www.tweaktown.com/articles/9...nload_torrents_with_pc_turned_off/index1.html

ovaj asus je jako skupa varijanta, i ja bih uzimao neku normalnu, bez ugradjenog hard diska.
na koji nacin se pristupa tom mini operativnom sistemu i bittorent klijentu ?

Potraži malo, ima jeftinijih (doduše, kod nas ćeš verovatno morati malo više da tražiš).
Pristupa se kao i svakom drugom ruteru

da li moj Dlink 635 ima tu podršku za torrente ili nema, ako nema koji ima od srednje cenovne klase routera ?

Za rutere, po meni, srednja cenovna klasa je do 60-70 evra a cenim da ovakvi ruteri nisu ispod 100+ evra u inostranstvu (kod nas su bar 30-40evra skluplji)... (Ovo je napamet napisano, mrzelo me je da googlam) :D

hm iskreno nemam pojma,trenutno sam na putu ... koje je razlika

hm iskreno nemam pojma,trenutno sam na putu ... koje je razlika
Sve verzije D Link Dir 635 imaju USB prikljucak sad stara verzija A1(sto je retkost ako ti je ta zapala) ne podrzava Hard disc samo usb stick dok novija verzija B i nova D podrzava Hard disc ono sto tebi treba, koliko sam te razumeo ako sam te uopste razumeo.

Poslednja izmena:
i mene interesuje ista stvar, ali neki socijalniji oblik :d, gledah cene za ovaj dir635 i baš mi je mnogo tih 80~90e, zavrsio bi posao i ruter bez wireless-a samo da skida torrente na usb bez kompa, pa ako neko zna za nešto takvo za oko 50e nek prijavi moliću:wave:

Nazad
Vrh Dno