Šta je novo?

Wifi provajderi u Borci

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Posto se uskoro selim u Borcu interesuje me koji sve wifi provajderi imaju pokrivenost u Borci?
Imam lelekom adsl ali zabada na 3-4 sata, sto mi ne odgovara, treba mi stabilna konekcija...

treba mi stabilna konekcija...

Onda KBCnet otpiši, pogotovo ovde na našoj strani. Ostaju ti Madnet i Orion - oboje rade promenljivo, pa kako potrefiš da je bazna opterećena. Naravno, optička vidljivost prema baznoj se podrazumeva.

Probaj da se prebaciš na nekog drugog aDSL provajdera (pomoću MIK-a), možda se veza popravi (ako nije problem sa tvoje strane - neispravan modem, spliter, loša parica).

Poslednja izmena:
Video sam KBCnet u kotezu, recimo moze da izvuce 2 nedelje da radi normalno. Poslao sam im mail ali nista mi nisu odg.
A ne mogu da promenim adsl jer je pod ugovorom (potpisao burazer). Da imam kablovsku (kradijus vektor) uzeo bih kod njih net, al ovako moracu neki Wifi.
Najbitniji su mi ping i stabilnost konekcije, a brzina nije bitna.

Najbitniji su mi ping i stabilnost konekcije, a brzina nije bitna.

Onda ti nikako ne preporučujem KBCnet. Kod 4 osobe u proteklih mesec dana sam video kako radi KBC. 3 u Kotežu, 1 u Borči (kod vatrogasne stanice). Čas radi, čas blokira, pa onda ne blokira ništa, ali stranice učitava po 5-10 sekundi (takvo stanje je bilo i pre godinu i po dana dok sam bio njihov korisnik). 2 od te 4 osobe su prešli na Madnet i kažu da su zadovoljni za sad (verovatno jer još uvek nisu popunjeni k'o KBCnet)

Moj savet, na osnovu iskustva, jeste da kreneš sa Madnetom, ako ima bazna tebi vidljiva, pa Orion i na kraju KBCnet kao poslednja solucija.

Gledam sad njihov sajt (Madnet) jedino sto su malo skuplji, ali ako imaju stabilnu konekciju to se isplati.

Stabilna konekcija zavisi od linka do bazne stanice i same opterećenosti iste. Logično da ti ne mogu garantovati stabilnu konekciju, ali su veće šanse da ćeš imati stabilnu konekciju kod Madneta nego KBC-a (makar na ovoj našoj strani).

ADSL u borci radi skroz ok, pricam o ljudima koje znam i koji imaju adsl. Vektor djene djene, KBCNET zaobidji u sirokom luku. Ako mozes idi na zicanu konekciju, zaobidji bilo kakav vid wifi konekcije.

Ne znam ali koliko sam video za 10 sati koriscenja modem je zaglupeo bar 4 puta. I jednom ceo dan nije radio net, jos ne stanujem tamo ali za kratko vreme sam video nekoliko zabadanja.
Nemam kablovsku, a ko zna kad ce da je uvedu da bih mogao da uzmem kradius vektor. E sad jedno vama mozda glupo pitanje, ali da li mogu da imam 2 adsl na 1 liniji, pretpostavljam da ne moze ali da potvrdim?

Ne moze 2 ADSL-a na jednoj liniji, razlog je čisto tehnički.

Nazad
Vrh Dno