Šta je novo?

WIFI Pojacavac?

nsvladimir

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2013
Poena
195
Molio bih da me neko uputi ko ima vise iskustva, da li postoji uredjaj koji hvata udaljeni wifi a zatim ga pojacava, ili napravi novi hot spot koji ja koristim kao svoj? Nesto kao sto android telefon napravi Hotspot, uzimajuci internet sa mreze, samo bi se u ovom slucaju uzimao internet sa drugog wifija. U stanu na pojedinim mestima hvatam otvoreni wifi koji je dosta slab, e sad bih se nakacio na njega i napravio svoj Hotspot da imam dobar signal u celom stanu, da li je to moguce i sta mi preporucujete?

Preko 120 pregleda a ni jedan odgovor, izgleda da sam postavio suvise tesko pitanje :)

to si mogao za sekundu izguglati
evo meni je jutros stigao netgear wn3000rp
pronadji na google sta je to
meni delovao kao najlaksi nacin da prosirim u kuci malo domet wifi-ja
a i najjeftiniji mogu ti reci

Trazio sam ali ne nadjoh nista konkretno sto je meni trebalo, obicno su ljudi pojacavali svoj net a ja sam hteo od tudjeg da napravim svoj hotspot, ili ga pojacam na bilo koji drugi nacin

To se zove Range Extender. U istu svrhu može da posluži i neki Access Point koji ima Repeater funkciju. Medjutim, signal koji pokušavaš da uhvatiš, mora da bude solidan. Ukoliko je suviše slab, ili se neće povezati extender ili ako se poveže protok će biti blago rečeno katastrofalan.

Uredjaj nameravam postaviti u deo stana gde je signal dobar, a onda ga pojacati u ostalim delovima, vidim da postoje izmenjive antene sa boljim dometom tako da racunam da ce i one doprineti boljem signalu

Da osvezim temu. Leti mogu da budem 10/15 dana u R.Srpskoj. U gradu u kome imam kucu mogu da hvatam signal iz apoteke(legalno dobio sifru) preko puta kuce dok je kafic u kome je signal odlican je oko 100m udaljen od kuce (sifru dobio kad sam sedeo u kaficu). Inace imam Samsung Galaxy Tab2 10.1 sa kojim hvatam signale. Ovaj iz apoteke hvatam samo na terasi i nije nesto dok naravno ovaj iz kafica nije dostupan. Kao sto se vidi nije mi namera da kradem tudj signal (sem kafica ukoliko ne pijem nesto u njemu :)). Interesuje me da li bi nesto tipa eksterne antene ili sl. pomoglo da primam jaci signal iz apoteke? Dok za ovaj iz kafica nisam siguran.

imaš razne načine, jedan je da koristiš access piont + ruter, drugi je da koristiš neki ruter koji ima repeater mod, koji, doduše, ume da bude bagovit i zna da baš napne ruter. Imaš rutere koji imaju mogućnost u svom firmware-u za repeater mod, dok ima i firmware-a kao ddwrt, openwrt koji se flashuju i omogućavaju ruterima takve modove (imaš na sajtovima firmware-a bazu podržanih rutera i način na koji se flashuju).

Meni ovaj radi poso vec 2 godine :High Power Wireless Access Point TP LINK TL-WA5110G.Koristim ga kao universal repeater.Kaci se na neciji ruter,preuzima i pojacava signal i odasilje dalje po kuci i dvoristu.

Ljudi hvala na odgovorima. To znači da bi ja ako postavim ovaj AP na terasu (ili u kuću) pojačao signal u kući(pa možda i uhvatio onaj signal iz kafića) a onda običan ruter(ili neki extender) koji će taj signal da podeli meni za tablet a sestri za smartfon. Nadam se da sam dobro razumeo ovo što ste napisali.

Poslednja izmena:
Ne moras i AP i ruter, dovoljan je AP sa repeater modom.

Ok hvala. E koliko zezanja zbog nekih 10-20-ak dana koje bi proveo u Bosni.

Poslednja izmena:
Jos nesto i da vise ne smaram dok ne kupim. Da li je ovaj ruter http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR743ND bolji od 5110G modela? Ovo pitam jer su mi njega u Netix-u predlozili kada sam rekao da bi tablet i telefon hvatali signal koji bi on prihvatao od spolja.
I da li bih ako zamenim njegovu antenu sa jacom od 8dB kao sto sam uradio kod mog sadasnjeg TP link rutera u stanu poboljsao prijem i dalje prosledjivanje signala?

Poslednja izmena:
@rico76 da li ti na tvom AP-u mozes da prikacis samo tvoj PC ili moze jos neko pored tebe da koristi AP u kuci?

Nazad
Vrh Dno