Šta je novo?

WiFi password u novom stanu

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Pozdrav, pošto sam prešao drugi stan treba mi pomoć oko passworda za wifi.

Mreža je SBB, pa je posle tog modema zakačen TP-link wr340g wifi router. E sad vlasnica stana, ne zna šifru, a tu je pre mene živeo neki lik pa postoji mogućnost da je i on menjao šifru, ali problem je u tome što ja ne mogu da pristupim tom ruteru.
Kada ukucam adresu koju mi izbaci na ipconfig dobijem samo error u browseru.

1. da li postoji neki način hard reseta passworda, a da se pri tom ne izgube sva ona sbb podešavanja?

2. kako da pristupim tom ruteru?

Mozes da uradis hard reset koji ce da resetuje sva podesavanja pa i sifru, ne znam tacno koliko dugo treba da se drzi reset taster, verovatno jedno 10sec. Ali time gubis bas sva podesavanja pa ce trebati sve da se namesta ispocetka.

EDIT: Sad sam tek procitao da trazis nesto bez reseta svih podesavanja, ali pominjes neka SBB podesavanja sto koliko znam nema veze sa ruterom. SBB-ov je samo modem, ruter ne bi trebalo da ima bilo kakvih SBB podesavanja.

Poslednja izmena:
EDIT: Sad sam tek procitao da trazis nesto bez reseta svih podesavanja, ali pominjes neka SBB podesavanja sto koliko znam nema veze sa ruterom. SBB-ov je samo modem, ruter ne bi trebalo da ima bilo kakvih SBB podesavanja.

Ovo bi bilo super ako je tako, ali me opet zanima kako da pristupim ruteru, pa da ja postavim svoju šifru?

Pa 99% je sa 192.168.0.1 i admin,admin!

Resetuješ samo ruter dakle, nema potrebe za resetom SBB modema.
Pre reseta ga otkači od SBB uredjaja, posle reseta udji u njega preko fabričke mu ip adrese, ako nije ova gornja onda piše na poledjini rutera ako ne piše ni tamo imaš njegov user manual na ovome linku.
Udješ, namestiš sve što ti je potrebno, pa onda ga spojiš sa SBB modemom.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR340G#down

Као што су ти већ рекли, ресетуј рутер (имаш дугме са задње стране, па неких 10-ак секунди треба да се држи - е сад нисам сигуран да ли то функционише и кад је рутер угашен или мора да буде упаљен). Када се ресетује, иди на 192.168.1.1, а шифра ти је admin/admin. Ако покушаваш да се накачиш на рутер преко Wifi-a, а неће, пробај и преко LAN кабла.

Opet sam ispao glup pred svetom...nisam mogao da pristupim ruteru jer nisam uboo mrežni u pravu rupu :D

Naravno sad je sve sredjeno :d

Prvo hard reset pa onda kucas tu IP adresu. Mozda je lik takodje promenio da default IP adresa ne bude ta pa zato ne mozes da pristupis ruteru pre nego sto ga ne resetujes na fabricke vrednosti.

Nepaziš na času:d
Čovek je omašio rupu - gurao u pogrešnu:D

Nazad
Vrh Dno