Šta je novo?

WIFI kamera za video nadzor i kamera za automobil

S-man

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 512 GB Patriot P210S512G25, 480 GB Biostar SSD
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Genesis Xenon 800, Redragon Kumara
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Interesuje me WIFI kamera za video nadzor i one male kamerice što mogu da se zakače na retrovizor od automobila i da snimaju vožnju narednih nekoliko sati.

Treba mi preporuka za kameru za video nadzor koja bi snimala ulaz kuće tj kapiju. Video sam da je kamera IP601W solidna a i cena je ok, košta oko 4500 dinara. Ono što mene još interesuje kod ovakvih kamera da li može da kada se poveže preko ip adrese da snimam video zapis na hard disk u periodu dok recimo nikog nema kući? Nadam se da koliko toliko dobro objasnio.

Što se tiče kamere koja može da se zakači za retrovizor šta mi tu preporučujete ? Čujem da generalno to i nije nešto skupo (ima da se nađe i do 100 evra), veličine je upaljača, pa mi trebaju preporuke koju kupiti i gde.

Drugi deo pitanja i mene zanima (kamere za vožnju).

Kada sam poslednji put gledao, ono što je bilo u ponudi uopšte nije veličine upaljača, već je prilično glomazno, tipa navigacija ili kompakt aparata. Svakako nije nešto što može stalno da stoji na šoferšajbni već mora svakim ulaskom/izlaskom iz auta da se stavi/skine. A to ga obesmišljava. Smara i svakako bih jednog momenta prestao da se bavim time.

Bio na Bechu test nekih: http://www.benchmark.rs/artikal/uporedni_test_uredjaja_za_snimanje_saobracaja_iz_automobila-3036

Biće da ja nisam najbolje razumeo i da je ipak dosta veće od veličine upaljača. Al dobro koliko vidim oko cene sam bio u pravu, za manje od 100 evra može da se nabavi RoadRunner 520.

Ja sam uzeo retorvizor sa ugradjenom kamerom, preko Alija. Ne znam da li smem ovde da ostavim link. Kamera je generalno dobra. Solidno je napravljena, dobra je slika, snima do 1080p. Platio sam je oko 60 eur. Medjutim imam problem koji ne znam kako da resim i kome da se obratim, posto sa Kinezima ne ide najbolje, zbog jezika. Kamera podrzava loop recording. Medjutim kada popuni karticu izbaci poruku card full i stane. Kinezi kazu da im posaljem nazad, medjutim ne radi mi se to, jer deluje mi da je neka caka u pitanju. Opcije nema. Probao sam da formatiram preko kompa u NTFS, posto je originalno bila u FAT32, ali ne propoznaje je. Ne znam sta jos mogu da probam da omocum loope recording?

I zanima me jos nesto. Ja sam hteo kameru koja snima sama tako sto kada pokrenem kola ona pocne da snima i kada stanem prestane i da snima u krug. Medjutim ova ne moze sama da pocne da snima. Ima opciju motion sensor, ali to izgleda nije to. To je da valjda kada je auto parkiran belezi neke pokrete i snima dok se ne smire pokreti, tako da nije za to sto meni treba.

^^ Baš smor... :(

Očigledno i Kinezi tek uče kako se to pravi. Još ne vidim neke kompletne proizvode u toj klasi.

Ne razumem da nema varijanta sa mikrokamerom (pogledajte koliki su kamera moduli u telefonima) koja će da se prilepi na šoferku a ostatak HW da je sakriven negde pod tablom i povezano kabelom na kamericu. Sadašnji modeli, ***, trude se da izgledaju što nabudženije, "profesionalnije" i glomaznije, iako je sam kamera modul u njima veličine baterije za sat. ?!?

Jedino ta varijanta zamene retrovizora može da prođe. Ali kod mene, ne bih da menjam originalni retrovizor jer u njemu imam senzore za svetlo. Ogledalo se zatamni kada mi neko uperi farove otpozadi.

Ja poslednjih 5-6 god koristim kamere za kola, trenutno imam neku sa 2 sociva, pokriva 180+ stepeni, i NIKAD, ali NIKAD nisam skidao kameru :)
Doduse ne zivim u BGD ili ne znam gde .... Kola su bila i Vectra, pa 307 pa Laguna, pa 407, Passat.... i nikad nisam skidao :)
Inace su uvek bili kinezi i sve je bilo ok, palim kola pali se snimanje, gasim kola, gasi se snimanje... Kartica 16 gb, formatirana u samoj kameri...
Poneeeekad, 1-2x godisnje zaglupavi nesto pa moram format... inace palim i gasim kola u toku radnog vremena i po 20x....sto znaci da se i ona pali i gasi isto toliko puta...i sve je ok :)
BadHabbit, moguce je da je los primerak tvoje kamere, obicno radi to sve lepo... ja sam i prodavao kamere na KP i sve je bilo ok sa svim koje su mi prosle kroz ruke :)

Velicinu upaljaca , a da ima display tesko da ces naci, i tesko da je full HD, recimo ( bar ove sa Alija i sl), nisam u toku za "firmirane" :)
Velicina paklice cigareta ili malo manja , sa displejem 2-3` to imas kad pozelis...

IP Kamera koju ja imam, kinez, sa Alija opet, salje sliku na mobilni i/ili PC a ti tamo preko softwera snimas kad god i sta god hoces :)
Ova moja ima i motore i moze da se pomera preko softwera na mobilnom/PC gde god da si... Imas ih na KP , ako ces kineza...
Pretpostavljam da i ove poznatije i kvalitetnije imaju sve to :)

Nazad
Vrh Dno