Šta je novo?

WiFi iPad Problem

MilosGak

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2012
Poena
154
Prvo sve da pozdravim, novi sam na forumu...
Regao sam se zato sto imam problem, i verujem da cete mi moci pomoci...

Ovako, pre 2 meseca sam uzeo box paket...
Adsl, neki crni router, namestio sam wifi i kacio se preko telefona na net, ali sada kada sam uzeo iPad, jednostavno nije htelo :/
na ipadu mi kaze da se konektovalo ali nece ni na youtube, ni na face ni apsstore ni nista :/
I onda mi kasnije nije htelo ni na kompu, pa sam morao da restartujem podesavanja na
192.168.1.1...
Moze li mi neko pomoci sta i gde da cacnem da bi mogao i na ipadu net?

Udji u podesavanja rutera, nadji na forumu admin user/pass. Podesi zastitu na wifi. Probaj. Mora da oce da radi. Ako ne radi, probaj samo da se konektujes sa ipad-om, izgasi sve ostalo. Oce ti huawei ruteri da zabodu kad imaju vise korisnika i vise saobracaja.

Mozes malo detajnije kako da namestim to za zastitu? tacnije, korak po korak... jer nisam bas strucan u tome :/
Hvala unapred :))

Nemam taj ruter kod sebe, kod devojke sam podesio, ne znam napamet. Nadji na forumu koji su user i pass za admin nalog na tom ruteru, sa kojim dobijas dodatna podesavanja. U tim dodatnim podesavanjima podesavas sifru za wifi i ostale naloge koji mogu da se loguju u ruter (koliko se secam). Nije tesko, samo zahteva malo vremena (tvog :p ) :)

Ja sam isto kod prijatelja imao problem s Telekomovim WiFi ruterom i iPad-om, zezao me samo tako.

Mislim da je model bio hg520c - crni ruter s integrisanom antenom koji se dobija uz IPTV, uključivao/isključivao wep/wpa2, zezao se sa setovanjima, moj laptop normalno radio preko WiFi, HTC desire isto, njihov laptop, samo iPad2 nije hteo nikako.

Ispiše connecting, ali ne radi. Na kraju sam ukapirao da iPad ima neki problem da dobije adresu od DHCP-a. Namestio sam na iPad-u statičku IP i posle toga sve radi, evo već mesec dana nema problema.

Probaj da na iPad-u u WiFi setovanjima podesiš za svoju mrežu statički IP, trebalo bi da ti reši problem. Stavi za IP 192.168.1.20, subnet 255.255.255.0, gateway i DNS 192.168.1.1 (pretpostavljam da ti je IP adresa default-na, tj. 192.168.1.1 - ako nije, promeni parametre premo svojim setovanjima).

Ne znam sta se desava... Kada ukljucim u podesavanjima WiFi (onu opciju enable wifi) posle par minuta mi zapuca internet na kompu, i nece da ide ni na kakve sajtove, dok na skype na primer oce... :/ i onda kada idem restore default onda posle oce ali onda nemam wifi, jeli se nekome ovo desavalo?

Meni nije sve dok nisam dobio iPad :/

Jesi probao da postaviš statički IP na iPad-u kao što sam ti rekao?

Kada udjem na iPadu u Settings--->Wi-Fi---> ADB Broadband (moja mreza)
imam onda opciju Forget this Network, pa ispod toga DHCP gde je formular:
Ip Address: 192.168.1.3
Subnet Mask: 255.255.255.0
Router: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
Search Domains: Home
Client ID: (nista)

Onda pored DHCP imam BootP gde mi je:

A pored BootP imam Static gde mi je:
Ip Address:
Subnet Mask:
Router:
DNS:
Search Domains:

i ispod tog formulara imam HTTP Proxy
pa ispod toga opciju Off|Manual|Auto

Ja sam ukucao u Static sve sto si mi rekao ali kada izadjem i opet udjem nema nista :/
Kako ja to da sacuvam ? :/

A gde mogu da proverim koja mi je default ip adresa?
Jer sam sve pokusao stvarno ne znam sta pogresno radim :/
A iPad bez neta nije nista :/

Client ID: (nista)

Ovo kaze da si dopio od dhcp-a ip adresu. E sad zasto nece da ide na internet, ne bih znao. Jesi probao da ides na neki drugi wifi?

Pa u portugalu mi je isao bez problema, a vamo na ovaj telekomov nece :/

ruter mi je "ADB P.DG A4010G" ako to igra kakvu ulogu...

A moze mi neko pomoci da cacnem u ruter podesavanjima?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    78 KB · Pregleda: 110
  • 2.JPG
    2.JPG
    75.7 KB · Pregleda: 86
Sada sam zvao ove iz telekoma i rekli su da je u podesavanjima sve ok, ali da se mora nesto cacnuti na iPadu :/
Nikako mi ne ulazi u glavu sta mu je :/

Vrh Dno