Šta je novo?

Hardver WiFi / Bluetooth adapter

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Lucic

Cenjen
Učlanjen(a)
20.05.2022
Poena
110
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X & DeepCool AG 400 BK
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550-PLUS
RAM
Kingston Fury Renegade 2x8GB 3200Mhz CL16
GPU
PowerColor RX 6800 Fighter
Storage
Kingston KC3000 1TB & Kingston Fury Renegade 1TB
Zvuk
Redragon Darknets GS570 BT & HyperX Cloud 2 Red
PSU
Asus ROG Strix 750W Gold
Kućište
Asus TUF Gaming GT301 & Asus TUF Gaming TR120 x3
Monitor
DELL S2522HG
Miš & tastatura
Razer Viper V3 HS & DarkProject Terra Nova
Ostale periferije
LG 43UQ81003LB TV
Laptop
Acer Aspire ES1-532G-C5TE
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 8GB/256GB & Samsung Galaxy A50 4GB/128GB
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Samsung Galaxy Buds Live
Steam
https://steamcommunity.com/id/AleksaLucic/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Zdravo, pre oko mesec dana sam sastavio novu pc konfiguraciju, a kako bih ustedeo za druge komponente, isao sam na plocu koja nema ugradjen WiFi u sebi tj. na Asus TUF Gaming B550-PLUS (postoji isti model samo sa WiFi-om).
Kroz par nedelja bih gledao da uzmem dodatan adapter za WiFi / BT, a kako nisam nesto upucen oko ovih adaptera treba mi vasa pomoc.
Prvenstveno mi je potreban Bluetooth, a WiFi mi je manje vise dodatak.
Znam samo da bih zeleo da mi Bluetooth bude minimalno 5.0 i ako je moguce da ima kvalitetan signal, a sto se tice brzine interneta ne mora da bude veca od 200 mbps.
Inace, na maticnoj postoji M.2 Slot (Key E) koji bi valjda trebao da ima mogucnost dodatnog prikljucivanja WiFi / BT kartice?

Zdravo, da ne bih otvarao novu temu rekoh da pitam ovde. Ukratko, hocu da kupim Bluetooth adapter za PC kako bih mogao da koristim svoje Buds slusalice i na PCu. One su BT v5.3, da li bi npr. one mogle da rade i na BT adapteru koji je v5.0?

Zdravo, da ne bih otvarao novu temu rekoh da pitam ovde. Ukratko, hocu da kupim Bluetooth adapter za PC kako bih mogao da koristim svoje Buds slusalice i na PCu. One su BT v5.3, da li bi npr. one mogle da rade i na BT adapteru koji je v5.0?
Mogu da rade samo ces izgubiti neke stvari koje su moguce na v5.3, a nisu na v5.0 (duzinu dometa i mozda jos neke manje stvari, npr. 15m umesto 20m), ali nemoj da te to brine jer je v5.0 ionako jos uvek dobra, dosta stvari poput mid-range laptopova se prozvodi sa v5.0 ili v5.1... Istrazi jos malo mane i prednosti kod v5.0 vs v5.3.

Ja sam kupio ovaj zajedno sa bežičnim Xbox kontrolerom. Za sada nemam nikakvih zamerki.
Međutim, ništa drugo nisam povezivao sa kompom preko blututa, pa ne mogu da kažem kako će se ponašati sa, recimo, slušalicama, što je tebi primarno.

Ja sam kupio jutos preko kupujemprodajem neki v5.0, bio je 600 dinara, pretpostavljam da su to ovi sa aliexpressa, i mogu reci da sasvim ok radi na W10, nije trebalo instalirati drajvere, kvalitet zvuka je super, domet takodje, tako da izgleda da zavrsava posao i ovaj jeftiniji (za sada 😂), ali ako rikne ubrzo kupicu neke od ovih modela koje ste preporucili, hvala svima.

Evo sada sam malo bolje testirao, nema toliko audio delay-a barem ja ne primecujem, ali zato npr kad uparim bt slusalice sa telefonom tu i te kako primecujem audio delay mozda cak i sekunda... ali zato se ovde na kompu desava na svakih par minuta da strcne zvuk na pola sekunde :') sta ocekivati za kineza :D nego me interesuje da li je moguce koristiti mikrofon od slusalica preko ovog BT adaptera, ja probah i Viber, i Discord na kompu ali nece mikrofon da radi...

Trebalo bi da radi, vidi samo da izabereš drugi audio device, freehand tako nešto
Btw, ne znam koji telefon i koje sluške, ali kod mene je uvek bolje radilo sa telefonom nego sa kompom,
ASUS BT400 vs Huawei P30, uparen sa AKG Y500 ili Sony WH-1000MX4,
Sa kineskim bt je tek užas, dok sa Gigabyte radi super.
Najlakše gde možeš da osetiš razliku je domet i delay. Pusti neki film i udaljavaj se od predajnika...

Poslednja izmena:
Mislim da je u pitanju najviše konkretan čip - ja sam prije koju godinu uzeo na Aliju neki no name BT4.0 dongle ali sa Cambridge Silicon čipom, i radi perfektno sa svim uređajima koje sam probao, nisam primijetio ni delay ni prekide, uz sasvim pristojan domet. U mom iskustvu su svi problemi s delayom imali više veze sa uređajima nego BT adapterima.
Uzgred, ja sam pred Novu kupio od kolege sa Bencha preko oglasa PCI-E wifi+bt karticu za 1500 dinara i prebrinuo konekciju za PC - sve radi puno bolje i stabilnije of bilo kog donglića.

Da li neko zna da mi kaze da li gaming slusalice koje rade preko 2.4 GHz bezicnog adaptera mogu da rade i na smart TV-u preko tog adaptera?
Da li bezicni adapter 2.4 GHz radi na Tv-u?
Ako je pogresna tema, molio bih da me uputite na pravu temu, hvala.

Da li neko zna da mi kaze da li gaming slusalice koje rade preko 2.4 GHz bezicnog adaptera mogu da rade i na smart TV-u preko tog adaptera?
Da li bezicni adapter 2.4 GHz radi na Tv-u?
Ako je pogresna tema, molio bih da me uputite na pravu temu, hvala.
Vecina smart televizora koji imaju Wi-Fi trebali bi da imaju i bluetooth kod mene radi sa Galaxy Buds Live, a ako si mislio na povezivanje preko adaptera u smislu usba, ne vidim u cemu bi bio problem tj. trebalo bi da rade (naravno ako TV ima usb).

Nazad
Vrh Dno