Šta je novo?

Wifi 6E ruter, koji i gde kupiti?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Nameračio sam se da se ponovim nekim Wifi 6E ruterom i da moj .ac 2600 ruter ode u zasluženu penziju.
Razlog je jednostavan, treba mi prazan 6GHz band, jer je ovaj 5GHz vec preopterećen ovde kod mene u zgradi. A da ne pominjem gomilu uređaja u kući itd.

ALI, ne mogu da pronađem ništa normalno kod nas (čak ni na KP-u), pa mislim možda mi nešto promiče, zašto kod nas nema ponude?

Recimo Asus rt-axe7800 ili nešto jefitiji tp-link archer AXE75 (AXE5400), nema ih nigde ni od korova, kako to?

Ima li još nešto u klasi 6E rutera do nekih 400e (dakle ne razmatram RAXE500, GT-AXE11000 i 16000 i sl) a da ima da se kupi kod nas?

Napolju ima šta god poželiš, kod nas nema, čak ni kod naših "mađara"... Svaka pomoć dobrodošla.

Lepo je sve to, ali opravdanje za kupovinu ipak nije preopterećenost 5GHz mreže :)

Bas tako...
preopterecenost mreze koja ima domet 10m...:rolleyes:
Covek hoce novu tehnicku igracku u kuci i to sasvim podrzavam.

Dupli je "problem", s jedne strane 5GHz spektar je kod mene dupke pun, gde god se udenem, ima neko sa tek nekih 10db slabijim signalom.

Drugi problem je varijabilni i poveći ping kada imaš više .ac uređaja, a deca imaju svaka svoj mobilni/tablet, dva TV-a na wirelessu, pa još žena radi pa kad hoću da se igram na tabletu a ono ping leti od 30-120ms... na kablu je konstantnih 30ms, ali avaj neću tablet igrati preko kabla. I da, tablet ima 6E i time bih barem ovaj deo problema rešio.

Još samo da nađem nekog ko donosi iz nemačke, jer ovi "mađari" ništa nemaju od ove robe, kako, zašto, ne znam... Ako neko ima neku preporuku, može na pm.

Cisto da znas, da ni ovi iz nemacke nemaju nista kod sebe, a madjari su ipak brzi a cesto i jeftiniji.

Nemacka jedino ima mnogo veci izbor.

Poslao sam ti PM, ja sam uzeo kućište od njega , kolega sa foruma cpu kuler.

Vrh Dno