Šta je novo?

WiFi у ГСП превозу

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Већ дуже време покушавам да користим бесплатан WiFi у возилима ГСПа. Наиме, телефон успе да пронађе мрежу и да се повеже на њу али интернет не ради. Пише "Повезан, без интернета". У чему је фора, да ли уопште возила ГСПа имају интернет. Раније сам и успевао да користим интернет, али већ више од годину дана не. Покушавао сам и у празном аутобусу са пар путника, тако да није загушење.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Kada se povezes na WiFi u busu, moras da ukucas broj BUSplus-a kojim si se otkucao u prevozu. Ako se nisi kucao tj. svercujes se, nece ti raditi net :d Salim se malo. Ma gde ista raditi vezano za nas dragi na GSP. Dobro je da si ikada i mogao da ga koristis.

Ponekad radi u Caf-u(tramvaju), ali i to je jako retko.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pitao je Đura sa Indeksa prošle godine.

Odgovor iz Direkcije za javni prevoz je da operater (u ovom slučaju MTS) sklapa ugovor sa GSP-om o zakupu određene kvote podataka na mesečnom nivou, koja je u principu mala. Dodajte na to probleme sa baznim stanicama i lošim kvalitetom modema u vozilima, i eto belaja...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pa nek onda lepo skinu one nalepnice Wi-Fi samo dzaba stoje. I mene je u početku to nerviralo ali sam jednostavno odustao.

I ja sam odustao, ne radi u 90% slučajeva, a i kada radi jedva vesti može da učita..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Управо то, ако не ради, онда нека скину оне налепнице. А и чему бесплатни интернет ако се потроши за пар дана.

Kako misliš da skinu, pa hvalili su se na sva usta kako sva GSP vozila imaju internet, sećam se kad je gosn Mali pričao na TV-u o tome..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Morali su nekako da opravdaju cenu karte od 92din. Bilo je da sva vozila imaju internet, klimu, da su čista, moderna, tačna, imali smo ono čudo sa sms porukama kada stiže sledeće vozilo... Od svega toga je ostala samo cena karte od 92din.

To cudo sa sms-om imamo i dalje, svakodnevno ga koristim. Al' se i to placa.

Kod privatnika je jedno vreme to lepo radilo, međutim sada u većini buseva ni nema wifi signala uopšte. Od kada imam mts poklon 100GB ne zanima me wifi u busu niti bilo gde, mada sam i pre toga rešio problem sa vip kućnim netom i dual sim fonom :D Brzina u busevima je bila 6/6, nije radio npr online radio, d3go u gsp busevima, dok je youtube radio. U privatnim busevima su radili svi servisi. Neka uzmu za svaki bus telenor HOME i rešen problem, ili vip kn 3 :D

A ne radi im ni aplikacija za prikaz gde se nalazi vozilo. Radi samo info preko sms-a.

Velikoj većini ljudi aplikacija ne radi preko prepaid-a i preko podataka (3g/4g). Preko Wifija radi skoro svima, dok preko podataka (3g/4g) radi preko postpaid-a regularno.

Znaju oni i namerno je to 99% urađeno jer je situacija ovakva već 2 godine i ima brdo istih informacija u recenzijama na playstore-u.

A ne radi im ni aplikacija za prikaz gde se nalazi vozilo. Radi samo info preko sms-a.
Не знам на коју апликацији мислиш али мени Apex BusPlus ради. Ради и на мобилном нету и на WiFi. Користим је свакодневно, понекад зна да забагује (учитава у недоглед).

Na dva telefona sa tri kartice (dve mts i jednom vip) i sve postpaid, učitavanje pozicije za izabranu stanicu traje u beskonacnost. I tako vec sigurno 6 meseci. Update aplikacije na najnoviju se podrazumeva.
Naravno, pričamo o zvaničnoj apexovoj app.

Svaki dan koristim bus plus aplikaciju, mts postpejd je u pitanju i učitava odmah gde je bus. Radi super i na vip i telenor karticama, iako sam manje koristio na njima. Ranije je umelo da zeza sa mtel karticom dok sam koristio.

Za BusPlus aplikaciju postoji zasebna tema; sto se interneta u GSP-u tice, vec je objasnjeno zasto ne radi, a skorasnji izbori su pokazali da ni ne treba da radi. Sve je bas onako kako i treba da bude.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno