Šta je novo?

Wide Ili Ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 16483
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 16483

Guest
Hteo bih da uzmem novi monitor i zanima me da li da uzmem Samsung 960BF ili neki Wide od 20"
Kompijuter koristim profesionalno ACAD 3Dmax:type:, razni proracuni i td. naravno volim i da se igram kada imam vremena:type:. 960Bf se moze naci za ok pare.😀

Mene Interesuje sta da kupim, ovaj 960BF koji mi je pristupacan i koji mi se opasno svidja ili neki wide u tom cenovnom rangu recimo negde oko 260-280eura??????:d

Vidim svi se napalise na te wide monitore a ja nesto nisam impresioniran, mene zanima da li cu se zeznuti ako ne uzmem wide????, ovaj 960BF je po onome sto sam procitao extra monitor i opasnoooooo mi se svidja.😀

Njabolje da odesh u neku bolju prodavnicu gde ce ti dozvoliti da isprobash dva monitora (uzmi jedan wide i clasic) i isprobaj pa cesh videti kako ti koji lezi.Inache odgovor na ovo pitanje skoro i da ne postoji jer je ovo svar ukusa a o ukusima se ne raspravlja 😉

Ja bih ti prije preporucio dva 960BF nego jedan 22"!
Znaci sada uzmi jedan 960BF a nekada tamo kada se mogne uzmi drugi.
Ja sam se zaj...bo pa uzeo sebi 22"WIDE i bezze skroz. Mislim dobar je monitor nema sta (225BW) ali mi je bolje 2x19"! I vise prostora i bolje u svakom slucaju.

Hteo bih da uzmem novi monitor i zanima me da li da uzmem Samsung 960BF ili neki Wide od 20"
Kompijuter koristim profesionalno ACAD 3Dmax:type:, razni proracuni i td. naravno volim i da se igram kada imam vremena:type:. 960Bf se moze naci za ok pare.😀

Wide definitivno.
Ako kompjuter, kao sto kazes koristis profesionalno, idi na 22" i ili cak 24".

Ja sam se na wide navikao za oko 45 sekundi i ne bih se vraćao ni u ludilu (pogotovo ne na 5:4)

Wide definitivno.
Ako kompjuter, kao sto kazes koristis profesionalno, idi na 22" i ili cak 24".
Mislim da bi bilo najbolje da pazari Apple Cinema Display 30". :S:

Preporuka: Samsung 206BW. Linija u AutoCAD-u izgleda falično na 22" wide monitoru jer 1680x1050 nije dobra rezolucija za 22" wide, dok je 1680x1050 za 20" odlicno.

U Imtelu možeš da pogledaš više TFT wide monitora različitih veličina.

http://www.imtel.co.yu/i2.php

"vidokrug" kod ljudi ide u sirinu,zato je prirodnije gledati u wide nego u monitor koji je skoro kvadratnog oblika....
da smo kojim slucajem kiklopi,tj. da imamo jedno oko na sred glave onda bi taj kvadrat bio prirodniji....
takav nam je kalup zapao da imamo 2 oka jedno pored drugog...da su jedno iznad drugog onda bi mozda sadasnji portret mod bio idealan...
pre 2 godine kad su stigle jeftine wide 19" sastavljah neki komp i tad sam video koliko sam bio uskracen,najgore je kad sam se posle cackanja tog kompa vratio za svoj(17" tft tada) ,pa svaki cas udaram kursorom u zid(ivicu ekrana) ,xaxaxaxaaxa....jednostavno mi je tesno,uopste nije bitna rezolucija...posle 2 sata na wide osetio sam nevidjenu nelagodnost na monitoru oblika koji koristim skoro calu deceniju...

Kompijuter koristim profesionalno ACAD 3Dmax, razni proracuni i td.

Takodje se bavim profesionalno u ACAD-u i nekim 3d SW...isto ponekad odigram ponesto kad stignem.. Na poslu imam LG 204WT, i mogu ti reci da su wide monitori super za rad u ACAD-u. Bio sam malko skeptican prema njima...ali su stvarno extra. Inace kuci imam viewsonic VG 2021m, isto super monitor, ali na zalost nije wide. Ne mogu da se pozalim jer je monitor stvarno super, ali wide mi je puno bolji od 5:4. Moj ti je savet, kao sto ti je i dosta ljudi ovde reklo, da uzmes neki wide 22".

Pozdrav

Ja bih ti prije preporucio dva 960BF nego jedan 22"!
Znaci sada uzmi jedan 960BF a nekada tamo kada se mogne uzmi drugi.
Ja sam se zaj...bo pa uzeo sebi 22"WIDE i bezze skroz. Mislim dobar je monitor nema sta (225BW) ali mi je bolje 2x19"! I vise prostora i bolje u svakom slucaju.

Jel, a ti si neki mnogo pametan lik :d
I ja znam šta bi NAJPRIJE uzeo, 2x24" na primer, al sam uzeo 22" Samsung 223BW, za kod kuće, i za ACAD je dovoljan. Na poslu nažalost radim na svom Acer lap topu 17" wide, za sada, na mogu da se ćoravim na CRT krševima, dosta je bilo.

Nazad
Vrh Dno