Šta je novo?

Wi fi savet ili sta vec

N_emanja

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2007
Poena
320
Posto sam kucu renovirao do sada sam koristio Lan konekciju iz Mts-ovog modema. Posto sam sada u prizemlju tj racunar doslo je do nemogucnosti da preko kabla imam konekciju. Jednostavno previse treba kabla a i treba hitijem busiti zidove i plocu kuce da bi kabal sproveo. Racunar koristim za surf ali i povremeno za Dotu i Wot. Ruter je ostao na spratu zajednoa s STB uredjajem pored TV-a.
E sad glavnona (p9lite) gde pitanje sta krsteno uzeti do 2-2.5k rsd(ako moze) da imam net u prizemlju tj na racunaru. Koristio sam deljenje veze preko android telefona i on imitira WiFi antenu i preko USB kabla imam net,naravno imam 4od 5 crta signala. Sve odlicno radi u surfu ali u igrama imam takozvani "Packet loss" i ping previse varira. E sada ima li sanse preko WI Fi nekog adaptera postici nesto ili se mora sve busiti.

Hvala :)

Ne mora, kupi neki ruter i postavi ga u wds režim.
Dakle, taj novi ruter staviš u prizemlje, i on prima signal sa sprata i šalje ga dalje, tj pojačava ga. E sad, to ti je desktop što koristiš? Ako nemaš wifi karticu na njemu, možeš da povezeš kablom komp i nov ruter, ili eventualno da kupiš i wifi karticu/pci-e karticu.
Tvoj izbor :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Aham.... to mi deluje nekako najbezbolnije. Neka preporuka, po mogucstvu sa nasih prostora (nisam bas vican onnl narucivanju iz inostranstva) :D

Tp-link wr841, imaš ga po oglasima za 2k.

negde sam citao da taj WDS nije preporucljiv zbog sigurnosti. a mozes da stavis drugi ruter u repeater mode, valjda to nije isto sto i WDS.

Ko vam rekao to?
Pošto na taj ruter takođe može da se stavi šifra(wpa2/psk recimo).

Mislim da brute force-uješ wds i otključaš ga

Poslednja izmena:
Kakve veze ima što radi u wds-u, mislim kako to pomaže u bruteforce-u?

negde sam citao da taj WDS nije preporucljiv zbog sigurnosti. a mozes da stavis drugi ruter u repeater mode, valjda to nije isto sto i WDS.
Tako je, WDS nije preporučljiv jer ga je lako otključati. Bolje je staviti router u repeater mod
Mislim da brute force-uješ wds i otključaš ga
E pa nije tako. Sve napisano odnosi se na WPS. WDS je nesto potpuno drugo.

Hvala na savetima. Oprostite, nisam bio pri netu (previse prakse na faksu). Vidim po oglasima se krecu verzije sa N i D. Da li ce ova verzija (N) bez skidanja antena biti dovoljna za te neke moje potrebe.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno