Šta je novo?

Wi Fi Pomoc (Preko 2 km)

borkostar

Cenjen
Učlanjen(a)
20.11.2010
Poena
159
Imam telekomov internet(adsl)
Nisam nikakav strucnjak i slabo se razumem uopste u tehniku
Ali potrebna mi je jos jedna IP adresa koju neznam dali preko telekoma mogu dobiti

U mom selu imam rodjaka koji bi mi pozajmio internet(wifi) ali je on preko 2 kilometra od mene i nemamo opticku vidljivost

Dali postoji neki nacin da se izvede da ja od njega uzimam internet sa nekom antenom ili uredjajem koji bi mogao pronaci njegov signal. On mi da sifru i da to bude to, da ja imam dve IP adrese
Hvala na pomoci :)

sta blokira opticku vidljivost? drvece, kuce, zgrade, brdo?

kod telekom adsla za dodatne ip adrese, eventualno ako uzmes adsl za pravna lica sa statickom ip adresom, pa im trazis jos jednu.

Poslednja izmena:
samo kuce i mozda drvece
u pitanju je ravnica i naseljeno mesto

popni se na krov i vidi dal se vidi krov bratove kuce, nece raditi na 2 km bez opticke vidljivosti

ne vidi se :(
citao sam nesto za radijalne antene koje bi hvatale signal u krug bez usmeravanja prema njegovoj kuci
dali je to moguce?

Mislim da bi ti igranje preko proxija bilo daleko izvodljivije nego da pokušavaš da bežičnim putem povežeš 2 udaljene lokacije. Pogotovo na tu udaljenost.

http://www.your-freedom.net/

Besplatna verzija ti omogućava do 6 sati dnevnog korišćenja (15 sati nedeljno) proxija brzine 64 kbit/s. Na sajtu imaš upustvo kako poterati igru preko ovog servisa.
Mislim da za neku online igru nije potrebna neka veća brzina. Probajte , kada već ništa ne košta pa ako ne odgovara tražite neki drugi metod.
Naravno , samo jedan računar treba koristiti ovaj proxy, dok drugi može nastaviti da koristi primarni metod pristupa online igrici.

Postoje i javni proxy serveri koji se ne plaćaju i spisak možeš naći na :

http://www.hidemyass.com/proxy-list/

Postupak za pokretanje igre je isti kao što je opisan na prvo pomenutom sajtu.

Poslednja izmena:
Uzmes dve grid antene i okenes ih jednu ka drugoj. Ima da radi 'ladno...
Treba ti jos dva rutera (ili jedan ruter i ap)... Mislim da u ugovoru pise da ne smes deliti svoj ADSL protok sa trecim licima. Kako vec...

Mislis kod njega i kod mene pa ih utempiram otpr. jednu prema drugoj?
ili kod mene obe antene?
Ajde ako moze malo to opsirnije molim vas

Iskoristi elementarnu logiku, sta ce dve antene kod tebe?

Treba ti jos dva rutera (ili jedan ruter i ap)... Mislim da u ugovoru pise da ne smes deliti svoj ADSL protok sa trecim licima. Kako vec...

Brate da je tako, pola Srbije ne bi imalo internet.... A u njihovoj obavezi je da obezbedi internet priključak svima pa i dalje ima nas dvojnika....

Drugar, ako nemaš optičku vidljivost, onda uzmi antenu Reinkjet sa 15m kabla, i popneš je kod komšije ako nemaš visok krov, tebi treba samo ACCESS POINT (u klijent modu) a kod drugara samo antena, i prepravka onog dela na ruteru gde je antenica (da ne kupuješ bezbeze još jedan) ili uzmeš još jedan acces point koji namestiš da radi u AP modu, i par sati podešavanja....

p.s. preporučujem ti da pronjuškaš po oglasima i po limudu.... uzmi planet wap 4033 ili neki iz te serije, imao sam nekoliko i taj mi je bio najbolji za slabe signale od jeftinijif. Polovni mogu da se nađu za 15-ak evra po komadu, i antene takođe.

Poslednja izmena:
Nema potrebe za suvom optickom vidljivoscu... ;)
Jedna kod tebe, druga kod njega, uperene sto preciznije jedna ka drugoj. Ne treba ti opticka vidljivost, ali da, nece raditi ako bas imate brdo ili planinu izmedju...
Sto je kvlitetnija oprema koju koristis, to ce ti bolje raditi (zamisli :) )
Ne mogu da garantujem da ce 100% raditi, jer ne znam koliko imate prepreka izmedju, ali znam da je jedan moj drug to isto uradio i koristio je sestrin ADSL. On je stedeo na opremi, pa nije bas radilo kako treba (ali je radilo).
Isto tako, izmedju njega i sestre su bile kuce i drvece. Mi, baj d vej, zivimo u ravnici...
EDIT: Poslusaj extazy-ja. To je ok resenje.

Poslednja izmena:
Drugar, ako nemaš optičku vidljivost, onda uzmi antenu Reinkjet sa 15m kabla
znaci kupim tu antenu, podignem na najvislju tacku koju mogu(krov) usmerim je otprilike je otprilike tamo gde treba?
taj kabal od 15 metara uštekam u
uzmi planet wap 4033
, do toga dovedem napajanje i odatle imam wifi prema meni ili kablicem idem na moj komp?
ako odatle wifi ide prema meni dali ja mogu podesiti da jos neko ne crpi taj moj signal?

Od WAP-a moras da provuces kabl do svog racunara, antena koja ce biti usmerena ka kuci tvog rodjaka ide kablom do WAP-a.

Mogu da potvrdim da bez optičke vidljivosti ( između su uglavnom kuće, poneko drvo, ali je centar grada u pitanju ), sa dve one veće grid antene i dva TPLINK AP TL-WA51100G, na oko 1km razdaljine, to radi bez problema, iako u okolini ima 20-tak signala
Naravno, zavisiće od konkretne situacije kod tebe

kupio sam tl-wa 5110g postavio u tavan da vidim kakva je situacija i sta dalje da radim
Ja hvatam ukrug razne otkljucane kanale ali ni sa jednim nemogu vezu da uspostavim, ustvari ikonica pokazuje da mreze ima ali interneta nema
tu ima raznih podesavanja medjutim zemlje srbije za odabir nema. Postavljena je USA i kanal 6, ja sam stavio uredjaj da radi kao AP klijent u sta nisam siguran
Pokusavam da se konektujem sam na svoju mrezu koja je sifrovana ali mi nigde ne trazi sifru da unesem
Ja ti nesto neumem da nastelujem ili mi je pokvaren uredjaj ;)

Uopste ti ne treba odabir zemlje, namesti bilo koju, i onda AP kojim hvataš treba da konektuješ na tvoj ruter. E sad pošto je povezivanje preko lozinke malo zamršenije, namesti ruter koji šalje net da radi bez lozinke, zaključaj ga samo na MAC adresu, upiši u njega sve mac adrese od uređaja koji se konektuju bežično na taj ruter. Em sigurnije em skraćuješ posao dok ukapiraš kako ide preko passwords...
a da bi video dal je ispravan uređaj, namesti ruter da ti bude otkljčan da može bilo ko da se konektuje, i ako AP radi ok, znači da je sve u redu, posle sve otpočetka a mi smo tu da pomognemo ako zapne negde.

Nazad
Vrh Dno