Šta je novo?

Wi-Fi adapter slab?

McPherson

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2005
Poena
304
Ugradio sam novi MSI PC60G-F Wi-Fi adapter u desktop računar, kako bih uhvatio bežični Internet iz komšiluka. Tjuner radi, ali "hvata" signal sa pola snage u odnosu na laptop koji je postavljen na istom mestu (na desktopu je i veza nestabilnija). Da li je adapter fabrički slab (platio sam ga oko 20 evra)? Čudno mi je da laptop (Toshiba Satellite A100-011, star dve ipo godine, sa integrisanim Wi-Fi-em) duplo bolje "hvata" signal u odnosu na novi adapter na desktop računaru.

Hvala unapred!

Znas li iz kog pravca ti dolazi signal? Mozda ti je kuciste prepreka.
Vidi dal u drajveru mozes da podesis da se kaci samo na 802.11b. Obicno je signal duplo jaci na manjoj brzini a ako te zanima samo net onda je to dovoljno.
Gubis li pakete kad pingujes ruter na koji se kacis. Ako su ti sa dugim paketima gubici ispod 10% onda te bas briga za jacinu signala.

Laptopovi po pravilu imaju mnogo bolje antene. Ista situacija kod mene sa Linksys WMP54G u desktopu i sa laptopom IBM R60. Kad sam pogledao servisno uputstvo laptopa sve mi je bilo jasno ;)

Vidi da nabaviš neku bolju antenu za taj Wi-Fi adapter, naročito ako ti je kućište ispod stola ili je signal blokiran nekom drugom preprekom.

Vidi da nabaviš neku bolju antenu za taj Wi-Fi adapter, naročito ako ti je kućište ispod stola ili je signal blokiran nekom drugom preprekom.

To je sigurno problem. Mada si adapter solidno platio, a ovde si mogao naci dosta pohvala za tp-link TL-WN422G - USB adapter sa eksternom antenom...radi bez problema sa 5m usb kablom, signal je bolji nego na laptopu, a cena isto oko 20e...nabavka druge antene ce te izaci oko 15-20e

iz ove teme se vidi da ne moze da se stavi jaca antena, to je sto je, jedino preostaje da uzmes neku drugu karticu ako hoces jaci domet

I ja mislim da je problem u slaboj anteni (2db). Sutra ću vratiti adapter jer je skoro beskoristan. Koji model predlažete za desktop računar? Da li je prednost ako je adapter USB, a ne PCI?

Hvala!

ja uvek dajem prednost usb wifi karticama, zgodne su, mozes da ih koristis i za laptop, i nekada poneses sa sobom, nema razlike u odnosu na PCI, jedino ako ces da umrezis racunare preko wifi al opet i tu usb fino odradi posao, jos imaju prednost sto sa usb kablom od 3-5m postavis ih gde ti odgovaraju zbog boljeg dometa,kod nas u radnjama jedino TL-WN422G (ona je 100mw) usb wifi ima antenicu koja se skida, tu je uglavnom bila prednost pci kartica sto imaju mogucnost stavljanja jacih al ti nadje tu koja to nema

Ili za malo vise para Ovislink WL-1600USB. Iste je snage al mislim da uz nju ide malo bolja antena. Plus lep produzni usb kabl sa stalkom.

jedan moj prijatelj je skinu plastiku sa antene i ostavio samo zicu i bolje je hvatala ali (naravno uvek ima ali) je imao neki krs adapter pa je svakako konto da ga baci ako ga s**** pa ga je razvalio.
drugo resenje jedinoo jaca i veca antena ili neka sa kablom pa da izbacis antenu napolje

Nazad
Vrh Dno