Šta je novo?

WHQL 181.20 NVIDIA

starivuk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
169
XP 32:http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_181.20_whql_uk.html
XP 64:http://www.nvidia.co.uk/object/winxp64_181.20_whql_uk.html

VISTA 32:http://www.nvidia.co.uk/object/winvista_x86_181.20_whql_uk.html
VISTA 64:http://www.nvidia.co.uk/object/winvista_x64_181.20_whql_uk.html

😀😀😀😀😀😀

* Added support for GeForce GTX 295 and GeForce GTX 285
* Enables NVIDIA SLI technology on SLI-certified Intel X58-based motherboards with all SLI-certified GPUs.
* Enables NVIDIA SLI Multi-monitor support, giving you the ability to use two monitors with your GeForce graphics cards in SLI mode. Now you can easily switch between multi-monitor desktop mode and full screen 3D gaming mode. Learn more here.
* Enables NVIDIA PhysX acceleration on a dedicated GeForce graphics card. Use one card for graphics and dedicate a different card for PhysX processing for game-changing physical effects. Learn more here. (Note: GPU PhysX is supported on all GeForce 8-series, 9-series and 200-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory. This driver package automatically installs PhysX System Software version 8.10.13).
* Supports GeForce Plus Power Pack #2. Download these free PhysX and CUDA applications now!
* Added support for the new NVIDIA CUDA Video Encoder with H.264 optimization

😀😀😀

Poslednja izmena:
Odlichni driveri. Sa prethodnom betom 180.84 (GTA IV) imao sam manje padove fpsa u Tomb Raider Underworldu na 16xqAA, sad ide glatko. 🙂 Chini se da i GTA bolje radi...

Zdravko, stavljaj ove drivere oma! 😀

Kod mene je temp ok kad je u 3D idle. Slichno je kad je i u 2D, 35-40c.

Edit: Verovatno nema smisla skidati drugi driver, skinuo sam US Eng ver. od 72Mb, dok je ovaj UK Inter. 110 Mb ? Isti djavo jel da? :trust:

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    77.5 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Mora ti malo biti veca temp. sa 3D clock-om.

Evo kod mene kako je :

14tlftz.png
2chxpjc.png

Ja cekam sl. driver-e, ove preskacem a trenutno sam na 185.20 ..🙂

Poslednja izmena:
Vidis na slici da je isti djavo kod mene, dodushe ti imas 280. Ove slike koje si postavio su sa razlichitim verzijama drivera, 2D-185.20 i druga slika 3D-181.20, jel tako?

Poslednja izmena:
Ma jok 185.20 su obe, usao sam u intro Grid-a pa zatim isao alt+tab. Ne vrati se u 2D vec ostane u 3D 🙂 P.S Nije je Grid podgrejao jer grafika nije dostigla ni ~45c za to vreme, vec se podgrejala dok je bila na desktop-u u 3D ( a verovatno bi isla i vise do tih nekih ~52-53c kao i obicno sto drzi da sam sacekao jos 1-2min )

Edit: Verovatno nema smisla skidati drugi driver, skinuo sam US Eng ver. od 72Mb, dok je ovaj UK Inter. 110 Mb ? Isti djavo jel da? :trust:

Ja sam skinuo upravo taj od 110Mb sa G3D 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo upravo taj od 110Mb sa G3D 🙂

Da, da, isti qr. Videcemo kako je kod Starca, mozhda njemu obara clock. 😀
Mislim bez vez, poboljshanje u odnosu na prethodne drivere je ochigledno, jedino taj bug sa 2D clockom (sa temp. nema nikakve razlike)... shto da mi troshi vishe struje za dz kad karta bleji, blah... :S:

Edit: Nadjoh ovo na jednom forumu:

GeForce GTX 260/280: Changed the power management behavior to maintain the maximum 3D clocks for all DirectX and OpenGL applications.

To pishe u pdf-u (mrzi me da install AReader :d). Moguce da zbog toga ne rade 2D clockovi ili je bug, pre ce biti ovo prvo ja mislim. 🙂

Poslednja izmena:
Steta, vista 32, sh*t bug sa 2d clockom, sada moram stare da vracam.
Da li se pojavio neki fix mozda???

^I na Xp je tako. Moguce da su ga namerno tako napravili.

Poslednja izmena:
Nemam problema na Visti 32 sa 2d/3d clockovima. Kada izidjem iz igre sve se vraca na 2d postavke. XP nisam probao.
Ali je proces instalacije jako dug, i na kraju mi izbaci poruku da Nvidia driver service (NVSVC) nije pokrenut. Nakon restarta rade normalno.

Imaju odlican IQ.

Kako se namesta da se u 2D rezimu smanje clockovi? Moze li neko da objasni molim?

Mislim da tvoj 8800GT nema tu opciju ( neki imaju, neki ne )

Pogledaj u Rivi pod stavkom system settings da li imas pored performance 3D i standard 2D.

Imam 2D, low 3D i performance 3D samo sto kad stavim low 3D ne mogu nista da menjam tj sve je "gray". Stiklirao sam oba setovanja i za 2D i 3D da mi se loaduju sa podizanjem Windowsa medjutim ne primecujem razliku tj. radi u performance 3D.

BTW samo u driver level system settings imam opcije za overclock, u low level system settings nemam.

Poslednja izmena:
low power 3D se ne mogu menjati. Jel imas ovako ?

Ako da onda treba da obara clock-ove ( a to pogleas isto u Rivi ili GPUz ) - Ako ne obara, onda je mozda i kod tebe do driver-a.

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    27.3 KB · Pregleda: 58
Ja promenio, restartovao i nista. Performance 3D clockovi jos. Instalirao sam ove nove drivere pa je verovatno do njih.

kakva su iskustva sa ovim drajverima i 8 i 9 serijom nvidia-je sto se performansi tice?!
meni se cini da imam pad fps-a u crysis, crysis warhead i gta4...ostalo nisam ni gledao...
vidjecu da iskopam neke sacuvane benchove iz crysisa pa da uporedim...

@ GuiLe

koliko ja znam, nvidia serija 8 ne obara klokove u idle, tako da...

Poslednja izmena:
Nema neke razlike u odnosu na 180.48...frejm-dva vise.GTA IV vise nemam na kompu pa da uporedim.

180.48:
crysis-warhead-02.webp

181.20:
crysis-warhead-03.webp

3D Mark Vantage, oko 100 poena vise u odnosu na drajver iz novembra (koji je tad bio aktuelan, ne secam se tacno broja)

Vantage06.webp

Poslednja izmena:
Hm, ipak rade 2D clockovi na GTX 260, barem kod mene. 🙂

3D Clock u igri (Alt-Tab)

2D Clock (Desktop)

Provalio sam i zasto mi je pre bilo stalno na 3D, izgleda da ima neki konflikt sa Everestom. Cim upalim Everest, digne ga na 3D mod i ne spada na 2D dok ne uradim restart. Treba videti ima li novija ver. Everesta. tj. mozda sa novom ver. nema ovog bug-a 🙂

Poslednja izmena:
^ ah.. ovo je bilo isto i sa nekima od ranije ( a meni je Everest uvek upaljen )
Dize clock-ove i kad pokrenes MediaPlayer i sl. isto.

'El si ti tol'ko opterecen sa temperaturama? 😀 Gasi Everest! 😛

Da potvrdim moju prvu rechenicu, odlichni driveri! 4-5 igara sam izdrndao danas, sve radi savrsheno (primetno bolje u odnosu na 180.84 beta). U GTA IV cela 2 frejma vishe. \o/

Je l' testirao iko razliku između 185.20 i 181.20? Mislim da nema logike da se "vraćam" na 181.20...

@ nex999

i kod mene je ista situacija u crysisu i crysis warheadu, dok u gta IV imam pad fps-a za nekih 10%. okacicu sutra slike...

'El si ti tol'ko opterecen sa temperaturama? 😀 Gasi Everest! 😛

Da potvrdim moju prvu rechenicu, odlichni driveri! 4-5 igara sam izdrndao danas, sve radi savrsheno (primetno bolje u odnosu na 180.84 beta). U GTA IV cela 2 frejma vishe. \o/

Ah *** navika ..a i ja nemam garanciju na kartu ko ti pa moram pazim 🙂 ( a tvoja je sigurno neka l33t, bar 3god. :d )

A bilo bi fino ako je neko prelazio sa 185.20 na ove da iznese utiske, ovi 185.20 su dosta fini 🙂

evo i bench iz gta IV, kao sto sam rekao prelaskom sa 180.48 na 181.20 pad fps-a za nekih 10-ak%...
stavicu kasnije 185.20 pa uporediti u ove 3 igre kakva je situacija...

Prilozi

• gta IV 1680x1050 auto config 180.48 spec.webp
    gta IV 1680x1050 auto config 180.48 spec.webp
    31.5 KB · Pregleda: 35
  • gta IV 1680x1050 auto config 181.20 spec 1.webp
    gta IV 1680x1050 auto config 181.20 spec 1.webp
    33.1 KB · Pregleda: 38
Kod mene 181.20 brljaju sa GRiD i Witcher EE. Po stranim forumima vidim da nisam jedini, tj. da ljudima sa GT2xx kartama takodje prave probleme u ovim igrama.

pozz

p.s. Kod mene su dovodili i do cudne pojave: Naime, ponekad kada otvorim neki prozor (win explorera, npr. my documents, my computer) u status baru nema naziva tog prozora (resenje za ovo je bilo maximize/restore prozora nakon cega bi se stvari normalizovale). Sada sam se vratio na 178.24 i problema vise nema😉

Poslednja izmena:
Jel si na XP-u ili Visti? Na XP-u rade bez problema, dok na Visti umeju da zabrljave sa FOIII, UTIII itd. tako sam procitao na stranim forumimam. Na XP se niko nije zhalio.

GRID cepam redovno, nemam problema s ovim drajverima (Vista x64).
Inace ovo sa Fallout3 i UT3 sam i ja video da nekima pravi probleme.

Nazad
Vrh Dno