Šta je novo?

Western union i prijem novca iz inostranstva

Mozes u svakoj Posti da podignes. Ne placas ti proviziju, isto kao post net samo internacionalni. Dobices Pin.

Ne placas ti - ali placa debelu proviziju onaj ko salje, BAS debelu.
Za takvu sumu ti se vise isplati slanje preko racuna, a pogotovu PayPal-om.

Zavisi ko ti odakle salje.

Ali za 500$ sigurno neisplativo.

Da.

Skrill ti je i bolja opcija, tj. jeftinija, i odmah Skill MCom podignes ili koristis ;)

Kada se salje novac naknadu placa posiljalac, za sumu oko 100e se placa do 10e provizija ( slanje iz okolnih zemalja ), sad posto je slanje iz USA ne znam kolika moze biti provizija, ali ne verujem da je neka znacajnija razlika. Od posiljaoca trebas da dobijes kod od 10 cigara, i kad odes da podignes novac sluzbeniku u banci ili posti izdiktiras sledece podatke koji su obavezni i koje moras da znas 1. ko je posiljalac ( ime i prezime ) 2. zemlja iz koje se salje 3. Ocekivani iznos 4. kod ( kod sadrzi 10 cifara i slaje ti ga posiljalac ). U posti novac mozes samo u dinarima da podignes, u banci dobijes u valuti koja je poslata..

Sto se PayPal tice. I tu se placa provizija, manje je nego preko WU ali se i tu placa odredjena provizija, nju moze platiti posiljalac ali je uglavnom placa primalac jer retko ko stavi da on placa proviziju :) Prpvizija je nekih 5e na 100e, znaci oko 5-6%. E sad da bi podigao novac kod nas na pp nalog moras imati zakacenu VISA karticu, sa MASTER CARD neces nista uraditi jer na nju ne mozes da prebacis novac. Za povlacenje novca sa PayPal na karticu se placa opet odredjena naknada, msm oko 5-10 $ tako nesto, i msm da nije vezana za iznos.

Pomno pratim temu, i meni treba takodje jednostavan i povoljan nacin za prijem sredastava iz usa.

Na PP-u na 500$ nije 5-6% naknada, manja je.
Skrill je jeftiniji i brzi (ko ima njihovu MC karticu), ali medjutim ne zele svi da salju Skrillom. PayPalom vec nije nikakav problem.

Sad gledam WU sajt, ispada da Ameri ne placaju kada salju u Srbiju online, ali neko sigurno placa to, a ne mogu da nadjem ko ;) Ovo je skriveno toliko, da ocigledno nesto muljaju.

Hm, prošle godine mi jedan kolega iz Hrvatske slao 300 evra, ili beše 330, 340, ne sećam se tačno, i platio je proviziju 15 evra. Ne znam koliko je za USA (skuplje naravno ali ne znam koliko) ali znam da piše na sajtu, traži western union usa.
Edit: prevideo sam da je alfaunits gledao sajt.

Poslednja izmena:
Na PP-u na 500$ nije 5-6% naknada, manja je.
Skrill je jeftiniji i brzi (ko ima njihovu MC karticu), ali medjutim ne zele svi da salju Skrillom. PayPalom vec nije nikakav problem.

Sad gledam WU sajt, ispada da Ameri ne placaju kada salju u Srbiju online, ali neko sigurno placa to, a ne mogu da nadjem ko ;) Ovo je skriveno toliko, da ocigledno nesto muljaju.
Meni je bivsa devojka pricala da salje pare svojima iz usa preko westernuniononline...navodno su povoljnije provizije tako nego redovno preko westernunion redovno (da li je istina pojma nemam,ali znam da je mala snalazljiva i sve zivo iskopa)...voleo bih ako jos neko ima iskustva da potvrdi.

Dosta zavisi od zemlje iz koje se salje i gde se salje. Npr.. za UK... ako uplatis u keshu u nekoj od WU filijala, na 1000 funti provizija je 15 funti, dok ako placas preko banke sa kartice (racuna) onda je valjda 55 funti.
Idite na sajt WU za zemlju iz koje se salje pa proverite provizije.

A što ne odete na sajt westernuniona za određenu zemlju i lepo ima kalkulator kolika je provizija u zavisnosti od sume novca i načina plaćanja i to je to? :) Evo recimo kad bi neko hteo da pošalje 500$ iz USA u Srbiju:
2nlys0.jpg

edit: preteknut sam :D

Ja ovo ne uspevam da nadjem na sajtu :)
Ali ovo izadje 20$ plus 20 eur za konverziju se gubi.

Da probam da pitam ovde i dignem temu iz mrtvih :D

Da li mogu da podižem novac preko WU u inotranstvu?

Radi se o sledećem, trebaju da mi stignu neke pare a ja ću tada biti u inostranstvu. Pretpostavljam da će uplatilac da stavi da šalje za Srbiju, ne znam da li bi to bio problem pri podizanju novca? :sceptic:

Можда је касно,ал кол`ко се ја сјећам,накад су нашим туристима у ЦГ слали новац,иако су у другој држави,наши из Србије. Писало у новинама,мислим.То је као курирска служба,једно је адреса уговора а друго адреса доставе....

Nazad
Vrh Dno