Šta je novo?

Weller P-1K

Pa weller je uvijek bio pojam kvalitete, ja sam imao magntostat lemilo wellwer vise od 15g. i dao ga kolegi koji jos radi sa njim.

Meni stize Portasol. Zapravo je Weller i Portasol za gas pod Oglesby & Butler, Ircima koju su najbolji u ovome. Ta Ersa je takodje iste proizvodnje (O&B) i fenomenalna je, to je Piezo model, a zapsuila se jer je plin bio sa necistocama ili si jednostavno ubo los primerak. To je popravljivo...

Ta Ersa je zapraov ovo, isto takvo ima i Weller, samo su labeli isti a sve pripada O&B koncernu

http://www.portasol.com/docs/Pro Piezo.pdf

...ali se cene strasno razlikuju, natpis Weller se placa 2x vise od istog prozivoda

za weller neznam, al´ sa ers-om:
http://mikroprinc.com/proizvodi.aspx?sub=pp&pg=B1010&pid=12079
imam jako lose iskustvo, zapusila se dizna posle par bocica plina.....

Poslednja izmena:
Meni stize Portasol. Zapravo je Weller i Portasol za gas pod Oglesby & Butler, Ircima koju su najbolji u ovome. Ta Ersa je takodje iste proizvodnje (O&B) i fenomenalna je, to je Piezo model, a zapsuila se jer je plin bio sa necistocama ili si jednostavno ubo los primerak. To je popravljivo...

Ta Ersa je zapraov ovo, isto takvo ima i Weller, samo su labeli isti a sve pripada O&B koncernu

http://www.portasol.com/docs/Pro Piezo.pdf

...ali se cene strasno razlikuju, natpis Weller se placa 2x vise od istog prozivoda

gde bi moglo da se popravi? postoji li neki servis?

Rezervne delove imas i u MikroPincu, imaju i servis kao i ovlasceni Ersa distributer. A postoji profi servis za sve na gas LorenLine. U svakom slucaju kod firmi i servisa koji se bave popravkom i zamenom dizni na profi let lampama, kotlovima, brenerim, zavarivacima i sl.

gde bi moglo da se popravi? postoji li neki servis?

Poslednja izmena:
e bas ti hvala, uopste mi nije palo na pamet da bi mogla da se popravi....

Pazi, postoji i caka kod ciscenja dizne koju sam mozes probati, napunis je, dobro treses neko vreme i odvrnes na max da curi. ***. preporuka su kvalitenti gasovi tipa: Ersa, Weller, Ronhil, Braun, Rowenta...i ja koristim obicne a kladim se da si koristio onaj sa pijace plavi providni sa crvenim vrhovima, Indjija...i ja sam takve ali nije preporuka zbog preciznosti dizni koje su male i mogu se zapusiti usled sagorevanja necistoca kada dolazi do ugljenicnih "trombova". Pokusaj produvati i nekim kompresorom na ulazu i izlazu dizne ako donekle mozes rasklopiti. Inace ima rezervnih delova za to, mora imati i MikroPrinc...iskreno ovi uredjaji su fenomalni potrable pomocnici. Evo ja sam danas korsitio Fan AirGun mode za SMD i radi fenomenalno i jako. Moj model je Portasol P-1K koji se pravi cini mi se 50godina deluje ruzan i nazadniji je od tvog ProPiezo ali se zaista vidi da je to odlican prozivod a i platio sam ga 2x manje nego u MikroPrincu

Javi kakve simptome imas nakon toga. Pokusaj nekako paljenje spolja a ne sa ugradjenim varnicnim automatom.

e bas ti hvala, uopste mi nije palo na pamet da bi mogla da se popravi....

da, bas sam taj plavi koristio, diznu sam otpusio tako dobro da sada kroz nju moze bumbar da proleti :wall: jedino resenje ce biti njena zamena
btw. na slici je pored dizne burgija precnika 1mm

Prilozi

• DSCN1353.jpg
    DSCN1353.jpg
    517.6 KB · Pregleda: 55
Dizna se otpusava SAMO upotrebom WD-40 i jakog komprimovanog vazduha, moze i ona sprej boca. Dobro se isprica WDom pa se produva...pazi siguran sam da ces u BGu naci servis koji to ima ili moze da zameni ako nema kod distributera. Iskreno mi je zao jer kosta 150e komplet a zaista je vrh naprava, ali si ocito naleteo na losu bocu plina ili los primerak dizne sa mikroneravninama

da, bas sam taj plavi koristio, diznu sam otpusio tako dobro da sada kroz nju moze bumbar da proleti :wall: jedino resenje ce biti njena zamena
btw. na slici je pored dizne burgija precnika 1mm

Kazi mi jesi li koristio duze Hot Air Fan? Koliko ti se zagreje drska na pocetku vrha i nozzle kada radis duze u modu za SMD duvaljku?

Super su ti modovi :)

Nece se zagrejati na otvorenom plamenu, ni meni se ne greje...ali u HotAirFan modu bi moralo jer on izbacuje vreo vazduh od 250-500C kroz nozzle. Inace, u MikroPrincu je Pro 130 model 14.000 a ja ga mogu nabaviti za 8000din, isto im je onaj Weller 9000din a ja sam ga uzeo za 5000din, ili oni imaju veliki rabat ili ovi drugi ne znaju sta prodaju :)

najčešće sam koristio klasične vrhove, npr. voltmod 7600gt (attach)
ili: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1515531#post1515531
post #10. jednom prilikom sam ortaku zalemio flanšnu na prohromskom bojleru :D bez problema, tada sam koristio otvoren plamen, nije se uopste zagrejala

Nazad
Vrh Dno