Šta je novo?

Website hosting pomoc

Vortex

Cenjen
Učlanjen(a)
29.10.2009
Poena
159
Zavrsavam sajt za jednu i firmu i uskoro bi trebalo da je postavim na net. E sad cesljao sam malo forum i video da preporucujete Orion za hosting. Otisao sam na njihov sajt, izabrao osnovni paket za hosting, izabrao neko ime za sajt, cisto da vidim kolika ce biti ukupna cena, ali me je zbunila sledeca slika:

http://img715.imageshack.us/img715/691/orionx.jpg

Sajt je radjen u Joomla-i tako da mi je potreban Linux mikro hosting i u njemu se navodi 1 MySQL baza a posle u Dodatnim uslugama za hosting postoji opet MySQL baza i Staticka IP adresa koje se doplacuju. Da li to moram da doplatim, tj. firma kojoj radim sajt? Tada cena skace sa nekih 4400 din na 7200 din.

Jos jedna stvar... Kod registracije domena vidim da ima opcija `Zastita WHOIS podataka za .RS domene` koja kosta jos 600 dinara. Da li je ona potrebna?

Mislim da netreba da doplatis nego je to dodatna opcija.

Zastita WHOIS podtaka ti netreba osim ako neces da se vidi ko je vlasnik domena tjs. na koje ime je registrovan domen.

Hvala na odgovoru! A sta je sa doplatom za staticku IP adresu? Zar se to ne podrazumeva?

Ne podrazumeva se, a ako ne znas za sta sluzi znaci da ti ni ne treba :d
(ne znam ni ja, mozda neko pojasni) al' kad god sam kupovao sajtove kupovao sam samo domen i hosting i sve radi savrseno
(doduse kod stranaca, ne znam ovi domaci da l' nesto fuserisu :))

Mozes pogledati za hosting i kod contrateam.com . Kod njih je najjeftinija varijanta hostinga + domen = 1400 dinara a nemas ogranicenja na SQL baze, imas Cpanel itd. pa zaviri. Ja sam hostovao kod njih 10ak sajtova i zadovoljan sam uslugama ;)

Nije mi samo jasno kod ovih iz Oriona kakvo je to doplacivanje za Staticku IP adresu. Pa zar se to ne podrazumeva?

Hvala. Pogledao sam temu. Da li mozes malo da mi objasnis sta dobijam i da li dobijam ista konkretno ako uplatim i Staticku IP adresu. Da li je to neophodno?

Ako ti treba SSL, neophodno je. Ako zelis da imas dobar e-commerce, moja preporuka je da kupis. Sve zavisi od potreba, generalno - 1% ljudi to uzima.
Konsultuj se sa ljudima iz Minta ili vec gde uzimas pa vidi sta ce ti reci.

Poslednja izmena:
To ce vise biti sajt prezentacionog tipa - dakle slike, tabele, galerije, vesti... Zato i pitam.

Za to ti ne treba zasebni IP.

Vrh Dno