Šta je novo?

web servis

debelizmaj

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
310
Treba da u c# napravim web servis cija ce jedna metoda da se obavlja posle tacno odredjenog vremenskog intervala. Npr. treba da vraca "Hello world" na svakih 30 sekundi. Kako da to uradim?

Ovo bogami, vrlo tesko. Takoreci nikako.
Ne znam kako moze HelloWorld da se ispali negde, svakih 30ak sekundi.
Ko poziva tu metodu? Moras imati klijenta koji koristi taj web service.

Da bi ti izbacivao poruku svakih 30sec treba ti obicna JavaScript-a. I polje predvidjeno na sajtu gde ces da 'ispaljujes' poruku.
Sa JSom bi trebalo da ide nesto tipa document.write('Hello world!'); ali da ga stavis u loop ili kako vec. Nisam expert za tematiku, ali zasigurno znam da ti c# ne treba za to.

Prva pretpostavka je da hoćeš baš C#

1. Varijanta da sajt ispisuje neku poruku na svakih 30 sekundi bez refresh-a (odnosno bez postback-a) :

Koristi AJAX, staviš update panel (ajax kontrola) u nju staviš labelu, onda staviš kontrolu za sat (timer) i na svakih 30 sekundi dodeliš vrednost labeli (jednu te istu ili šta ti već treba) na kraju daš parametar update panelu da je "trigger" taj timer i to rešava stvar ...

2. Da web servis kao web servis šalje klijentima poruku, to je klijent - server aplikacija i realizuje se kroz niti (threading).

Potrebno je da server aplikacija otvori jedan port za aplikaciju, klijent se kači na taj port i dobija svoj thread, server svim threadovima koji su nakačeni na njega šalje poruku ...

Uopšte nisi detaljno rekao šta ti zapravo treba tako da sada svi moramo da nagađamo i gledamo u suljpa 😛

^Sta mislis da napravimo suljpa support sajt. Gde cemo da proricemo resenja na wierd i nedorecene errore? 😀

:d :d :d :d

Da znaš da bi i imalo smisla .. eto čovek već 4 dana ne reče šta mu to treba a mi se raspisali .... mada u zadnje vreme stvarno ima tema u fazonu "izađe mi neki eror šta da mu radim..."

misim stvarno ...

www.suljpa.it bi moglo da bude ... ko oće da se učipi za hosting ? :d :d

:wave:

Nazad
Vrh Dno