Šta je novo?

Web server, kako ??

Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
604
Trebalo bi da postavim napavljen site (html, nekoliko ASP formulara, i slican ovome php forum), na jedan komp koji je trenutno mail server, pod programom "mercury mail server" ili nesto slicno , ja nisam video ... masina koja bi trebala da bude server je nesto oko pentiuma 1, i ne znam pod kojim je OS-om (zato sam vam reko onaj mail program , ako vam nesto govori). Eto sada me interesuje sta bi sve morao da instaliram da bi to proradilo ??? Ako ne uspem na tom mogu isto da probam na nekom od treminala koji ima stalni ip (inace celeroni II), ali problem je sto oni nemogu da rade stalno 24h ....

najbolje bi mozda bilo da potrazis skup programa pod nazivom "Php Triad", on ti instalira Apache Web Server, pHp, mySql, opciono dodas perl i sve je to vec konfigurisano

Miroslav je napisao(la):
najbolje bi mozda bilo da potrazis skup programa pod nazivom "Php Triad", on ti instalira Apache Web Server, pHp, mySql, opciono dodas perl i sve je to vec konfigurisano

Aha, i ASP će da mu radi pod Apache-om? ;) Mislim, moja ti je preporuka da izbegneš ASP i da pređeš na PHP, ali ako ti je ASP neophodan, onda mašina mora da bude pod Windowsom, i to minimum je da instaliraš Windows 2000 ili 4.0 Server, a pod njim već imaš i web server (MS Internet Information Server). Pošto je Pentium I u pitanju, možeš bolje proći sa NT 4.0 Workstation varijantom, mada Workstation zbog licence ne bi smeo da koristiš kao web server na mreži (ako ti je to uopšte bitno).

Mercury Mail server radi pod Novellom i pod Windowsom. Ako je server pod Novellom, poštedi sebe muka i instaliraj web server na drugu mašinu. Ako je Windows, najbolje rešenje ti je Apache 1.3.xx i PHP.

Moja greska! Totalno sam smetnuo sa uma za asp formulare, ne znam kako mi je to promaklo?!

u svakom slucaju, ako mozes, preradi ih na php. ako ne...

onda instaliraj win2000 pro na tu masinu (jedino bi ti RAM bio problem, nisi napisao koliko imas) pa onda zasebno redom: MySql, Php i sve ostalo sto ti treba, ako ti jos nesto treba

win2000pro moze da se instalira na p120mhz sa , e sad nisam siguran, 64 ili 96 mega rama. ako se odlucis za tu varijantu, mogu malo da proceprkam po specifikacijama

asp2php

probaj asp2php da prebacis iz asp u php u RH 8.0 dolazi sa instalacijom ako ne potrazi ga na netu meni je sve lepo uradio. Jedino ces morati da stavis u \etc\php.ini da cita i skript sa <? ne samo <?php.

asp2php

probaj asp2php da prebacis iz asp u php u RH 8.0 dolazi sa instalacijom ako ne potrazi ga na netu meni je sve lepo uradio. Jedino ces morati da stavis u \etc\php.ini da cita i skript sa <? ne samo <?php.

Nazad
Vrh Dno