Šta je novo?

Web Kurir Servis

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upravo sam dobio mail od ovog servisa.

Više Vam ne treba PayPal a roba koju poručujete je sa svim troškovima povoljnija nego kod nas!

Možete poručiti bilo koji artikal sa Amazon-a ili eBay-a kao i sa drugih web sajtova koji ne vrše isporuku za Vašu zemlju + učestvovati i na eBay aukcijama!

Detaljnije informacije o proceduri za poručivanje i opštim uslovima pronađite na društvenoj mreži Facebook - "Web Kurir™ Servis" bez obzira da li imate otvoren profil ili ne!

Pogledajte kratku reklamu na YouTube - "Web Kurir™ Servis"!

Očekujemo Vas uskoro :)
Web Kurir™ Tim.

Da li neko zna nesto o njima i da li neko razume cenovnik? Buni me cenovnik iz "savet..." sekcije. Da li ovo znaci da prilikom svake porudzbine sa ebay-a, recimo, oni traze ovih 12k :trust:

Čim oni se reklamiraju preko fejsa i nemaju sajt meni je to čudno, realno i oni će se ugraditi u te troškove. A to za 12k je čisto neki primer kalkulacije što su oni dali.

Ovo ti je primer koliko će te koštati nešto od $100 - oko 120€.
Ako je odnos $/€ danas 0.8 ispada da se plaća još oko 50% na regularnu cenu, pa ti vidi.
Po meni, em je rizično, em je mnogo.

Paypall moze da se koristi odavede tako da ne bih nikad ali nikad koristio usluge neke firme koja ima sajt na facebooku..

Poslao sam im mail pre nekog vremena i za knjigu koja kosta 7 dolara (free shipping) su mi trazili 3000 dinara. Nakon sto im nisam odgovorio cenu su spustili na 2000 dinara. Opet im nisam odgovorio. Onda su spustili na 900 dinara. I onda sam im odgovorio da moze, ali tada nisu kao uspeli da nabave. Znaci definitivno ih ne preporucujem.

HAHA, ovo mi je dovoljno da ih izbegavam. Ocigledno je da se radi o najobicnijim prevarantima.

@subtractor

Vidim da je ovde par ljudi nakon nekoliko razmenjenih poruka utvrdilo da treba izbegavati Web Kurir Servis a koliko vidim niko nije ni koristio njihove usluge. Vec duze vreme porucujem preko doticnog servisa i nisam imao problema i u globalu se rokovi isporuke ispostuju i ona cena koju ponude za pakete je cena koju i placate i nema tu nikakvih iznenadjenja. Isto sam dobio e-mail reklamu kao i ti i krenuo sam prvo od skromnijih porudzbina cisto da vidim kako sve funkcionise i da se uverim da se ljudi ozbiljno bave tim poslom. Cak se na drugim forumima u Srbiji o Web Kurir Servisu vise i razgovaralo i bilo je dosta ljudi koji su koristili njihove usluge i nisam ja jedini u svemu tome.

Istina je da porudzbina na kraju izadje oko 35-45% od iznosa koji se mora platiti prodavcu u Americi ili sa bilo kog web sajta sa koga porucujete ali to je jednostavno tako pa ili porucujete ili ne. Postoje tu dodatni troskovi a ne samo ono sto se vidi na web sajtovima. Mene interesuju dosta aukcije na ebay-u i tu moze da se obezbedi sasvim korektna cena itd. Uglavnom se komunicira putem email-a a bilo je par puta potrebe i za telefonskim razgovorom i bio sam ispostovan svaki put. Dobijate od njih i brojeve telefona, adresu i sve sto moze interesovati nas koji smo zainteresovani za tu pricu.

Ne svidja mi se jer se kod nas odmah ljudi kritikuju a da se ne znaju sve cinjenice pa hocu da pomognem ljudima koje kupovina iz inostranstva interesuje jer mi zapravo ni nemamo neke bolje solucije od tih posrednika.

Poslao sam im mail pre nekog vremena i za knjigu koja kosta 7 dolara (free shipping) su mi trazili 3000 dinara. Nakon sto im nisam odgovorio cenu su spustili na 2000 dinara. Opet im nisam odgovorio. Onda su spustili na 900 dinara. I onda sam im odgovorio da moze, ali tada nisu kao uspeli da nabave. Znaci definitivno ih ne preporucujem.

Hilarious :d Ocigledno se krije DOMACI kapital i umece iza kompanije :type:

@gateway, provizija od 35% do 45% plus "dodatni troskovi" nije za kritiku? Liku na youtubu koji je pomenuo wu je odgovoreno krajnje drsko i bezobrazno, pa vi vidite..

@MIB

Mozemo malo da diskutujemo oko svega, nije problem. Ne razumem zbog cega je ta razlika u ceni toliki problem i sto se svi pa i ti hvataju za tu razliku u ceni? Ili sam ja zajedno sa drugim ljudima koji koriste njihove usluge glup sto placam tu razliku u ceni ili su ostali mnogo pametni pa bi robu iz inostranstva da uvezu u Srbiju i ne plate ni carinu ni PDV - ne razumem? Nisam valjda ja jedini koji to razume a svi ostali bi da izbegnu troskove za koje svi znamo da postoje i samo bi trazili neku krivinu a u ovoj varijanti za te krivine skoro i da nema prostora. Zato nam je situacija u drzavi takva kakva jeste zbog neopravdanih stavova i prevelike kritike bez prethodnog upoznavanja sa situacijom i cinjenicama. Sto se tice komentara na YT koji si spomenuo, mislim da je to bila cista provokacija od istih ljudi koji pocinju da kritikuju bez osnova i koji imaju predrasude a odgovor je posten i iskren koliko mogu da vidim. Ta osoba je mogla da se javi i predlozi nesto drugo da je imala sta da kaze. Ne znam kako Web Kurir Servis radi posao sa inostranstvom ali mi to deluje kao realna opcija jer ljudi koji bi da koriste njihove usluge nemaju PayPal jer da ga imaju nebi ih ni kontaktirali i jedina varijanta je da ljudi iz okruzenja uplacuju preko Western Union-a.

Ovo je ista stvar kao i educan.

Stvar je u tome sto su obe firme paprene.
1. Oni uvek uzimaju tih dodatnih 50% bez obzira na sadrzinu i cenu posiljke, plus se carini roba zajedno sa cenom isporuke. Ovako mozes sam da narucis i sve ispod 50-70€ se uopste ne carini i stize normalno, a preko ovih placas dodatnih 25-35€ na robu koja se ne carini.
2. Uvek mozes naruciti preko raznih drugih sistema koje su "povezane" sa paypal-om i uzimaju 5% (a ne 50%), ili mozes preko ljudi koji imaju PayPal (ako je to problem) i oni ce ti uzeti najvise 10% (sto je opet daleko ispod 50%).
3. U najgorem slucaju (da te uhvate ove derikoze spediteri DHL i slicni) platices slicno kao i kod "web kuris servisa" ili "educan-a", mozda nesto jeftinije.
4. Moze da se desi i da potpuno izbegnes carinu i pdv ako sam narucujes...

Sumirano: kada sam narucujes sigurno prolazis jeftinije. Ovakvi servisi imaju smisla samo za neke stvari koje se ne isporucuju u nasu zemlju, mada i tada imas opciju (koju su probali ovde neki clanovi i koja radi) da zakupis "sanduce" u americi i oni ti samo proslede paket gde god zelis. Taj zakup je 10$ mesecno...

@nemanja123

Sto se tice E-ducan-a koji spominjes, o njemu ne bih mnogo da pricam jer sam nekoliko puta preko njih porucivao (neprijatno iskustvo) i to pre par godina dok se nisu pojavile neke druge firme odnosno posrednici i daleko im lepa kuca. Ne zanam da li oni uopste rade taj posao trenutno.

Ne znam kako mislis da mozemo sami ida porucujemo robu iz inostranstva kad nemamo PayPal (nemam ga ni ja) a necemo ga skoro ni dobiti? Kako nesto da porucujem sa E-bay-a kad nemam PayPal nalog? Imam i ja prijatelje u Americi i sve to ali ne zelim njih da smaram i da oni imaju bilo kakvu obavezu u vezi toga prema meni jer ja relativno cesto porucujem i ne bih to nikako radio.

Na koje servise si misio a da uzimaju 5% proviziju jer je to gotovo nestvarno? ;-) U svakom slucaju, kad neko poruci nekoliko stvari (racunarsku komponentu, Polo majicu, patike, sat itd...) ne postoji mogucnost da se izbegne placanje carine i PDV-a jer kako bi inace drzava punila budzet za isplacivanje plata i penzija a slozicemo se da tamo niko nije "mutav" i da oni jedva cekaju da naplate carinu pa makar bila i na vrednost od 20 dolara jer ce oni pronaci taj identican artikal na internetu po vecoj ceni i opravdati svoje postupke. U svakom slucaju drzim se ja Web Kurir Servis-a i dalje jer tu barem znam na cemu sam i nema nikakvih iznenadjenja sto se tice konacnih cifri i placam u dinarima i nikom nista nisam duzan za usluge.

Robu mozes sam da porucis:
1. Sa ogromne vecine sajtova (pa i amazona) preko obicne internet kartice Bance Intesa.
2. Preko druga/prijatelja... Neces da ih smaras - nije problem. Ponudi im da ima placas polovinu "haraca" kao sto placas web kurir servisu i videces kako ce oni tebe smarati da narucujes preko njih :) P.S. Ja nemam prijatelje u Americi :( Ali bih rado kontaktirao tvoje :D
3. Ovde preko foruma zamolis za pomoco i javice se ljudi preko kojih mozes da platis preko paypal ili cega god i opet ti nece uzeti vise od 10%.
4. Ima firmi koje su se bavile (ne znam sada, narucivao sam samo jednom pre 2 godine) placanjem preko PayPal-a, a uzimaju 10% provizije. Imas i strane firme koje to rade (video pre pola godine)
5. Ako nisi otvorio PayPal (kao ni ja) kada je trebalo onda sada otvoris na drugu zemlju a povezes ga preko onih kartica (Entropay uzima 4.95%) i placaces bez problema.
-Procitaj teme u podforumu "Najcesce postavljana pitanja" kao sto su "kako otvoriti racun na PayPal" i "Kako da kupujem stvari preko ebay-a" i druge i sve ce ti biti jasno.

...i nikom nista nisam duzan za usluge.
Kako to mislis? Pa ti si im vec platio za te "usluge" 30% ne racunajuci porez i pdv...
Ako si mislio u smislu da nisi prijateljima duzan usluge, tu vec ne mogu nista da ti kazem. Ja svojim prijateljima ne brojim usluge i uvek izlazim u susret, kao i oni meni. Zato smo prijatelji, zar ne :)

@nemanja123

1. Sa web sajtova koje si nabrojao (amazon.com) i ostalih mozes da porucis npr. marker, zvake, CD i mozda neku tanku knjigu itd... Nista amazon.com ne isporucuje za Srbiju a da bi neko bio presrecan da to moze da kupi. Sve normalne stvari koje neko zeli da poruci se naravno ne mogu poruciti sa amazon.com i verovatno nisi dovoljno iskusan/informisan.

2. Taj novac koji bih ja eventualno ponudio prijatelju iz Amerike je njima smesan i nebi mi ni palo na pamet to da radim a posto znam koliko cesto porucujem ne zelim njih da "cimam" oko toga jer ima tu posla, od porucivanja, pakovanja, odlaska u postu i kad bi to bilo cesto tako onda nebi imalo smisla zaista da im to radim. Imaju oni svoj zivot a ja imam varijantu da porucujem preko ovog servisa i zadovoljan sam. A takodje ne mislim da bilo kome placam harac jer je provizija Web Kurir Servis-a 5,8 EUR ili 5,8% a cenovnik mozes i sam da vidis.

3. Ne zelim nikog da vijam i molim po forumu da mi nesto porucuje jer je to komplikovano a razloge ne bih bas da nabrajam jer mi se cini da nema potrebe.

4. Pa i WKS isto tako naplacuje usluge placanja PayPal-om. Od 10-15% od iznosa koji je potrebno nekom da se prebaci na PayPal racun ako si na to mislio?

5. Kako ja iz Srbije regularno da otvorim racun na PayPal-u i da verifikujem adresu? Mozes li mi to pojasniti i isto tako ko meni garantuje da ce mi bilo ko poslati paket na adresu koju ja navedem kad vecina njih voli da salje pakete na verifikovane adrese i ne pada im na pamet da gube vreme sa nama koji dolazimo iz ove rupetine od "zemlje"? Ne znam da li se razumemo jer ti navodis samo nekakve primere gde bi mogle da se "hvataju krivine" i nesto radi na silu a ja jednostavno necu to da radim i imam pametnija posla u zivotu!

6. Pa naravno da nisam duzan nikom nista ukoliko platim za uslugu koja mi treba a "nisam nikom duzan" se odnosi na to da bih tim konstantnim porucivanjem iskoriscavao prijatelja jer jednostavno imam opciju da bez njih to radim a nemam nameru nikog da iskoricavam koliko god da smo dobri. Mozda bih se njima obratio ukoliko ne bih imao alternativu i to po nekad, bas kad mi nesto treba a ne ovako kako sada radim.

7. Usluge WKS-a nisu 30% i ne znam gde si pronasao tu informaciju? Zbog takvih smesnih izjava sam se i odlucio da ucestvujem u komentarisanju teme jer ko god da pogleda njihov cenovnik videce da to sto si ti napisao nema veze sa zivotom! Carina i PDV se placaju u visini od 10% i 18% a provizija WKS-a zavisi od vrednosti porudzbine i vec sam pisao o tome gore i nikako nije 30% koliko si ti rekao!

Prijatelju iskreno previše ih braniš za moj ukus, a opet na pogrešnom forumu. Ovde je malo više edukovanih ljudi koji umeju i sami da kupuju preko neta i nisu ovce za šišanje. Vi samo radite i šišajte koga možete dok god je sve legalno briga me, ali neko da mi prodaje m.... za bubrege i još da treba da kažem hvala i da svima pričam kako je sve to divno, e taj film se ne prikazuje ovih dana.

Samo malo da je procesljao forum video bi gomilu iskustava ljudi iz Srbije kako samostalno narucuju stvari iz inostranstva (ebay, amazon, koje kakvi kinezi itd.) i to bez velike muke. Naravno ako neko nema vremena da malo istrazi i upozna taj sistem narucivanja ovo sto nude e-ducan i slicni mu je svakako laksi metod ali boga mi i skuplji, pa ko kako voli :)

Pa ako ti placas njima carinu i pdv na pakete koji se ne carine, razmisli koliko je njihova provizija..

Oces da trosis na drogu, kocku, kurve ili taj web srevis, tvoja stvar!
Tvoje pare, tvoja stvar... ali recimo da ima lepsih a jefitnijih*... :)

* =
izvaditi karitcu na sebe ili na babu (ako si nezaposlen), nadjes temu na benchu "kako..paypal" i nakon par dana progledas.

@Gateway
Ja sad stvarno sumnjam da ti radis za njih.
A evo jos jednom razclanjeno po tvojim stavkama, valjda ce ti sada biti jasnije o cemu pricam.

1. Amazon je jedan od retkih koji ne isporucuje u nasu zemlju. Ako hoces, evo jos jednom ti naglasavam zakupi sandcuce u USA kosta te 10$ mesecno. Isporucice ti i tenk (tj ako se salje iz USA u USA proslidice ti u Srbiju)... Ja sam kao primer uzeo Amazon, a vecina sajle sve u nasu zemlju.
-Tacno je da sam "neiskusan" po tom pitanju (jer sam do sada samo jednom narucivao sam), ali daleko od toga da sam neinformisan. Bez uvrede, ali ove se vidi da ti nisi informisan. Dao sam ti i linkove do foruma gde su svi informisani i iskusni, gde imas milion problema i resenja za iste, i gde uvek mozes dobiti adekvatne informacije - ali te izgleda nije zanimalo ni da procitas...

2. Opet "zakupi sanduce"... Drugo, ako kako kazes "nemas PP pa ne mozes da narucis" tvoj prijatelj moze samo da naruci za tebe a da sve stize na tvoju adresu. Znaci da ne mora da ide u postu i sve ostalo sto si nabrojao. Govoris o nekih 5.8%... Nikoga ne zanima koliko oni pisu da ti uzimaju. Sve zanima koliko te na kraju sve izadje PREKO cene koju si platio prodavcu, ili koliko te izadje vise nego da si SAM narucivao. A to sigurno nije ni priblizno 5.8%. I da je tako i ja bih prvi narucivao preko njih. Ti slobodno postavi ovde par stvari koje si narucivao preko njih sa sve njihovim cenovnikom za njih pa ces se i sam uveriti.

3. Ako ne zelis da trazis nikoga po forumu, to je OK. Ali nemoj da pricas da je to "vijanje" (jer se na istoj temi pre 2 dana covek javio za manje od 2 sata), niti da pricas da je to komplikovano jer nije.

4. Ovo te sad ne razumem. Jel hoces da kazes da preko onih 5.8% koje pominjes oni traze dodatnih 10-15% za placanje PayPalom?
U tom slucaju je to tek pljacka, a tada bih slobodno mogao da kazem da ne znam kojom si matematikom dosao da ti uzimaju samo 5.8% a ovih 10-15% odletelo ko zna gde...

5. Da razclanimo:
A) PP ne mozes regularno da otvoris ni da verifikujes. Ne znam ni zasto je to toliko vazno da bude regularno ako vec neces primati novac preko njega nego ces samo placati. Problem imaju ljudi koji primaju novac. A ako imas moralnih dilemi, razmisli da ni PP godinama ne govori sta je pravi razlog njihovog nedolaska, a i najavljuju vec 10 godina da ce doci pa nikom nista.
B) Nemoj da mesas "babe i zabe". To da li ce neko da ti posalje i da li ce da ti stigne nema veze sa PayPalom. Da li ce neko da posalje to odmah vidis na sajtu pri narucivanju. I WKS ti uzima novac, pa ako ti ne posalju mislis da ce ti vratiti? A kod nas je istina da sve zavisi od carinika i jeste da kradu. Ali zato mozes da doplatis za te skuplje/sumnjive posiljke neki DHL, FedEx i slicno i onda sigurno stize. Nece te izaci vise od WKS-a i to samo za tu neku posebnu kategoriju koju vole da kradu.

6. Imamo drugaciji pogled povodom priljatelja. Ja na to ne gledam kao na "iskoriscavanje" vec na normalan odnos prijatelja. Ne vidim nikakav problem ako narucujes jednom mesecno, preko toga OK neces da "smaras" druga, a ne da ga "iskoriscavas". Sa time se slazem.

7. E za ovo moram da te citiram, jer cas kazes jedno, cas drugo...
7. Usluge WKS-a nisu 30% i ne znam gde si pronasao tu informaciju? Zbog takvih smesnih izjava sam se i odlucio da ucestvujem u komentarisanju teme jer ko god da pogleda njihov cenovnik videce da to sto si ti napisao nema veze sa zivotom! Carina i PDV se placaju u visini od 10% i 18% a provizija WKS-a zavisi od vrednosti porudzbine i vec sam pisao o tome gore i nikako nije 30% koliko si ti rekao!

A odgovore ces naci u sledecim citatima:

A evo i tvog citata gde sam sebi protivrecis:
Istina je da porudzbina na kraju izadje oko 35-45% od iznosa koji se mora platiti prodavcu u Americi ili sa bilo kog web sajta sa koga porucujete ali to je jednostavno tako pa ili porucujete ili ne.

I za kraj:
Ne svidja mi se jer se kod nas odmah ljudi kritikuju a da se ne znaju sve cinjenice pa hocu da pomognem ljudima koje kupovina iz inostranstva interesuje jer mi zapravo ni nemamo neke bolje solucije od tih posrednika.
Kao sto vidis imamo bolje solucije. Okreni one forume koje sam ti dao pa ces se na velikom broju licnih primera ljudi uveriti.

Pozdrav

Tuga bozija, ovo je kopija educana koji je jos veca tuga... Jeste nabave ti oni robu al je platis 130% vise nego da si otisao na dx.com i platio svojom karticom izdatom u Srbiji.

Mogu samo da kažem da je ovaj servis jedno najobičnije dranje i da svako može da poruči mnogo jeftinije uz neku normalnu proviziju.
Ili da se malo potrudi i skocka PayPal nalog, pa da sam poručuje šta mu je volja.
Ko me poznaje zna o čemu pričam...

Ajde da razjasnimo da li je i ako je - zasto je dranje:
kolika je provizija i da li su uracunati porezi?

Evo cenovnika, ali mi apsolutno nisu jasni kako obračunavaju, s obzirom da nigde ne piše ko plaća pdv i carinu, a čisto sumnjam da je u ovu proviziju koju spominju i to uračunato, pošto bi išli u čist minus.
Ako je ovako kao što piše, provizija i nije velika, ali opet nigde nisu jasno naglašeni svi troškovi i zato mislim da je u pitanju navlakuša.

Prilozi

• app_full_proxy.php.jpeg
    app_full_proxy.php.jpeg
    67.6 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Logicno je da pdv i carinu placa kupac ali to ovde nije navedeno.

Logično jeste, ali bi bilo fer da svakom potencijalnom kupcu jasno naglase koji su sve troškovi, pa sam zato i napisao da je navlakuša.
Da su ozbiljni jasno bi predočili da pdv i carinu plaća kupac, a ovako je ostalo otvoreno. Samo su napisali da je na robu plaćena carina i pdv, što je normalno za sve što se uvozi u Srbiju, a uvozi pravno lice. Drugo, ako su pravno lice, gde je PIB?
Ima ovde mnogo zašto, pa mi zato u startu uopšte ne deluju pouzdano, a kao odlučili da se ovim bave profi.

U cenovniku jasno mora da bude predoceno koja krajnja cena tj. sta cini ukupne troskove, da sve bude jasno kao dan. Ovde to nije navedeno tako da je prvi utisak bzze.

Po meni, neka normalna provizija je 10% na cenu.
A carinu i pdv (ako ga bude) snosi kupac, a ako prođe bez carine, prođe.

Ako su registrovani kao firma i od ovoga zarađuju (a definitivno zarađuju) za njih ne važi limit od 50 eura, carini se sve, koliko god da košta.

Nazad
Vrh Dno