Šta je novo?

web kamera

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
koji fotoaparat moze da sluzi kao web kamera? koji modeli?

Mislim da mogu svi Canon-i A serije. Konkretno modeli A75 i A85 provereno mogu.

Poslednja izmena:
Kako? Ja sam svoj Canon A510 uspeo da koristim kao veb kameru, tako što sam ga pomoću video kabla povezao na ulaz TV tjuner kartice, i u msn-u u video opcijama umesto kamere izabrao tv tjuner... Da li ima neko elegantnije rešenje? Nije da mi treba, ali me baš interesuje.

ja planiram da mozda kupim neki digitalac, recimo olympus fe4000 ili nikon 230. pa me zanima dali mogu da se koriste kao web kamere. kad stari digitalac povezem na tv on je kao kamera, ne vidim razlog da to ne bude i sa kompom s obzirom da dobijes i cd za digitalac sa njegovim programima.

Da, ali ti na tv-u imaš video ulaz, a gde ti je na kompu? Osim ako ne iskoristiš npr. tv karticu, ili nešto slično...

da da da,

na kompu imam dva siroka prikljucka za monitor i jedan mislim da je s-vhs. i dobio sam adapter za taj s-vhs iz koga viri tri zenska cinca (Y, Pr i Pb/AV) i jedan okrogli sa 4-5 iglica SVIDOUT. kartica je i 8600gts iz potpisa.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam to na grafičkoj ti je video izlaz, a ne video ulaz.

kad moze web kamera da radi preki usb porta zasto ne moze i fotoaparat.?

jos nesto jel moze i mobilni da radi kao web kamer.sve te aparate mogu da prikljucim na kompijuter, nadam se da je sve do drajvera, ne vidim neki hardverski problem.

Moze, ako napishesh drajver :d

pa da znam da pisem programe, vec bi napisao Windows 8. :type: salim se malo.
znaci sve je do drajvera, nije hardverski problem.

jel bese VIVO tv ulaz na kartici? izgleda da ova moja nema tv ulaz.

pa da znam da pisem programe, vec bi napisao Windows 8. :type: salim se malo.
znaci sve je do drajvera, nije hardverski problem.

Pa uvek je do drajvera, i to je dovoljno da bude isto kao da je i do hardvera, jer ako nisu napisali drajver za to odmah, znachi da nece nikad 🙂

jel bese VIVO tv ulaz na kartici? izgleda da ova moja nema tv ulaz.

Morash da imash Vivo karticu ako hocesh ulaz...

najlakse ti je da mobilni telefon koristis kao WEB CAM... konekcija na usb,imas i mikrofon 🙂)

Kako? Ja sam svoj Canon A510 uspeo da koristim kao veb kameru, tako što sam ga pomoću video kabla povezao na ulaz TV tjuner kartice, i u msn-u u video opcijama umesto kamere izabrao tv tjuner... Da li ima neko elegantnije rešenje? Nije da mi treba, ali me baš interesuje.

Upravo tako. Mislim da ne moze drugacije. Slika sa obicne web kamere je smesna u odnosu na ovu kombinaciju. A jedina mana je sto se displej fotoaparata gasi posle odredjenog vremena (npr. 1 min), pa ga je potrebno ponovo paliti (ali verovatno noviji modeli nemaju ovo ogranicenje).

Nazad
Vrh Dno