Šta je novo?

WEB kamera

bledcek

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
316
sta je najoptimalnije, pre svega po ceni, od web kamera za upotrebu sa Skype-om!

izgleda da jesi, ali valjda ce neko obrisati onu drugu...

..elem, najoptimalnije bi ti bilo da ne kupujesh nishta ako mozhda vec imash neshto od sledeceg:
1) digitalni fotoaparat - vecina mozhe da se povezhe s kompom i koristi jednostavno kao web-kamera..
2) staru vhs kameru sa video izlazom i tv tuner - takodje mozhe da se povezhe i koristi kao web kamera
3) mobilni telefon sa kamerom - proveri, neki takodje mogu da se povezhu i koriste kao web kamera...

gomila ljudi vec ima neshto od ovoga, ali opet bespotrebno bacaju pare jer misle da samo web kamera mozhe da im sluzhi kao web kamera.. ne vredi shto ja stalno ponavljam ovu prichu...

izgleda da jesi, ali valjda ce neko obrisati onu drugu...

..elem, najoptimalnije bi ti bilo da ne kupujesh nishta ako mozhda vec imash neshto od sledeceg:
1) digitalni fotoaparat - vecina mozhe da se povezhe s kompom i koristi jednostavno kao web-kamera..
2) staru vhs kameru sa video izlazom i tv tuner - takodje mozhe da se povezhe i koristi kao web kamera
3) mobilni telefon sa kamerom - proveri, neki takodje mogu da se povezhu i koriste kao web kamera...

gomila ljudi vec ima neshto od ovoga, ali opet bespotrebno bacaju pare jer misle da samo web kamera mozhe da im sluzhi kao web kamera.. ne vredi shto ja stalno ponavljam ovu prichu...

Kakav savet... :zgran:
Ja sam imao BenQ digitalac i on je mogao istina da se koristi kao Web Cam. Ali jede baterije, ne nepaja se preko USB-a. Dakle pisi propalo. Canon ni jedan ne moze kao ni Sony, Olimpus itd. Dakle i onaj ko ima Benq ili neki drugi digitalac da to moze ne ispalti se zbog baterija.
VHS kamera?! Odakle tek to nekome...
Mob. sa kamerom ima skoro svako danas, ali koji to moze tako da se koristi ne znam bas?

Dakle sva tri ponudjena resenja su u domenu teorije za vecinu prosecnih korisnika...

Canon ixus 400 i Canon A510 nece da rade kao web kamera!
gledam sad specifikaciju na netu, taj canon ima tv izlaz... umesto web kamere mogao si npr. da kupish (ako vec nemash) neki polovan tvtuner i time dobijesh i webcam i tv na kompu...
Kakav savet... :zgran:
shto, shta mu fali? :d
Ja sam imao BenQ digitalac i on je mogao istina da se koristi kao Web Cam. Ali jede baterije, ne nepaja se preko USB-a. Dakle pisi propalo.
mislim da je veca ludost danas ne koristiti punjach i punjive baterije uz digitalac nego koristiti digitalac kao webcam.. a postoji i AC adapter, pa prikachish foto na struju dok ga koristish kuci...
Canon ni jedan ne moze kao ni Sony, Olimpus itd. Dakle i onaj ko ima Benq ili neki drugi digitalac da to moze ne ispalti se zbog baterija.
ne znam... evo meni sad kao webcam sluzhi neki mali fush foto aparat ne znam ni kog proizvodjacha, izgleda kao sa nekog teleshopa.. napaja se preko usb-a tako da u njemu trenutno nema nikakvih baterija.. ne radi mu blic, pa je ionako otpisan... znam npr. da fuji aparati mogu kao webcam... a sad kad sam googlao chini mi se da sam video i linkove za download twain drajvera za canon aparate... pa verujem da bi s tim i canon mogao da se koristi kao webcam i direktno preko usb-a, a ne preko tv-out-a i tv tunera...

VHS kamera?! Odakle tek to nekome...

eto npr. ja josh uvek imam vhs-c kameru... i koristio je ranije kao webcam... trebala mi je, a cena digitalnih kamkordera je tada josh bila xx puta veca... a ni webkamerice nisu uvek bile previshe cheap, pa je dobro doshlo...

Mob. sa kamerom ima skoro svako danas, ali koji to moze tako da se koristi ne znam bas?

neki mogu.. benchaman je delimichno odgovorio...

Dakle sva tri ponudjena resenja su u domenu teorije za vecinu prosecnih korisnika...

pitanje je bilo shta je najoptimalnije... ja sam shvatio (mozhda pogreshno) da se radi o odnosu kvalitet/cena, a ako nishta ne kupujesh mozhesh da uzmesh da onda cena tezhi nuli, a ako bilo koju ocenu kvaliteta delish nechim shto tezhi nuli dobijash beskonachno veliki broj... :D znachi maximalno optimalno.. :d

btw, zaboravih u prvom odgovoru da napishem da za izbor kamere nema veze da li koristish skype ili neki drugi program... vazhno da se uredjaj normalno instalira... ako ga sistem vidi kao TWAIN device, videce ga i skajp i bilo koji drugi program za video komunikaciju... mozhda bi tako chak i skener mogao da se koristi kao webkamera.. lepo priljubish glavu na staklo skenera i ako dovoljno brzo skenirash... mozhda izvuchesh i par frejmova u sekundi.. josh mozhesh nekog da zamolish da pritiska poklopac skenera dok prichash... :p :d

a imam ja (tu negde mi stoji neraspakovana) i neku philips web kameru koju sam dobio besplatno, ali necu da je prikachim iz principa! ;) cheka da je nekom poklonim... iz svega ovoga mozhete zakljuchiti da... MRZIM web kamere!!! :crash: :d evo, shta fali ovom mom pfusch aparatu.. nakachen na stalak i milina.. mozhe da se usmeri u bilo kom pravcu.. stabilan je, a chesto webkamerice budu na nekim nestabilnim malim postoljima koja se prevrcu i pod samom tezhinom kabla... uh.. oduzhio sam..

Prilozi

• camweb.jpg
    camweb.jpg
    22.7 KB · Pregleda: 73
Nazad
Vrh Dno