Šta je novo?

web hosting - molim za pomoc

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Dosta mi je. Ne mogu vise. I Verat i njegovi serveri i podrska i funkcionalnost. Ne mogu. Radim veoma vazan projekat i kao, baja sam, imam web site sa mysql bazom pa mogu da im pokazujem kako sve funkcionise dok se pravi. I naravno Veratu mysql baza poslednjih 10 dana radi - ma sta radi - ne radi - popovi se skupljaju tamo da joj odrze pomen. I naravno prvo sto me klijent pita jeste sto vam je tako spor kod 5 minuta mi se ucitavala stranica...

Vidite sad moju muku. Odem na godaddy.com - najveci su hosting provajder i cak nude transfer domena (taman da nemam vise nikakve veze sa Veratom). Paket:
5 GB Space • 250 GB Transfer • 500 Email Accounts
• 10 MySQL Databases • 50 Email Forwards
• Forums, Blogging, Photo Galleries
• FREE! Software • No ads

Cena za godinu dana (sa sve registracijom domena): $45 (3300 din)

Cena na Veratu za njihov basic paket + registracija domena = 3150 din :wall:

A kad ih cujem kako im je izgovor da za tako nisku cenu je dobro da ista i dobijamo dodje mi da :mad:

No, da se vratim ja na muku - na godaddy.com sam krenuo na checkout i ukucao karticu koja je radila na svim ostalim sajtovima (moja - legalno sve - nista generisano - VISA virtuon) i vidi vraga - can not process payment.

Vec 4 dana cekam odgovor billing supporta i nista.

Moje pitanje je da li neko zna pouzdan strani web hosting sa istim ili slicnim paketom za iste ili slicne pare da mi preporuci - molim vas onako najiskrenije iz dubine duse. Pravim veliki portal klijentu - necu mu ga ja hostovati ali mi je vazno da mu pre-release kod prikazem - a za to mi treba pouzdan host.

Ovim nasim provajderima necu da placam - ni jedan nije ni priblizan po ceni strancima, a usluga im se jos uvek ne nalazi u recniku...

hvala unapred...

Poslednja izmena:
Eh, proslo je - izabrao sam Yugoslavia umesto Serbia and Montenegro i fercera...

Inace Veratu je upravo umrla sql baza i nisu ni znali dok ih nisam pozvao... mislim, sta reci ...

5Gb prostora za 45$?! Juče se prebacujem tamo :D

Super sto si postovao i resenje... bas sam krenuo da uzmem i ja neki hosting kod njih... Verat nocomment... kao i uvek... inace dok sam bio na dialup uplatim sate, a tajmer se blokira i umesto da lupam imam 10 sati dobijem vise od 20 dana za dj... Javim im ja to, izigravam dobricu, a oni mene prave budalom kako je to nemoguce... btw otisao ja malo u off... :d

ja imam gomilu odradjenih projekata na veratu i manje vise sam zadovoljan. blizu su mi, mogu da ih guzim kad god nesto ukenjaju i tako...
ali naravno, ne moze da se poredi sa inostranstvom. evo sada radim 2 sajta sa live cam streamingom, gomilom video materijala, i naravno, hostovacu preko. probajte micfo.com i dreamhost.com, deluju mi ok.

@Skot: Postavi link ka sajtu koji si hostovao na godaddy.com, da vidimo kako to funkcioniše...

jos jedan nezadovoljni korisnik Verata

imam tamo deset sajtova i zovem ih skoro svaki dan
ma smesno, jos nisu postavili novi mysql server.
da covek poludi nacisto!!!

Ama znate sta, o Veratu i ostalim nasim hosting paketima. Verat je najjeftiniji. Svi smo otisli tamo zbog toga. I imali smo mala ocekivanja. I dok je sve radilo kako tako i ajde da covek kaze, za te pare dobro smo i prosli. Cene kod Euneta ili sezama su skoro visestruko vise. Ali, dozvoliti sebi da ti je mysql server preopterecen - i to da takvo stanje traje nedeljama (ne danima - cekao sam 10 dana pre prelaska - da im dam sansu ajde kao nasi su) - to nema ni u crtanom filmu. Pa nismo u 1997. godini. Internet je barem globalno trziste. I kad vidim cene koje su u inostranstvu na istom nivou kao ove nase a daju mnogostruko vise, prosto ne mogu da razumem domace provajdere hosting usluga.

Skote, u pravu si, ja kada sam počinjao sa sajtom, imao sam ~10-15Mb, a sada grcam sa 100Mb, imam materijala za 5 takvih sajtova, ali nažalost Verat mi nije dozvoljavao da povećam samo prostor na serveru, morao sam da zakupim veći paket, koji je urnebesno skup za ono što pružaju...

Mada mi forum ovih dana radi malo bolje, da ne kažem očajno :)

Primetio sam da se ljudi žale na Godaddy naročito oni koji su registrovali domene preko njih. Žale se ljudi da puno brljave sa domenima.

Probao sam i ne mogu da se pozalim. Jedino mi smeta sto imaju MySQL 4.0.nesto pa nema podrske za subqueries al ajde bilo je i gorih stvari. Nisam imao ni jedan pad do sada ni baze ni sajta. Eh da - mogu da saljem i primam mail preko outlooka sto nisam mogao pre sa veratom. Imam dve baze postavljene vec i to sa po par desetina megabajta podataka i nema problema. Sve u svemu zacin C.

Na Veratu mozes da saljes i primas poruke u Outlooku (samo ukljucis port 995)

Nemojte GoDaddy nikako, oni vaze za jedne od losijih hosting provajdera u svetu.
Oni su nekada bili dobri dok im nisu udarile pare u glavu i sad su najgori a posebno za hosting, jer je njima prvobitan biznis prodaja domena a hosting im je onako usput.

@Skot
Napravio si istu gresku kao i sa Veratom, otisao si kod nekoga kome nije web hosting primarni biznis.

P.S. zato i imaju MySQL 4.0, jer im je hosting sporedna stvar.

Dobro sad ko je ovde lud a ko zbunjen? Stvorenje kaze nemoj zbog domena, Dex kaze nemoj zbog hostinga jer su oni za domene... U svakom slucaju. Sa cenovne strane mi godaddy odgovara. Sumnjam da ce biti gori od Verata, tako da za iste pare opet dobijam bolju uslugu sto me opet cini zadovoljnim.

@ljtruba : sto se tice ukljucenog SSL-a i porta 995 - poslednjih mesec dana sam vse imao connection refused nego mailova tako da i nisam mogao da saljem iz outlooka.

Ma uopste su losi i neozbiljni, podrska jako losa, ljudi se zale i za domene ali jos vise za hosting a ti kako hoces...

Shta onda preporuchujete? Hitno? Kakva je loopia?

Nisam bas zadovoljan ni sa Loopia-om, kontrol panel im je ocajan i ne daje nikakvu kontrolu (ne znam zasto se zove kontrol panel, pre bi trebao da se zove naplatni panel:)), uz to im spam blokada nije najbolja. Dva moja klijenta za koje sam postavio sajtove kod Loopia-e su mi se na glavu popeli zbog spamova a kod Loopia-e moze ili da se iskljuci ili ukljuci blokada i to je to. Kada je iskljucim zatrpani su spamovima a kada je ukljucim ne stizu ljudima mailovi koji nisu spam.

Dakle moja preporuka je www.dreamwebhosting.net sa njima sam za sada veoma zadovoljan, cPanel je izvanredan i pruza i vise nego sto bilo kome treba, uptime im je savrsen, svidja mi se sto postoji mogucnost konfigurisanja spam blokade, na primer na koji nacin da izmeni subject ili da ga brise i u zavisnosti od ocene spama, preko kog nivoa da ga markira kao spam a one koje imaju nizi SPAM rang da mi ne markira kao spam i to sve mogu tako lepo sam da podesim kako meni odgovara da vise uopste ne znam sta je spam a ni jedan mail koji nije spam mi nikada nije bio markiran kao spam. :)

Dex iskreno se nadam da nisam pogresio. Na zalost tvoja upozorenja kasne jedno mesec dana tako da sad nemam kud. Za dreamwebhosting sam cuo, ali iskreno nemam puno poverenja u bilo koju domacu IT marku (sem bencha :D). No, to ne znaci da nisu dobri a kako vidim imaju jako dobar cpanel i par dobrih featura. U svakom slucaju javljajte ljudi vasa iskustva o hosting provajderima da sastavimo neku listu preporucenih provajdera.

Pa dobar je ehost bas za one kojima treba baza, a i GuruServe je super.

Evo i ja da se prijavim da sam jos jedan u nizu od nezadovoljnih korisnika Verat.Net Hosting providera. Neko je ovde pomenuo da su najjeftiniji. Nisu. Ima povoljnijih hostinga. Ali, jedino mi nije jasno zasto se oni uopste bave Hosting poslom... Niki im to sta radi a niti funkcionise??!

Loopia nije losa, ali cena im je stvarnooo???!

Evo i ja gledam sta se nudi od hostinga. Trebace mi hosting za samo nekoliko meseci, ali bi da tih nekoliko meseci budu besprekorni.
Dex interesantan je dream web hosting pogotovo onima koji bi da podizu cms ili forume, a nisu tome vicni, ali stvarno nude mali protok, 3-30GB zavisno od paketa, sto je generalno i poredeci sa konkurentima, pogotovo stranim, nista.
Skot kako ti se cini godaddy za sada, prvenstveno uptime.
Pozdrav!

Da li neko zna za pouzdan hosting sa PHP/MySQL-om?
Cena mi nije presudan faktor vec samo pouzdanost.

VAljalo bi da imam barem 100MB i eventualno vise FTP naloga.
Nekako vise nikom ne verujem.

Sinoc sam se primio na eHost i onda sam downloadovao fajl sa njihovog servera brzinom od 1 kilobajt u sekundi?!?!?

Ja sam koristio Ehost do skoro, sada sam presao na Guru Serve i prezadovoljan sam ;)
Javi se na private za kontakt

@eagleone Do sada ni jedan pad da sam mu ja prisustvovao.
Status code report:

1. 200 OK 31,919
2. 206 Partial content 16
3. 304 Not modified since last retrieval 7,057

u prevodu 16 potencijalnih gresaka.

juce sam downloadovao fajl brzinom od 1 kilobajt u sekundi sa eHosta :(
imam ADSL 768

Evo da se i ja malo ukljucim u raspravu. Skoro sam hostovao jedan sajt kod LINK-a, od nedavno su poceli da rade hosting i ja sam im jedna od prvih musterija. Koristim Starter paket i za sada nemam primedbi. Ponude pogledajte ovde
Starter ponuda: 200MB prostora, 50gb transfera, neogranicen broj e-mail,ftp naloga, poddomeni,cpanel..........
cena 20 eura godisnje

Vrh Dno