Šta je novo?

WEB Hosting cene???

copears

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.10.2006
Poena
319
Zelim da postavim moj sajt, zanimaju me cene i preporuke odnos kvalitet cena!Hvala svima unapred!

Veruj mi da nisam ni pogledao cene. Znam da mi se drugar raspitivao kod njih pa mi je taj Timkom ostao u pamcenju.
Evo sad gledam i cene. Transfer podataka im je velik pa mozda to cene. U svakom slucaju, da, skuplji su cdrs-a. Izvinjavam se na ishitrenom postu.

no problem, samo - nije rec o tom hostu koji si naveo - vec uopste - sto ljudi kupuju od domacih hosting provajdera, kada su im cene paprene.
Pogledajte malo i strane hostinge - odnos - cena/kvalitet odnosno cena/sta dobijate za vas novac.
Nema domaceg hostinga koji moze da se poredi sa servage-om, dreamhost-om itd ... odnosno - stranim top10 hostinzima.

da i imas mesecni protok 0d 5GB ... koji ce da ti pukne vec 10-og u mesecu, a mozda i pre.
Osim toga, imas samo jednu bazu (SQL), 1 mail nalog, FrontPage nije podrzan, kao ni Tomcat Java Server a ni ASP.NET.
Sta je tu bajno ?
To sto je 10e godisnje ??
Evo, ako nekom treba, dacu mu za free 100MB prostora sa 1 MySQL bazom i 5 GB protoka za free :)

www.webhostingjury.com jedan od mnogih hosting review sajtova. Naravno najvise su obradjeni USA host kompanije. Na ovom sajtu ces uvideti ako procitas da svi koji nude neke abnormalne kolicine prostora i daju za vrlo male pare 3-4$ mesecno dosta lose prolaze kod korisnika. Ja sam licno zakupio prostor i domen kod http://www.integra-net.com/ i bez zamerki za sada. Posle uplate preko kartice u roku od 2h dobio sam sifru za host a domen je posle 6-7h bio globalno vidljiv. Tehicka podrska (preko maila) je za nase pojmove EXTREMNO brza . Na nijedan odgovor nisam cekao duze od 3h.
poz

Poslednja izmena:
interesantan je taj integra-net.com.
Cene im nisu extra povoljne, ali sam malo gledao u zadnjih par meseci hostinge i nisma se odlucio za hosting kod njih zbog cene.
Podrska ko podrska - kod svih boljih hostova je brza - nista novo.

Mislim da sam dovoljno jasan interesuju me domaci hosting ne strani, prestanite da hvalite strane to me ne zanima samo domaci cene da su povoljne a ne dzabe(vidim da pojedinjeni clanovi hvala strane i neke dzabe) znaci:Domaci koji su super a povoljni a ne dzabe i jeftini!!!
Molim da clan koji smara sa stranim sajtovima prestane da gusi jer je dosadan i reklamira se!!!!

tako sam se i ja kleo u domace poslednjih 6 godina

sada sam presao na strane (ne na resellere) i sada uzivam.

www.uniwebhosting.com koristim par meseci,prezadovoljan sam tehnickom podrskom(ICQ,MSN),hosting je aktiviran chim sam uplatio novac(samo sam rekao da sam uplatio a on je ukljuchio).Cene i sami vidite na sajtu,nema sumnje jedna od najboljih hosting firmi na nashim prostorima...

Ali nije mi jasno zasto su reselleri toliko skupi?
Pa ja sve ovo dobijam u USA upola para koliko trazi vecina resellera.

Evo ti njihov Gold kosta 7e mesecno = 84 evra,
a ja placam isto to 48 dolara

da, u pravu si

good luck sa domacim hostinzima... samo treba znati da reselleri nisu domaci serveri, a to onda bas i nije domace.

skoro pazareno pre par dana
godaddy - 5gb hosting - najmanji paket (economy) + .com domen ~45usd
uz ovaj economy paket idu totalna izivljavanja kao sto su 10mysql baza
podrska za subdomains, 250 email naloga ... itd itd

domaci hosting - neka hvala :)
potpuno je smesno sta domaci nude za ovaj novac :)))) no comment - zemlja srbija

Nije tu kriva zemlja Srbija, vec lopovluk onih koji hostuju.
Ja imam mnogo stranih hostinga (necu da reklamiram - ne brini driver-u ;) ), ali ni jedan, cak i najgori strani provajder je bolji od domaceg najboljeg.
Zasto ?
Zato sto im se moze.
Nadam se da ce kroz par godina da nam daju legalno taj paypal, pa da mogu lepo moje pare da trosim kad god pozelim, pa da se onda cujemo za domaci hosting. ;)

@Crash Owerride
To sto govoris uopste nije bas tako sjajno. Mozes isto tako na raznim stranim forumima procitati mnogo pljuvanja po kvalitetu tih izvikanih provajdera, kao sto su GoDaddy i njima slicni koji daju takve "bolesne" kolicine resursa, pa cesto ljudi posle njih odlaze kod drugih mnogo boljih provajdera koji daju mnogo manje kolicine resursa, tipa 10, 20, 50GB... protoka.

Treba svima da vam bude jasno da je to u pitanju samo marketing (u kome su na zapadu mnogo bolji, tacnije mnogo bolje lazu od nasih ljudi) i da kod svih njih niko nikada nije stvarno uspeo da potrosi te kolicine resursa koje oni daju jer mu obicno bude suspendovan nalog mnogo pre toga zbog "prevelike potrosnje hardverskih resursa" :)

Hehehe, pa dobro onda ljudi - kupujte sto manje - to bolje, valjda je to antimarketing koji ce vam pomoci da se lakse ubijete (finansijski).
Sta ti je covece, imam hosting paket na Servage-u.
Dozvoljeni protok mi je 1110GB (ukupno) za godinu dana.
Ja sam vec iskoristio trecinu za dva meseca (306GB), i nisam imao nikakvih problema.
Serveri su brzi - al stvarno brzi, nikada ih nisam "upecao" offline/down etc, a dosta vremena provodim na net-u, tako da za Servage moze da prica ko sta hoce - meni je totalno ok.
Drugi - Globat - jedina zamerka sto nema ASP.NET, za ostalo - sve ok - jes malo sporiji od Servage-a, ali ni on nije nikada bio offline.
Treci, DreamHost - fenomenalan, mozda i najbolji od svih, ima prostora/protoka/resursa toliko da cak i da hoces da "spucas" sve - nema sanse - brz - 99.9% online, podrska korektna i brza - ima li sta lepse ...
Sta je po tebi idealno druze moj ?
Da platis pojedinim provajderima u Srbiji (da ne prozivam licno - bice IM neprijatno), da te deru, pa kad im ponestane prostora - sruse ti sajt, kao "radimo bekap servera", ili " apdejtujemo softver, cpanel ..." - ma sit sam toga.
Ono sto me boli, a konkretno (a prozvacu ga - pa nek mu bude kako mu bude), jeste sigurnosni propusti na eHostu konkretno.
Sajt mi je bio "uhakovan" njihovom krivicom, jer nisu apdejtovali softver na vreme, odnosno - ne na vreme - vec su kasnili jedno 2 meseca.
Drugi propust - posle samo par meseci, imali su neki jak flooder koji se navodno nalazio na mom sajtu, sto je laz - jer sam pretresao ceo sajt i nisam nasao nista od floodera ili sto bi bar licilo na to i ukazivalo na backdoor ili sta vec ...
Veruj mi, znam sta pricam, net mi je u krvi, dosta stvari znam i ne moze neki provajdercic da me pali za svoje propuste.
Ono sto platim hocu i da koristim!
Amin.

Treci, DreamHost - fenomenalan, mozda i najbolji od svih, ima prostora/protoka/resursa toliko da cak i da hoces da "spucas" sve - nema sanse - brz - 99.9% online, podrska korektna i brza - ima li sta lepse ...
Na primer za DreamHost pouzdano znam da kod njih retko ko uspe da potrosi i 100 GB mesecno jer ce mu vec objasniti da trosi previse hardverskih resursa. Inace realan uptime im je izmedju 99 i 99.5%, i blago tebi ako stvarno tako slepo verujes u tih 99.9%. Plati neki monitoring servis (na 5 minuta) pa se javi za godinu dana da nam pokazes uptime :)

Inace ocigledno mnogo toga o serverima i netu bas i ne znas, bar ne kao sto ti mislis, jer da znas ne bi nikako verovao u takve bajke. Kao prvo jedan sajt koji pravi 2TB mesecnog protoka zahteva zaseban server. Pa tesko da ce DreamHost staviti tvoj sajt na jedan zaseban server od najmanje 1.000 dolara i plus placati protok od 2TB mesecno koji njih za godinu dana kosta bar jos 1.000 dolara a tebi to sve daju za 95$ :)) pa to je vise nego smesno. U to je nekome ko zna nesto o serverima i internet trzistu jako tesko da poveruje.

Eto toliko od mene, a ti sad razmisli malo o tome. :)

mislim da je ovo so sam ja izabrao totalno realna ponuda
pogledajte hasweb.com

pristojne cene, pristojan prostor i protok...

Inace realan uptime im je izmedju 99 i 99.5%, i blago tebi ako stvarno tako slepo verujes u tih 99.9%. Plati neki monitoring servis (na 5 minuta) pa se javi za godinu dana da nam pokazes uptime :)
Monitoring mi je uplacen od pocetka hostinga ;)
Inace ocigledno mnogo toga o serverima i netu bas i ne znas, bar ne kao sto ti mislis, jer da znas ne bi nikako verovao u takve bajke.
Haha, daj mi razlog da ti dokazem sta znam ...
Poenta je da mozes da trosis koliko ti je volja, a ne nekih jadnih 5GB ili 10 koji mogu da puknu i za 3 dana.
Zamisli da imas protok , ajd neka bude i 20GB.
Postavi ti neko flooder, sa extra loop-om, ili jos bolje botnet i ode ti sajt u 3pm.
Kazi mi koji od nasih provajdera ima firewall ili anti-ddos zastitu ?
Koji nas provajder moze sa cenama da se poredi sa stranim hostinzima ?
Koji nas provajder ima 100MB link ?

Ono sto ja znam o serverima svakako da nije bitno spomijati u ovoj temi.
Ovde govorimo o hostingu, pa da ne skrecemo.
Ako ikada bude bilo neko takmicenje ili kviz - voleo bih jedan duel sa tobom ili sa nekim za koga ti mislis da zna nesto o serverima.

Toliko samo ... Pozdrav ;)

Reci cu samo jedno.
Oni koji zaradjuju od sajtova (koji pruzaju "odredjene" vrste usluga/downloada) trebaju da budu odrani tj da im se naplati jer od mesechne chlanarine ako im je sajt popularan zarade milione.

@Crash Owerride
Nemoj se osecati prozvanim, nisam hteo da kazem da ti nista ne znas niti sam tako mislio. Samo sam izneo neke cinjenice o kojima trebas da razmislis, a ti kako hoces. Takodje nisam pomenuo niti pomislio da su nasi provajderi najbolji vec samo hocu da kazem da ni ti izvikani strani "super provajderi" nisu bas tako sjajni, vec samo sjajno lazu.

@ljtruba
Da, to deluje kao jedna sasvim realna i dobra ponuda.

@inodius
Zakljucak oko kojeg ces se verovatno sloziti:
U svakom slucaju su bolji odnosi cena i resursa na stranim hostinzima nego na domacim.

Reci cu samo jedno.
Oni koji zaradjuju od sajtova (koji pruzaju "odredjene" vrste usluga/downloada) trebaju da budu odrani tj da im se naplati jer od mesechne chlanarine ako im je sajt popularan zarade milione.
Jel mozes da budes malo precizniji ?
Na sta konkretno ciljas ?

Nazad
Vrh Dno