Šta je novo?

Wd640aaks Rip!

uf ono "opravljan" mi ne uliva poverenje... :D

uf ono "opravljan" mi ne uliva poverenje... :D

ja sam navikao da sam baksuz uvek izvucem najnepovoljniji ishod :)

inace verujem da je servis uradjen korektno jer ga radi WD ili neka njihova laboratorija u EU...e sad jedino mi nije jasno zar im nije jeftinije da daju drugi sa trake nego da se cimaju ....

pa neznam kako ih zovu :)
zakljucio sam po datumu proizvodnje oktobar 2006 i smart parametrima po kojima se vidi da su neki parametri resetovani... write error se vidi da je bio skroz pao na 1 (worst value) dok je raw resetovan na 0 ....

pa neznam kako ih zovu :)
zakljucio sam po datumu proizvodnje oktobar 2006 i smart parametrima po kojima se vidi da su neki parametri resetovani... write error se vidi da je bio skroz pao na 1 (worst value) dok je raw resetovan na 0 ....

Ima li kakva oznaka na njemu da je REFURBISHED ?

Moralo bi da ima kakve takve oznake ako je to radjeno na
zvanicnom mestu .

nema samo neka nalepnica sa nekim brojem...
inace hard sam testirao sa WD life guardom i MHDD scan i sve je ok nema sporih sektora samo 2 od <50ms

Heh, samo da se javnem :D
Crkose mi oba Seagate St3500418AS jedan pre dva meseca a drugi neki dan :wall:
Ako nisam maler onda... Racunar mi uklet!! :-devil-:

@ Paja
Razliciti konektori kod mene a i sve sam ih ocistio alkoholom i od napajanja i SATA kablova, a posto koliko znam da Reallocated Sectors Count moze dobiti upravo samo od napajanja kao eksternog uzroka (tesko da je Corsair u pitanju) i jesam obavio proveru konektora i na kablovima i na ploci i na hardovima da budem siguran da nije oksidacija ili sl!
Nisam pametan!! :trust:

@ duksa88
Zato i imam treci hard i instaliran Acronis poodavno!! ;)

sinoc je normalno radio komp bez ikakvih problema.
jutros ga upalim,ali mi pre ulaska na desktop izbaci BSOD sa problemom Unmountable boot volume.

sva sreca,imam i bratov komp koji ima izlaz na net,pronadjem na google-u ovo:
http://www.ehow.com/how_4937440_fix-unmountablebootvolume-blue-screen-death.html

pratio sam to uputstvo i sve je sredjeno.

u toku tog recovery,nasao je neki bad block i errore,otkucao sam fixboot,opravio je,i nakon toga sam normalno usao na desktop.

odmah sam pokrenuo hd sentinel i vidim da hdd ima problema sa nekim sektorom (pogledajte atacment)

ja sad ne znam jel to bad sector ili nesto drugo?

kad sam probao da uradim one testove u tom programu,short ili extended self test,izbaci mi opet error (atacment)

ne znam sta da radim,jel hdd umire ili ne?

health je opao sa 100 na 99%.

imam par solucija:
-da probam hdd regenerator
-da ga pustim da crkne
-da pitam atom computers da li bi mi uvazili garanciju

ali pre toga,da cujem savete od vas.

obavezno cu u toku dana narezati sve igre i podatke koje sam naskidao.

Prilozi

• hdd 1.JPG
    hdd 1.JPG
    163.3 KB · Pregleda: 67
  • hdd 2.JPG
    hdd 2.JPG
    170.8 KB · Pregleda: 54
@ bojanh
To ne govori mnogo, pogledaj tab sa SMART atributima i ako ima Reallocated Sectors Count (atribut broj 5) onda je to bad sector i odmah reklamacija sa menjanjem (nema sta da ih pitas).
Evo meni su (ponovo) zamenili hard zbog istog bez pitanja i za par dana.
Pozz'

resio sam juce problem sa programom hdd regenerator,tako da je bad sector opravljen.

a evo ti slika pa pogledaj taj 5 atribut,posto vidim da pise 140,ne znam jel sve u redu ?

Prilozi

• 4211.JPG
    4211.JPG
    193.8 KB · Pregleda: 54
resio sam juce problem sa programom hdd regenerator,tako da je bad sector opravljen.

a evo ti slika pa pogledaj taj 5 atribut,posto vidim da pise 140,ne znam jel sve u redu ?

Samo gledaj DATA kolonu, ostale cifre nisu bitne

A ja vise ne znam.. Evo i novi brljavi star dva dana!! Mislim da je ipak nesto do ploce, probao i drugi kabl. Samo su druge greske nije reallocated i samo rastu svakim refesovanjem.
Ako znate pomagajte!!

Prilozi

• HDD.jpg
    HDD.jpg
    220 KB · Pregleda: 52
Koliko ja vidim ovaj thred se zove WD6400AAKS RIP, a vi izgleda doživljavate to malo šire, nešto kao HDD RIP?

@ Paradigma
Jeste se malo zalutalo..
Ali reko da ne otvaram novu temu, a vezano je za moje ranije postove posto se desava sve na istoj ploci/napajanju.

I sta se to vidi iz DATA kolone?

pa u njegovom slucaju da je raw vrednost 0 - tj. sve je u redu, na to sam mislio sobzirom da value i worst umeju u nekim slucajevima da se vrate na maksimum ili i ne pomere, worst redje ali ume.

Poslednja izmena:
OK, ali to njegovo vazi otprilike samo za ovaj slucaj, on je 0, vidis ove ostale kako su sareni, ne moze bas nesto da se ocita iz njih :)

Osim toga - stvarno moze worst da se vrati? Mislio sam da to ostaje zabelezano zauvek, kao najgora vrednost koja je ikada ocitana... ?

Veruj mi, ne jednom da sam video na raznim diskovima.
Naprimer evo bas sad sa ovim problemom sto ispitujem atribut BB ili Reported Uncorrectable Errors je bio pao na 1 u obe kolone i nakon promene kabla i zero fill-a vratio obe kolone na 100 i na njemu i na oba zuto ofarbana sa slike a usput i hex/data mi je vratio na 0 i onda opet poceo iznova da ih zida!! :d
(Sto me kod mog problema dovodi do ludila jer tek sad ne znam sta mi je sa hardom/plocom/kablom ili khm..!!)
A inace moze iz ostalih sve da se vidi bilo u hex ili data vrednostima, zna se koji smeju da imaju brojke/slova a koji treba da budu 0 i kod kojeg proivodjaca, a value worst i nije uvek merodavan realociran sektor dva ne moraju da smanje te vrednosti a disk je zreo za RMA.
Pozz'

Veruj mi, ne jednom da sam video na raznim diskovima.
Naprimer evo bas sad sa ovim problemom sto ispitujem atribut BB ili Reported Uncorrectable Errors je bio pao na 1 u obe kolone i nakon promene kabla i zero fill-a vratio obe kolone na 100 i na njemu i na oba zuto ofarbana sa slike a usput i hex/data mi je vratio na 0 i onda opet poceo iznova da ih zida!! :d
(Sto me kod mog problema dovodi do ludila jer tek sad ne znam sta mi je sa hardom/plocom/kablom ili khm..!!)
Pa dobro, ako je vec radjen zero-fill, to resetovanje na 100 mu onda jos bude normalna stvar...

Samo cekaj, ti si odradio zero-fill, ovo se sve vratilo na 100 - ali i dalje su ofarbani u zuto, iako su "kao" na 100, tj. sve normalno?
A inace moze iz ostalih sve da se vidi bilo u hex ili data vrednostima, zna se koji smeju da imaju brojke/slova a koji treba da budu 0 i kod kojeg proivodjaca, a value worst i nije uvek merodavan realociran sektor dva ne moraju da smanje te vrednosti a disk je zreo za RMA.
Pozz'
Hvala na infou, pozdrav ;)

Samo cekaj, ti si odradio zero-fill, ovo se sve vratilo na 100 - ali i dalje su ofarbani u zuto, iako su "kao" na 100, tj. sve normalno?

Ne to je slika pre zero-fill, pa je bilo plavo, ali opet pocelo da zida itd...
Inace povadio sam sata data kablove i proverio multimetrom, i na nekim pinovima ima preveliku impendasu u omima i do 3.5, a treba da bude 0 ili max 0.01/0.0.2!! Mozda je to?!

Poslednja izmena od urednika:
Ne to je slika pre zero-fill, pa je bilo plavo, ali opet pocelo da zida itd...
Inace povadio sam sata data kablove i proverio multimetrom, i na nekim pinovima ima preveliku impendasu u omima i do 3.5, a treba da bude 0 ili max 0.01/0.0.2!! Mozda je to?!

Kakvo merenje impedanse u digitalnoj elektronici?!? Mani se ćorava posla, ako ti S.M.A.R.T vrednosti o realociranim sektorima napreduju pošalji disk na RMA. Ovi tvoji softverski eksperimeti imaju smisla jedino ako ti ne uvaže reklamaciju pa ti lično pokušaš da ispeglaš pending sektore. Unimer ostavi da odmara, nije pravi alat za ovu situaciju :p

Imam ja u vanjskom kucistu Seagate 500gb od prvog dana ima dvije stavke zute, i evo dvije godine radi bez ikakvih problema nikada nije nijedan fajl izgubljen niti ikakav drugi problem sa njim.

Znam da nije pravi alat ali bolju ideju nisam imao.. :)
A moj nije hteo ni da se formatira nakon BSOD i pojave zutih.. :crash:

Uglavnom hvala na komentarima :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno