Šta je novo?

WD6400AAKS

valjda sata 2 ima veci protok (nevezano za prebacivanja sa particije na particiju, i kopiranje fajla na istoj particiji je mizerno ~30MB/s).

nemoguce da je normalno da bude tako kilavo :p

Pa reče ti Kamikaze gde grešiš. Nije isto kad kopiraš sa particije na particiju na istom disku i kada kopiraš sa jednog fizičkog diska na drugi fizički disk.
U prvom slučaju očekivani transfer rate je isti kao onaj koji možeš da očekuješ pri kopiranju u okviru iste particije jer ceo posao čitanja i pisanja odrađuje fizički isti broj glava. Ako ti treba brže moraćeš da se otvoriš za SSD. Kod klasičnih hardova brzina kopiranja u ovoj situaciji ne zavisi toliko od protoka već od access time-a.

aha ok to vec ima smisla :d

nesto mi je odjednom palo da mi se prabacuje na ahci mod , ali ako vi kazete da necu osetiti znacajnije ubrzanje - neka gi` ovako :p

Sa AHCI-jem ces dobiti neke druge stvari (hotswap, NCQ)... dok brzinski, male su razlike, cak cu reci da ce biti nesto sporije u AHCI modu - mozda za nijansu nizi transfer, uz slabiji access time.

Takav je bar kod mene slucaj bio, isprobavao sa Raptor-om svojevremeno.

dobro hotswap mi nije toliko bitan, ne radim preterano sa eSata.

a ako bih ga stavio u sata/raid mode?

da li bih tako osetio porast perfomansi (s`tim sto bih verovatno morao da izbacim stariji hard)?

opet, masina je iz potpisa.

RAID ne može bez dva diska tako da bolje ostavi kako jeste, da ne pokvariš :D

nisam mislio bikvalno raid :d vec imam u biosu raid/sata mode ali je poruka primljena u svakom slucaju :d

bikvalno ili ne, ni to sto si mislio ti nece pomoci :d

Nazad
Vrh Dno