Šta je novo?

WD5000KS (iz my book 500gb) CRKO

asacchi011

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2006
Poena
304
Nosio sam da mi vade podatke i kazu da postoji nada da spasem podatke ako nadjem isti hard (wd5000ks). ppppppomoziteeeeeeeeee, moooooolim vas. Diplomski mi je na hardu, moram da ga spasim. Da li ima neki dobrovoljac (dobri samaricanin) koji ima ovaj hard spreman sam lepo da kompenzujem.
Marko

zasto ne kupis nov?
ako im treba samo elektronika, posle spasavanja podataka ostaje ti disk koji mozes da vratis u MyBook
cena cca. 55E

Chekaj,Chekaj..Polako
Pre svega,ako ti je spaljena elektronika na hard disku onda postoji mogucnost da se spasu podaci koji su na njemu,u ovom slucaju diplomski..
Ali sto se tice tvog zahteva..hmm
Znas kako,problem je u tome sto to zahteva otvaranje hard diska i ulazak prasine u doticni i niko ti nece dati njegov potpuno ispravan HDD da mu to uradis..
Sada ako neko ima slican HDD koji stoji na polici,nije bas da radi i ima ispravnu elektroniku neka se javi ali..ne verujem!
Najbolje sto mozes da uradis je da obidjes servise i prodavnice jer su oni najlogicnije mesto gde moze da se nadje neki ovakav hard sa gore navedenim kvalitetima..i to ne bitrebalo da koshta previse ali treba naci iglu u plastu sena koja se zove wd5000ks!

Ili kupi novi kao sto chovek kaze..
ako ti diplomski vredi te pare..:)

My book je kupeljen u novembru, problem je u tome sto nije vise ta serija hardova u novim my bookovima. otvorio sam od ortaka hard i unutra je serija wd5000JS. Da sam siguran da je unutra taj model harda ne bi vas gnjavio uopste. Ja se nadam da neko ima malo dobre volje da mi mi ustupi svoj hard, s'tim da mu kupim novi i lepo da mu platim za njegovo cimanje. ALi mora da bude model harda Wd5000ks.

wd5000ks u google,pretrazi strane na srpskom jeziku...
Ne mislis valjda da za Mybook izmsiljaju neke posebne diskove..

Poslednja izmena:
Naravno da ne...ali serija wd5000ks je zamenjena serijom wd5000aaks. Cak moze da se nadje na po domacim sajtovima koji se vrse search komponenti, ali zapravo samo nisu updatovani, nemaju ih distributeri. zato moram da nadjem nekog dobrovoljca koji ima taj hard! pomagajte....

ko ti je to rekao? zasto oni ne nadju disk?
i sta ce im drugi, da li se tvoj vrti?

hard mi je ispao dok je radio, naravno da je zabo posle toga, bilo da ga prikacim preko usb, bilo na sata on ga zavrti i onda se cuje kako baguje unutra. cuje se kako proba par puta da procita i onda odustane i ugasi se..
nosio sam u data solutions. I oni tamo traze hard ne znam kako , a ja ovako...

stvarno nema nigde WD5000KS nov...
ima u DE neki retail KS za 75E, medjutim mislim da je i to mnogo verovatnije AAKS
meni nije problem da ti nabavim iz DE, ali sigurnije je da nadjes ovde neki polovan, kupis coveku AAKS i napravite zamenu
PS: ja imam dva komada, ali oba su AAKS

imam i ja jedan aaks, al ne vredi mora ks.
UUUUUUUUUUPPPPPOOOOOOOOOOMMMMMMOOOOOOOOOOCCCCCCCCCC

Posto duksa nece da se reklamira, ja cu uz preporuku:
http://www.datarecovery.co.yu

Ako je ista ostalo od podataka iscupace ih... kostace te naravno, ali ako ti se vise isplati mozes diplomski od pocetka...
ako ti neko drugi budzi po disku, samo ce ti jace zeznuti podatke, na kraju ces zavrsti na istom ili gorem.
moj sef je bio u slicnoj situaciji, osim sto je bio magistarski, lokalni strucnjaci su menjali elektroniku i terali neke "specijalne alate" |))), zakljucak je to ne raditi...

Ako ti je disk ispao najverovatnije ti je stradala mehanika tako da nemoj dzabe da se cimas zbog elektronike, bolje odnesi u neku firmu da ti to pogledaju...
Backup glavu cuva (a i novcanik bogami) :)

s obzirom da ti je disk ispao, verovatno je mehanicki kvar, zamena elektronike tu nista ne bi resila..

edit: tja spor sam..

Poslednja izmena:
@Rossi:
ne MyBook nego WD5000AAKS, posto smo vec apsolvirali da KS nema nigde

Poslednja izmena:
E bedak, ja se ponadao, da dopunim kolekciju :D

Znas kako,problem je u tome sto to zahteva otvaranje hard diska i ulazak prasine u doticni i niko ti nece dati njegov potpuno ispravan HDD da mu to uradis..

kakvo otvaranje diska?
samo se skine elekrtonika i cao, ne otvara se disk,
a ako si mislio na otvaranje celog my book-a ok.

@asacchi011
kao sto neko rece,
posto ti je disk pao, jos gor dok je radio,
mehanika je 99%.
ali vidi sa duksa88, to je pravi covek za tebe.

Poslednja izmena:
Ja sam nosio kod profesionalca...www.datasolutions.co.yu ili sam bar ja tako mislio. Rekli su mi da bi spasili podatke, moraju da nadju disk donor (isti takav), da uzmu sta je crko na ovom i onda da zamene, kad se iscupaju podatci (ako mogu) oba diska se bacaju! Oni traze disk ne znam kako, a i ja da pripomognem trazim ovako....

Uzmi disk nazad i odnesi duksi... On sigurno nece traziti disk po forumu, niti po buvljaku...

Poslednja izmena:
hvala na lepim rechima, ali nisam ja napiso ono zbog toga sto sam hteo da pljujem po nekome.
Problem je u tome sto kod tih diskova, Nema kompatibilnih glava. Jedini nachin da se ti podaci izvuku, je vishestruki head swap, gde bi se podaci chupali deo po deo.
Za takvu operaciju ne treba jedan nego bar 5 takvih diskova.
Vrlo teska stvar.
Nikola

Pa jel to znaci da je mrka kapa sto se tice izvlacenja fajlova ili ti mozes da mi pomognes?

pa nek probaju ljudi sta mogu, ako ne urade ti donesi kod nas, nije fer da im otimam musterije, samo kazem da ce biti tesko.
srecno i javi sta si uradio

evo ja imam takav hard disk,uskoro menjam komp pa sam hteo i njega da promenim. Tacna oznaka,onako kako ga ocitava HD Tach mu je WDC WD5000ks-60mnbo 08.02E08, pa ako ti odgovara javi se.

sta bi sa diskom ?

Nazad
Vrh Dno