Šta je novo?

WD20EARS vs WD20EURS

konjvodeni

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poena
160
Pozdrav svima

Hocu da kupim neki od ta dva harda pa se pitam u cemu je razlika posto je cena ista?

Evo specifikacija:
WD Caviar Green 2 TB SATA ( WD20EARS)
http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=773&language=1
WD Caviar Green 2 TB SATA AV-GP ( WD20EURS)
http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=868&language=1

Googlanjem sam skontao da su ti EURS u AV-GP tehnologiji tj koriste se za security kamere, jer preskacu errore pri snimanju. I negde je pomenuto da bi to moglo da ugrozi podatke na kompu jer jedan byte errora moze da zezne ceo fajl. Ali na drugim mestima kazu da su isti i da su EURS cak i bolji i skuplji i da duze traju. Skroz sam u nedoumici sad :trust:

AV-GP imaju manje zujanje jer se koriste i vise njih pa se primeta ukupno zujanje.
Nemas razloga za njim za kucnu upotrebu.

Aha ok, kupicu onda WD Caviar Green 2 TB SATA ( WD20EARS).

Jedno pitanje jos, imam trenutno WD Caviar Blue 500 GB SATA ( WD5000AAKS) i hocu da kupim jos taj od 2TB. Hoce li oni biti kompatibilni i kako je najbolje da ih povezem? Jako slabo se razumem u hard diskove to me nikad nije zanimalo nesto posebno.

Maticna je ASUS M4A87TD, podrzava SATA 6Gb/s, ovi su oba 3Gb/s mada to nema veze.

Hvala puno!

Kako god hoces ih povezi. Samo nemoj u RAID da ih stavljas jer su prevelike razlike u velicini ;)

Aha ok, kupicu onda WD Caviar Green 2 TB SATA ( WD20EARS).

Jedno pitanje jos, imam trenutno WD Caviar Blue 500 GB SATA ( WD5000AAKS) i hocu da kupim jos taj od 2TB. Hoce li oni biti kompatibilni i kako je najbolje da ih povezem? Jako slabo se razumem u hard diskove to me nikad nije zanimalo nesto posebno.

Maticna je ASUS M4A87TD, podrzava SATA 6Gb/s, ovi su oba 3Gb/s mada to nema veze.

Hvala puno!

Neka ti je srecna kupovina i neka te dugo sluzi:banana:! Jesi li proverio mozda koja je verzija "EARS"-a u pitanju? Koliko sam cuo, samo jedan model od tri postojeca od "2tb Ears" vredi kupiti(00mvwb0), jer ima tri ploce od po "640" gb,brzi.tishi,hladniji..., od ostala dva modela (jedan je "00s8b1" a drugi "00j2gb0"), koji imaju 4 x 500 gb ploce i oni su "kao" nesto losiji izbor, i ujedno stariji modeli?
:wave:

Hvala drugovi, jos ga nisam narucio, sinoc sam se iz znatizelje ubio googlajuci po reviewima da vidim koja je razlika izmedju EARS i EURS :d a sad vec dolazi vikend pa cu u ponedeljak, taman da vidim da li mozda ima neki bolji hard od 2TB u tom cenovnom rangu. Ako znate neki preporucite :D

A sto se tice tih verzija nije mi toliko bitno, jer imam ovaj caviar blue za sistem i podatke, igre, aplikacije. A taj od 2TB bih koristio kao skladisni, da tovarim na njega sve filmove i serije sto skinem. Smorilo me vise da ih rezem po dvdovima.

Zato ti i kaze, posto je skladisni bolje je da je manji broj ploca - i tisi, i brzi i manje trosi. Mislim, to su zanemarljive razlike ali ako vec gledas, to je vea razlika nego AV-GP naspram EARS.

Aha aha, kapiram. Ok, tu verziju cu onda i traziti, hvala puno!

Jednom za svagda...

Prilozi

• WD.pdf
    47.4 KB · Pregleda: 208
TO ti je već razlika u serijama, tj ona sitna slovca nakon osnovnog imena diska. Naravno, postoje i serije kojima se zna da imaju određen broj platera, ali ipak konsultuj se sa googletom pre kupovine :)

Poslednja izmena:
kupih ga u gigatronu danas, 00mvwb0 je verzija datum proizvodje 21.4.2011 :banana:
hvala jos jednom svima na pomoci

Evo sad sam montirao hard disk, bios ga uopste ne prepoznaje, a ponekad ga prepozna i prijavi "hard disk error". Probao sam i par razlicitih SATA kablova, i da ubodem u svaki od 6 SATA slotova koje imam, uvek isto. Pritom se jos cuje bucno skljocanje i skripanje iz njega. :wall: Jel moguce da je do mene nesto ili da reklamiram hard disk?

Win 7, ali nema to veze sa OSom posto ga odma u biosu ne prepoznaje. Upalim komp i krene skljocanje i skripanje kao kad ubacite izgreban cd u citac, pri ulasku u bios zastane kao da pokusava da detektuje taj hard i muci se, i na kraju ga ili ne detektuje ili izbaci hard disk error.

Ne znam sta da ti kazem ja imam taj HDD i ni meni ne vidi u biosu ali radi normalno.
Vidi probaj kod nekog drugog ali najverovatnije je disk felerican.

Znam da je proslo skoro mesec dana od poslednjeg posta ali cisto da napomenem da bi flash-ovanje BIOS-a na noviju verziju mozda resilo problem...

I šta bi sa ovim prepoznavanjem harda od strane kompa ?
Možda deluje glupo ali moja ploča npr. u biosu ima opciju da omogućiš, "uključiš, otključaš" kako god, sata priključke, znači mogu da nabodem 4 max sata uređaja (starija ploča) ali ako ih u biosu ne enejblujem džaba, neće ih videti niti će raditi...

Nazad
Vrh Dno