Šta je novo?

WD TV Live

Evo ja ga kupih"ipak",....screen mi je kod prvog mnogo bolji,...ovaj mi je mnogo ....kao los divx nekad,.. dok su delovi sa ikonom i textom super,..povezano kvalitetnim hdmi kablom i optikom,...nisam stekao utisak da je slika i slicno sto sam citao da su neki pominjali bolja od prvog,..al deluje stabilnije,radi ok,...sto se tice mreze,vezao kablom,..sve vidi,sve sherovano,..tip top za sad,..jedino ...da li sme da se firmware ubaci novi,..video ga je,..al me zanima jel taj bagovit,ili ...mislim da je 11-ca na kraju,...,i ako moze neko samo da mi pomogne oko tih firmware,..i bi-rad ,....sta je to,.. Thnx:,,:

Evo ja ga kupih"ipak",....screen mi je kod prvog mnogo bolji,...ovaj mi je mnogo ....kao los divx nekad,.. dok su delovi sa ikonom i textom super,..povezano kvalitetnim hdmi kablom i optikom,...nisam stekao utisak da je slika i slicno sto sam citao da su neki pominjali bolja od prvog,..al deluje stabilnije,radi ok,...sto se tice mreze,vezao kablom,..sve vidi,sve sherovano,..tip top za sad,..jedino ...da li sme da se firmware ubaci novi,..video ga je,..al me zanima jel taj bagovit,ili ...mislim da je 11-ca na kraju,...,i ako moze neko samo da mi pomogne oko tih firmware,..i bi-rad ,....sta je to,.. Thnx:,,:

osnovni screen ti ne valja? kakav ti je tv, full HD ili samo ready? vjerovantno ti se ne podudaraju rezolucija WD LIvea i TVa....

Tv je HD ready,42' medjutim,..na prvom wd je bio OK,ovde kazem ti nesto ...a probao sam da proverim to sa rezolucijom,..al nema nista u WD o tome,mada....nesto mio ni nije jasno zasto bi tako i bilo,...to je mala razlika da li je hd ready ili full hd za primetiti u ovom trenutku.

Tv je HD ready,42' medjutim,..na prvom wd je bio OK,ovde kazem ti nesto ...a probao sam da proverim to sa rezolucijom,..al nema nista u WD o tome,mada....nesto mio ni nije jasno zasto bi tako i bilo,...to je mala razlika da li je hd ready ili full hd za primetiti u ovom trenutku.

u WD opcijama idi na Audio/Video settings, pa na HDMI, pa onda opet izaberi HDMI i sledeci ekran ce ti biti izbor za rezoluciju.

Uradio to,..medjutim..isto je,..sad cu da probam da ubacim b-rad firmw. ...samo pitanjce,..dal se on isto samo iskopira na flash ,..raspakovan i ...hoce li wd da ga prepozna ili ima neka procedurra?

Uradio to,..medjutim..isto je,..sad cu da probam da ubacim b-rad firmw. ...samo pitanjce,..dal se on isto samo iskopira na flash ,..raspakovan i ...hoce li wd da ga prepozna ili ima neka procedurra?

Vec sam ti rekao proceduru veoma je lako. Skines b-rad fw i iskopiras ceo sadrzaj na root od USB-a, ustekash ga u WD i odes na update by USB i reci ce ti da ima novi fw ti pritisnes Yes, sacekas minut-dva i to je to. Resetovace se sam i pici!

HO HO HO HO HO HO instalirao sam b-rad ...i bolji mi je skin,da ne kazem noramalan,..sve ostalo,..... vidim da je meni,..sve pretzno isto,..gde su razlike,..ja nisam jos detaljisao,..al kako vidim,..osnovni meni i funkcije su iste,..cak i velicina fonta je kao kod wd firmw.a mnogima je to smetalo,...?!:banana:

HO HO HO HO HO HO instalirao sam b-rad ...i bolji mi je skin,da ne kazem noramalan,..sve ostalo,..... vidim da je meni,..sve pretzno isto,..gde su razlike,..ja nisam jos detaljisao,..al kako vidim,..osnovni meni i funkcije su iste,..cak i velicina fonta je kao kod wd firmw.a mnogima je to smetalo,...?!:banana:

Drago mi je da je sve proslo bez problema i da je sve normalno sada.
Meni velicina fonta savrseno odgovara a mozes i da menjas cini mi se u meniju WD.
Uzivaj:type:

Koliko sam video,..i na ovom firmw. je velicina fonta 40,takodje meni ne smeta,..al mi niko ne rece,koja je razila u odnosu na orig.wd firmw..jer kako mi se cini,sem screen-a i poneceg,..deluje da je sve isto,...stabilno radi,..stvarno,...probao sam,..al jos nisam sve izcackao,zato me zanima,..koje su mu prednosti jos?

Tjah... bolje da si čekao malo, sad ćeš opet :d

Izašo novi b-rad-ov fw WDLXTV-LIVE-0.3.X:

Dodat torrent klijent, web server, backgrounds...:eyebrows:

Ovo su vec slatke'muke",tek sam poceo da ga kidam...i za sad,..radiiiiiiiiiiiii,odlicna sprava,...samo da udjem u stos sa detaljima,...:banana:

Tjah... bolje da si čekao malo, sad ćeš opet :d

Izašo novi b-rad-ov fw WDLXTV-LIVE-0.3.X:

Dodat torrent klijent, web server, backgrounds...:eyebrows:

Hvala Krsto za updejt cekali smo torrent:D, ma kakvo cekanje fleshuje se za minut nema problema a posle podesavanje i to je to.:banana:

Kako sljaka torent,...jel probao neko?

kako vidim,..izasla je prepravka b-rad novi firmw.*** WDLXTV-LIVE-0.3.1 ***

kako vidim,..izasla je prepravka b-rad novi firmw.*** WDLXTV-LIVE-0.3.1 ***

b-rad je trenutno na odmoru. Najnovija verzija i dalje ima problema sa snimanjem izmena u opcijama (za torente i news) pa se ceka da se autor vrati.

Pozdrav

Odlicna stvar je sto vidim da kada iskljucim wd live za razliku od wd prve gen...ovde se gasi externi hd,..dok je kod prve gen uvek radilo napajanje(prostije receno,gorela sijalica) .:banana:

Deda mraz mi je doneo HD TV Live :) ali imam jedan problem sa povezivanjem AV. Hteo bih da povezem Video izlaz na TV a audio na moj AIWA HT(WD->Aiwa HT&TV) ali ta 2audio(L,R) i video su na jednom kablu gde nije zgodno razdvojiti Audio(L,R) od Videa. Druga varijanta mi je da sve zakacim na HT a onda Video preko skarta povezem izmedju HT i TV(WD->Aiwa HT->TV) ali u tom slucaju mi je slika mnogo losija nego ako WD vezem direktno na TV. Treba mi preporuka od strucnjaka koje je najbolje resenje, da li da uzmem musko-zenski Audio(L i R) pa da produzim postojeci kabl do HT ili mozda da produzim video kabl do TV. Izvinite sto sam malo konfuzan posto se slabo razumem u ovu tehniku ali pretpostavljam da oni koji se razumeju ce shvatiti moju pricu iako je konfuzna.
Srecna Nova Godina svima!

Pa ako nigde tu nemaš hdmi (ni na ht ni na tv), ili kompozitni ulaz RGB na tvu, onda moraš sa tim 1 na 3 kablom.
Znači video direktno u tv, produžni za rca chincheve audio L+R, ženski s jedne strane pa muški kraj u ht. Nije skup taj kabl, recimo 300 din...

Ljudi neko probao poslednji b-rad-ov firmware, mene malo hvata strah nesto se ljudi zale da nece da vidi hdd kad se pali WDLive, javljaj te utiske da li da ga fleshujem trenutno vozim poslednji funkcionalni oficijalni firmware!!?!?!?!?!

Ja sam flashovo na 3.2 b-rad, jeste mi proradio web server, ali nije deluge torrent klijent. U stvari jeste prvi put sa passwordom admin, ali nisam mogao da namestim putanju na externi hdd, kasnije nije više hteo ni login. Pa je bilo mora telnet pa se sa paswd namesti password novi, koji je isti i za ftp i telnet i deluge. Pa ne radi custom background pictrure, doduše radi custom screensaver.
Radio mi je tako par dana, korektno sve, ali batalio sam kad sam shvatio da externi usb hbb ne inicijalizuje sam po paljenju, mora kabl out, kabl in. Tu sam digo ruke i vratio se na wd fw .11.
Nemoj da flashuješ ako nisi nikakav linux freak koji ne gasi wd nedeljama a ima mountovane nfs shareove.

Sačekaj još malo, ipak je to sa hdd najveći bug...

Poslednja izmena:
Iskreno nemam vremena da se previse zezam sa WD-om, i cim sam platio solidnu cifru ne zelim da razmiljam preterano nego da pritisnem dugme na daljincu i da se hdd ukljuci. Pretpostavka je bila tacna da to sa hdd-om nesto ne pase bas kako treba. Nadam se da ce b-rad izaci sa narednim firmware-om koji ce sve ono sto si naveo ispraviti, do tada ostajem pri postojecem oficijelnom.

Nije da ne znam da se zezam sa spravicom i da joj ulazim u neke detalje, nego posle vise godisnjeg zezanja sa koje kakvim elektronskim uredjajima, jednostavno izgubio sam tu tkz. "char" provaljivanja uredjaja u sitne detalje. Izgleda da sam u medjuvremenu postao pravi Amer koji jednostavno zeli sve odmah, jednostavno i bez ulozene energije. Ovo je proisteklo iz opet dugogodisnje frustracije kad uredjaj zabaguje. (ovaj poslednji pasus je totalni offtopic, i krajnje nebitan :type:)

Btw. Hvala za naglasenu opreznost prema b-rad3.2

Sta je potrebno da WD Live cita i druge titlove sem srt formata? Da li B-Rad firmware to omogucava?
Takodje, da li veilcina titlova moze da vude veca od 40 uz pomoc neke modifikacije firmware-a?

Slazem se da je to resenje ali ne i previse komotno resenje jer ovaj plejer bi trebao da bude komotno resenje, inace bih sve pustao sa kompa i cimao se sa TV-izlazima, drajverima, kablovima po kuci i sl.... a ne bih kupovao plejer. Uopsteno govoreci iz ugla komoditeta, glupo je i sto titlovi moraju da se preimenuju!

Na kutiji za Gen2 pise da podrzava: .srt, .ass, .ssa, .sub i .smi titlove
verovatno je tako i sa Live-om posto je na njemu baziran (-LAN i componentni izlaz (kompozitni je ostao))

Za nazive fajlova ima jedan trik:
Otvori Total Commander, izaberi USB disk, pritisni Crtl+B (Branch View - prikazuje (samo prikazuje, nista ne manja) sve fajlove na celom disku kao da nema foldera, tj kao da su svi u root-u), sortiraj po ekstenziji, markiraj titlove i .mkv. Klikni Ctrl-M (multirename tool - preimenuje puno fajlova odjednom). U prvom polju za file name pise [N] promeni ga u [P] (naziv roditelja - ovde je to naziv foldera u kome su mkv i titl) kliknes enter i zavrsio si posao.
Ako se zeznas ima undo (opet sa Ctrl-M otvoris multi-rename tool, drugo dugme dole)
Odnosno uz par klikova si postigao da na celom disku svi .mkv i titlovi imaju naziv foldera u kome su (isti naziv, razlicita ekstenzija pa konflikta nema) :)

Poslednja izmena:
Odlicno uputstvo i da ne budem neko zakeralo, nije bas toliki problem preimenovati fajlove. Sto se podrske za SUB format tice, tacno je da na kutiji, kao i nawww.wdc.com pise da podrzava SUB titlove ali ja nisam uspeo da pustim ni jedan!

Znam da nije problem ali sto bi pravio posao od necega kad moze automatski + Branch view Ctrl-B i Ctrl+M (Multi rename tool) su jako mocne alatke: Npr. imas 50 foldera + podfoldere i ne secas se gde si stavio file ali secas se da je radjen pre 15 dana => Ctrl-B i sortiras po datumi)

Ne znam za .sub, nisam ih koristio jer ih ni malo ih ne volim (bazirani su na broju frame-a a ne na time code-u)
.sub titlovi su se koristili jos u doba microdvd playera (prvi DivXevi) pa su po inerciji opstali skoro do danas
(neki isti naslov moze da se pojavi u 5 razlicitih framerate-ova => 5 razlicitih .sub titlova dok jedan te isti .srt odgovara za svih 5)

Vec pre par godina ga je prakticno zamenio daleko bolji timecode bazirani .srt ali i dalje se pojavi po neki .sub

.ass titl je loodilo od fleksibilnosti: http://aegisub.cellosoft.com/docs/ASS_Tags

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno