Šta je novo?

WD TV Live v.s Novatron NTR83

MajaMaja

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poena
159
Korejanac protiv WD-a, 13.999 protiv 18.999 RSD.

Korejanac ima sve što ima WD, osim Youtube.
Dodatno ima displej, mogućnost ugradnje HDD-a, snimanje video materijala, internet stanice, pregled fajlova bez upaljenog TV-a. Pa i nije malo.

Ja se dvoumim šta kupiti? Za Novatron nikad čula, WD svi znaju.

Kvalitet WD je potvrđen, sjajan.
Da li da na svojoj koži isprobavam Korejanca. Ne znam, šta mislite?

Ka što napisah to je 5000 rsd razlike :eyebrows::eyebrows:...
Mišljenja su podeljena, pre svega da li ti treba SVE što nudi NTR 83 (pa u skladu sa tim mnogi kažu da ove dve mašine zapravo i nisu za poređenje....).
Ako ti SIGURNO treba samo player onda bolje , po meni, uzeti WD TV Live.Ipak je to uređaj bez pokretnih delova tiši možeš ga lako i nositi kod nekoga, WD je ipak poznata marka...

Mislim da tu ipak nema neke pretjerane razlike, svi su oni bazirani na dva tri ista cipa, pa odluci prema mogucnostima playera i cijeni.
Imao sam WD HD Player onaj prvi i nije bio los, ali sam presao na BD 390 blu ray player koji ipak nudi dosta vise.

U pravu je terminator, ali ja bih licno isao na ntr zbog tunera (zatrebace), snimanja i mogucnosti da se ugradi HDD. Hardver unutra je sigma vs realtek kod svih ovih plejera.

Ako ti SIGURNO treba samo player onda bolje , po meni, uzeti WD TV Live.Ipak je to uređaj bez pokretnih delova tiši možeš ga lako i nositi kod nekoga, WD je ipak poznata marka...

Uredjaj bez pokretnih delova? Pa i Novatron iamm nema pokretne delove i jako je lagan i mali..Sto se tice marke WD jeste poznata marka ali Novatron uredjaji su MADE IN KOREA sto daje sigurnost..

Uredjaj je lagan i elegantan i dosta mali[ocekivoa sam da bude dosta veci]

Radi sve sto je navedeno bez bagovanja...

Moj savet je Kupi Novatron jer ima vise funkcija kad tad zatrebace i tuner i snimanje sa TV koje BTW radi perfektno na Novatronu...

Hard disk se ubacuje za 3 sekunda[bukvalno] i hard stoji u uredjaju...samo se skloni poklopac i ubaci se hard...Sto se tice buke uredja se gotovo i necuje mozes da ga cujes kad pridjes blizu i to u stanju mirovanja dok se gleda tv ili film,muzika nema sanse da se cuje...

Ja sam prezadovoljan uredjajem i svaka preporuka za Novotron...

Poslednja izmena:
WD TV Live već stiže, naručen je.
Španci i Poljaci (forumi)mbaš i nisu nešto oduševljeni, pa me je to opredelilo.
Možda je ovo što je stiglo kod nas sa otklonjenim dečijim bolestima.

Drugo, Novatron NTR83 ima previše dobrih stvari za tako malo para, nešto mi je tu sumnjivo. Nadam se da grešim, naravno zbog vlasnika ovog uređaja.

Poslednja izmena:
pogresno sam protumacio poruku...

ventilator moze da bude samo plus zbog hladjenja uredjaja,sto se tice buke uredjaj se gotovo ni necuje....trebao bi bas da mu budes blizu da bi ga cuo...

Ipak u njega ide hard mora nesto taj hard da hladi...

Možda je ovo što je stiglo kod nas sa otklonjenim dečijim bolestima.

Drugo, Novatron NTR83 ima previše dobrih stvari za tako malo para, nešto mi je tu sumnjivo. Nadam se da grešim, naravno zbog vlasnika ovog uređaja.

Firmware zato sluzi da otklanja neke sitne nedostatke...

Novatron ima promotivnu cenu u srbiji i to je razlog nizoj ceni u evropi je dosta skuplji nego kod nas...
Ipak firma mora da osvoji trziste...

sta znam meni su ocekivanja ispunjena i zadovoljan sam kako radi za sad...

Zanima me na koji način može da se upotrebi ovaj (DVB-T) tjuner u Srbiji?

Pa za sad mozes sa obicnom antenom da hvatas RTS digital a vremenom ces moci sve da hvatas kad televizije pocnu da emituju digitalni program...

Poslednja izmena:
@MajaMaja

Malo mi je nejasna logika Tvojih postova. Prvo postavljas pitanje cena (13.999 i 18.999) a onda u sledecom postu kazes kako ti je sumnjivo sta se sve dobija sa Novatronom. (".... Novatron NTR83 ima previše dobrih stvari za tako malo para, nešto mi je tu sumnjivo...").

Lepo odes u firmu koja ga prodaje (ljudi su stvarno OK) i detaljno pogledas i istestiras.
Jedina nepoznanica su eventualni problemi u radu u buducnosti, ali zar i jedna Toyota nema tih problema.
Niko nemoze napraviti unapred potpuno pouzdan uredjaj.

Cak mislim da je logika firme Novatron (za nas novo ime) da pruze dobar kvalitet za male pare, a kada postanu brand onda stvari dolaze na svoje mesto (primer Samsunga, LG, Hyundai), kao sto sada nema razlike u ceni mob. telefona, TV-a,...., izmedju Samsunga i Nokie ili Samsunga i Philipsa.

Forumi pored veoma korisne uloge koje imaju da pojasne, upoznaju, iznesu prednosti i mane raznih uredjaja, ....., cesto odu i u nepotrebna teoretisanja.

Moje misljenje, da je u ovome trenutku ovo najbolji proizvod na nasem trzistu, sa najboljom odnosom cena/kvalitet.
Dobijes skoro sve za pristojne pare. NTR83 i HDD od 1TB platio sam 260e u ACS-u, znaci nije jeftinije napolju kao sto kazes.
Sve u svemu, ne volim nekoretne i tendenciozne komentare. Normalno je da se razlikujemo u stavovima i ukusima ali treba biti korektan (posten) u diskusijama, osim ako to nije namera.

Koristim nekoliko dana NTR 83 i prezadovoljan sam.

Ne znam sta bi jos trebalo da ima a da mi nedostaje. Mozda su moja ocekivanja skromna, ali onaj hoce vise i navodno kvalitetnije neka spremi i puno vise para.

Novatron NTR83 + LG 42LH3000 + solidan audio sistem = skroman novac => veliko uzivanje.

Poslednja izmena:
KrisFil, malo si nervozan. Čoveče želim malo izokola da ljudima skrenem pažnju da ne bacaju pare na šklj brendove sa nikakvim hardverom i nikakvom podrškom. To je čak i gomila para, a vidjećeš ubrzo i zašto. Ja ne volim da bacam pare, pa sam pročitao sve o WD TV Live i o tom Novatronu (jako malo izvora, ali ipak ima). Moja procena je da nakon pročitanih komentara kupim, i kupio sam WD TV Live. I kažem kao i hiljade korisnika ove spravice, da posedujem čudo. E, šta smeta da kažem ljudima, ako nećete crći bez snimanja TV emisija, kupite WD TV Live. I šta se ti majke ti sada sekiraš, ako si zadovoljan, ti ga preporučuj, ko ti brani. Pljuj po WD-u, zabole me.

I pustimo sad, ajde neka se javi onaj ko pre ode na servis, pa ćemo tako najbolje pomoći ljudima, ili reći mane uređaja.Novatron ih nema. OK. WD ih ima i možda se sve mane neće ni uspeti otkloniti. A ovaj kosooki, bez mane. Ajde!

Novatron se u slucaju hardveskog kvara odmah menja za nov u toku trajanja garancije.
Za sada prodat solidan trosifren broj uredjaja, od toga jedan je imao problem softverske prirode
koji je resen na licu mesta kod korisnika.

Ukoliko ima nekih dodatnih pitanja ili nejasnoca slobodno pozivam da se dodje, pogleda, proba, pita.

Takodje zelim da naglasim: NTR serija nije konkurencija WD TV uredjajima, potpuno je druga kategorija
i unapred zelim da se udaljim od bilo kakve diskusije koji uredjaj je bolji.

Pozdrav.

KrisFil, malo si nervozan. Čoveče želim malo izokola da ljudima skrenem pažnju da ne bacaju pare na šklj brendove sa nikakvim hardverom i nikakvom podrškom. To je čak i gomila para, a vidjećeš ubrzo i zašto. Ja ne volim da bacam pare, pa sam pročitao sve o WD TV Live i o tom Novatronu (jako malo izvora, ali ipak ima). Moja procena je da nakon pročitanih komentara kupim, i kupio sam WD TV Live. I kažem kao i hiljade korisnika ove spravice, da posedujem čudo. E, šta smeta da kažem ljudima, ako nećete crći bez snimanja TV emisija, kupite WD TV Live. I šta se ti majke ti sada sekiraš, ako si zadovoljan, ti ga preporučuj, ko ti brani. Pljuj po WD-u, zabole me.

I pustimo sad, ajde neka se javi onaj ko pre ode na servis, pa ćemo tako najbolje pomoći ljudima, ili reći mane uređaja.Novatron ih nema. OK. WD ih ima i možda se sve mane neće ni uspeti otkloniti. A ovaj kosooki, bez mane. Ajde!

Ccccc......
Uopste mi nije jasno gde si ti primetio moju nervozu. Procitaj jos jednom moj prethodni post u kome sam se trudio da argumentovano komentarisem, bez ikakvih pretenzija i pljuvanja po drugom proizvodu. Cim smo se odlucili za neki proizvod znaci da smo bili vodjeni svako svojim razlozima.

Teziste tvojih komentara je u cinjenici da je nesto izgradjeni brand, ima ime,.... a ovo je kao neki kosooki. A tvoj WD je kao proizveden u kosmosu, na drugoj planeti. Covece, pa on je bas proizvdene kod "kosookih", da ga nije slucajno pravio John Smith u Kaliforniji. Oba uredjaja su pravili mali zuti ljuti sa kosim ocima, jedan (WD) kinezi a ovaj Novatron (Korejanci). E sta je tu bolje, to je drugo pitanje,...., pitanje je standarda, tehnologije, kontrole kvaliteta,....

Ovde se pojavljujes u ulozi "cuvara nase savesti", spasavas nas od ne daj boze neke nase velike zablude, greske,....

Svako je kupio ono sto njemu odgovara i sto mu se svidja i pusti neragumentovana i lose obrazlozena preispitivanja, jedino ako ti nije namera da pljujes po drugim,...., e, onda to lici na prljavi rat proizvodjaca. Sve vise pocinjem da sumnjam da to i radis sa nekom namerom jer Novatron svojim proizvodima baca rukavicu u lice konkurenciji.

Hyundai (takodje kosooki Korejanac) sada je broj 4. u katetgoriji automobila na americkom trzistu po pouzdanosti i kvalitetu. Pre 20 godina su Samsung, LG, Hyundai,...., takodje bili kako Ti kazes "šklj brendove". (Procitaj ponovo treci pasus u mojem prethodnom postu).

Ok, mogu da prihvatim negaciju, gresku,...., ali molicu lepo, sa argumentima u protivnom shvatam kao provokaciju. Smiri ton i bez nervoze ,)

Nazad
Vrh Dno