Šta je novo?

WD passport problem

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Kupio sam pre par dana externi hard WD passport 500gb. Pre njega sam imao WD My Book i radio je normalno. Medjutim ovaj kad ubacim u usb port nece da ga procita. Zanima me da li je problem u win 7 ili je nesto drugo.

Probaj da ga "ubodeš" u zadnji usb, a ne u usb na front panelu. To se meni dešavalo na nekim računarima gde ga uopšte nije video kada ga ubodem u usb na front panelu.

...

Probao sam na sve usb portove, ali ne pomaze. Desi se po nekad na laptopu da ga detektuje i to traje neko kratko vreme i potom ga opet ne uocava.
Ne znam jel ovaj problem ima veze sa win 7 ili sa napajanjem samog diska.

Koristis li usb kablic koji si dobio uz disk?

Kupio sam pre par dana externi hard WD passport 500gb. Pre njega sam imao WD My Book i radio je normalno. Medjutim ovaj kad ubacim u usb port nece da ga procita. Zanima me da li je problem u win 7 ili je nesto drugo.

Predpostavljam da je u pitanju Passport sa "nestandardnim" mini-USB konektorom.
Promrdaj malo konektor dok je disk priključen i vidi da li će da se prijavi.
Prilično su bangavo izveli ovaj usb konektor i ostvaruje se jako loš kontakt, koji često pravi baš ovakve probleme.

U svakom slučaju, radio on ili ne uz pomoć ove gimnastike, reklamiraj ga.

Moraćeš da pronađeš takozvani "Y" kabal. WD passport troši više struje nego što MB može da isporuči. Imam passport i imao sam taj problem.
Evo razloga ga kupim Gigabyte MB (mogu da daju više struje).

Moraćeš da pronađeš takozvani "Y" kabal. WD passport troši više struje nego što MB može da isporuči. Imam passport i imao sam taj problem.
Evo razloga ga kupim Gigabyte MB (mogu da daju više struje).

I imam gigabyte plocu i nece da radi na njoj.
Tako je imam onaj kratak kabl koji sam dobio sa diskom.
Na laptopu jos nekad i hoce da ga procita dok na desktop racunaru nece. Otvori mi neki WD Smartware, koji nece da mi instalira. Pretpostavljam da je to neki drajver.
Mislim da ovo ima veze i sa win 7 operativnim sistemom.

Gde mogu da kupim taj Y kabl?

Ja imam passport od 640gb i nisam imao problema. Verovatno je do kabla

Nazad
Vrh Dno