Šta je novo?

WD i zuuuuuuuuuuuu...

Levčanin

Cenjen
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poena
169
Imam nov WD 10EALX istestirao sam ga u HD Tune i hd je ok sve kockice zelene brzina oko 140 i stavio sam ga da bude sekundarni pa ga win7 ponekad isključuje pa kad ga ja otvorim čujem da ipak krene zuuuuuuuuuuuu... čim se zavrte diskovi... Sad taj zvuk nije nešto jak ali mene nervira jer kad je tišina ja ga čujem onako karakterističan je... Primetio sam da celo kućište vibrira u tandemu sa njim pa otud i taj čudan zvuk valda :wall:

Jel ga možda nisam lepo stavio u kavez (nisam ga zašrafio s druge strane) i jel bi moglo to da se utiša nekako izolacijom do lima (pošto sam ga jedva ugurao pored starog i grafičke , moguće da sam malo iskrivio kavez, mekan lim je to, vidim da ima lufta , ja sam samo pritisnuo da bude položen na limene držače).

Na reklamaciju nema šansi da prođe jer taj zvuk verovatno samo ja čujem, a i HD radi kao avion... bukvalno :d

To sam i ja citao pre kupovine istog, na it svetu ja mislim sto bas i nije pametno :d ali ja te probleme nemam, tj cuje se pri paljenju malo, kao neki elektro sok koji to nije i to je to, posle toga- tisina :)

Jeste tačno, evo sad sam ga baš čuo, taj elektrošok i posle zuuuuuuuuuu... kao da u daljini leti avio... mnogo čudna frekvencija koja meni ide na živce... :trust:

Ja imam WD i Samsung oba nova, kad je jedan ukljucen (bilo koji) radi bezsumno, ali kad su oba ukljucena cuje se tup zvuk - nesto kao ''wauuu wauuu wauuu''
A u stolu se osecaju vibracije u istom ritmu :)

Poslednja izmena:
Ja imam WD i Samsung oba nova, kad je jedan ukljucen (bilo koji) radi bezsumno, ali kad su oba ukljucena cuje se tup zvuk - nesto kao ''wauuu wauuu wauuu''
A u stolu se osecaju vibracije u istom ritmu :)

Verovatno im se sudaraju frekfencije oscilovanja :hump:

To nije ništa. Uobičaneo za hard diskove. Imam dva WD-a i kad dugo ne pristupam fajl sistemu, a tišina je čujem kako se utišava i staje (sleep hard diska), i naravno kad krenem da otvorim neki fajl sledi malo čekanje uz taj zvuk elektrošoka i vuuuuuu....

Poslednja izmena:
Zasto jednostavno ne deaktivirate opciju da win gasi hard diskove nakon nekog perioda neaktivnosti?

Da, ali ovaj stari WD što imam je praktično silent... uopšte se ne čuje sem kada nešto veće upisuje ili čita... npr kada KIS radi veći update ili scan... Da nije toga neb znao da je u kućištu :D

Nazad
Vrh Dno