Šta je novo?

WD i oznake

Poslednja izmena:
A sta je sanovim "obojenim" oznakama blue, green i black?
Koliko sam ja skontao, black su sa 32MB kesa, diskovi visokih performansi; blue su standardni sa 16MB kesa (valjda je to ex AAKS serija) i green oni stedljivi.
Jesam li dobro ovo skontao? :D

Da li neko možda ima iskustva u razlikama u tišini rada diskova unutar Green diskova?

Na WD sajtu kada odeš u Internal/Dekstop pa Green, nudi se model WD10EACS (16MB cache) ili EADS (32MB).

U odeljku Internal / CE / Green nudi AV-GP (WD10EVCS)

E sad, ja skupljam deliće za HTPC, sa primarnim ciljem koji se zove tišina. Kod nas ovog AV-GP nema, ima samo EACS. Kakve su razlike između ovih diskova? Jedino što mi pada na pamet je da AV-GP možda radi na manje obrtaja ili ima bolji power deo pa se manje arči. Da je stvar tiha mi je jako, jako bitno, pa sam voljan da pribavljam i iz inostranstva ako vredi.

EACS/EADS imaju iste akusticke performanse:

Idle Mode 25 dBA (average)
Seek Mode 0 27 dBA (average)
Seek Mode 3 25 dBA (average)

AV-GP je u teoriji nesto tisi:

Idle Mode 24 dBA (average)
Seek Mode 3 25 dBA (average)

Ja sam bio skeptican prema WD diskovima (zbog bucnog motora, ne zbog seek buke) ali samo skoro uzeo 2 x WD640AAKS i mogu da ti kazem je po tom pitanju OK. Jedino se cuje seek ali je AAM iskljucen. U tvom slucaju, mozes uvek da se poigras AAM i da povecaj average seek time (verujem da ti nije bitno da li je average 12.5ms ili 15ms na HTPC) na racun buke.

Obavezno stivo:

http://www.silentpcreview.com/article804-page1.html

AA-- = newest drives (high density, PMR)
AB-- = newest drives (high density, PMR) server edition "RE2" 1M hour MTBF
AY-- = " " 1.2M hour MTBF
-S = SATA300 interface
-D = SATA150 interface
-B = ATA100 interface
S- = 8MB cache server drives (higher MTBF) "RE"
Y- = 16MB cache server drives "RE"
B- = 2MB cache desktop drives
J- = 8MB cache desktop drives
K- = 16MB cache desktop drives

U tvom slucaju, mozes uvek da se poigras AAM i da povecaj average seek time (verujem da ti nije bitno da li je average 12.5ms ili 15ms na HTPC) na racun buke.

Ako sklopim ovu priču, zovem te za ovo :) pošto prvi put čujem za AAM podešavanje (šta god to bilo). Brzina mi nije nešto mnogo bitna, tišina u radu je primarna stvar.

Poslednja izmena:
Vrh Dno