Šta je novo?

WD hdd problem

Fr3nk

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2008
Poena
301
Pozdrav svima

U pitanju je "WD2500JB caviar se" hard, radio oko 2 godine bez ikakvih problema do pre neki dan kada sam upalio komp i bios ga jednostavno ne vidi. Nosio sam ga i kod jednog drugara ali situacija ista (sad cu to zvuchno da opishem): kada upalim komp chuje se da krene da ubrzava ali odmah potom shkljocne par puta (isti onaj zvuk kada gasim komp) i usporava, pa onda opet pochne ispochetka da ubrzava ... i tako jedno 2-3 min. dok bios ne izbaci poruku da ga ne prepoznaje. Kablove sam iskljuchio iz problema jer kod drugara smo prikopchali na njegove koji su ok, samim tim i neispravnost ide slota na plochi.
Slab sam poznavaoc hardvera tako da stvarno ne znam u chemu je problem i da li bi se mogao reshiti. Josh uvek je pod garancijom ali proritet su mi podaci (ustvari jedno 6-7 GB porodichnih slika), tako da molim sve ljude dobre volje za pomoc.

Hvala svima

Nemoj vise da ga ukljucujes i nosi u servis

Mislim da je definitivno mrtav. Postoje programi koji mogu da izvuku podatke, ali sumnjam da ce kod tebe raditi, jer ga ni bios ne prepoznaje. Isto tako postoje servisi za spasavanje podataka, ali su jako skupi. Dobices ti drugi disk sigurno, ali sto se tice podataka, u gadnom si sosu

isti problem imam sa istim hard diskom wd2500jb-00rea0... probao sam zamenu elektronike, hot-swap i jos neke stvari ali nisam uspeo da povratim podatke...

isti problem imam sa istim hard diskom wd2500jb-00rea0... probao sam zamenu elektronike, hot-swap i jos neke stvari ali nisam uspeo da povratim podatke...

Kod te serije ne pomaze samo zamena elektronike
mora da se promeni i Prom U12 !!!

da li je potrebno U12 promeniti fizicki ili treba zameniti samo sadrzaj ?

pa najjednostavnije je fizicki....

u stvari tacno bitan je sadrzaj ali prilicno je komplikovano
programirati to kolo jer je SMD....

pa kad crkne elektronika ne moze da se programira, a i opasno je petljati se ako nemas iskustva...

Nazad
Vrh Dno