Zanima me samo zvuk.Znaci koji je tisi,
Od raznih review-ova koje sam citao cini mi se da je green bukvalno necujan.
Da li se cuje F3 u seek-u i jel ima razlike idle i seek
pa naravno da je tisi kada se f3 vrti na 7200rpmwd je verovatno malo tisi. ako je to bas jedino sto te zanima onda je mozda ipak bolje da uzmes wd. ali meni bi nekako i dalje bilo zao da ne uzmem samsung sa obzirom na to koliko je bolji
ja bi pre Seagate Barracuda 7200.12![]()
Iskreno, voleo bih da si u pravu, ali mislim da je ipak Green sporiji od Samsunga F3, bez obzira što su ravnopravni kada je broj ploča u pitanju.![]()
A i ti si našao da porediš performance disk sa diskom prvenstveno namenjenim za storage. :S:
Disk koji treba da se poredi sa WD Black serijom je Samsung F3.
Disk koji treba da se poredi sa WD Green serijom je Samsung EcoGreen.
Ja sam se loše izrazio, trebalo je da glasi ...beži Blacku i "dvopločnom" Greenu.... Stavih "dvopločni" ispred Greena, pa posle njega Black, tako da je došlo do nesporazuma.
U svakom slučaju, mislim da si se i ti malo prešao ili te je naziv ove teme zbunio.
Avarage read speed (ne maximum) kod WD10EADS-00M2B0 (tj. Greena sa dve ploče od 500GB) je ~80-90MB/s, imaš benchove na prvoj strani, među kojima je i moj. Maximum read speed je oko 120MB/s i to stoji u nazivu teme, pa može da zbuni.
Kod Samsunga F3 je average reed speed upravo ~120MB/s, a maximum read speed ide i do ~160MB/s. Evo jednog primera iz iste teme, a ima ih hrpa u temama posvećenim samo Samsungovom HDD-u.
Iskreno, voleo bih da si u pravu, ali mislim da je ipak Green sporiji od Samsunga F3, bez obzira što su ravnopravni kada je broj ploča u pitanju.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari