Šta je novo?

WD Green 2tb problem

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Pozdrav svima!

Da li neko moze da protumači screen shotove iz atačmenta. Očigledno je da nešto nije uredu :S:

Disk je priključen na MSi P67 C45 ploču (REV1) i problem se javlja na bilo kom konektoru (Sata II i SATA III), probao sam 3 različita kabla - nema razlike.

Recimo HD tune završi benchmark bez problem, grafikon izgleda sasvim ok, ali SMART pijavljuje sve ove silne greske (dešava se i da HD tune pukne). Pri normalnom radu disk krene da zastajkuje posle nekog vremena što dovodi konstantnog sijanja HD lampice ili potpunog blokiranja sistema.

Pored ovog diska u sistemu se nalazi još jedan WD 640 i SSD drajv. Da li je disk spreman za reklamaciju i pitanje ostaje kako spasiti podatke sa diska koji su mi dosta bitni zbog posla :smash: hvala.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    245.6 KB · Pregleda: 99
  • 2.jpg
    2.jpg
    237.6 KB · Pregleda: 62
da apdejtujem tred... posto me je trenutna situacija dodatno zbunila :X

nakon vadjenja gore pomenutog wd-a greske su krenule da se javljaju na preostala dva diska :zgran:

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    235.5 KB · Pregleda: 33
  • 4.jpg
    4.jpg
    257.8 KB · Pregleda: 32
skini Hiren's CD i proveri diskove sa njime

takodje, proveri da nema neki nov BIOS za tu plocu. koliko znam P67 chipset ima problem sa SATA portovima - ali bilo je reci da se to odnosi samo na ove SATA II...

Cekaj malo je li ploca revidirana ( dakle B3) ili je prva felericna vrzija?
Ako je prva felericna verzija, dakle nerevidirana ploca na B3, kazi chaooo tim hdd... :(

Naveo sam gore da se radi o prvoj reviziji ploce. U kom smislu cao diskovi? Nemoguce je da mi za par dana otkazu 3 diska. Bilo je reci da su diskovi prikaceni na SATA III konektore bezbedni, u mom slucaju Vertex i WD 640.

@IzNoGooD
Problem se javio od kad sam stavio v1.9 bios, zatim 1A i 1B (ploca je inicijalno dosla sa v1.5)

ne znam, samara me cela situacija, u winwin-u se prave blesavi.. na kraju cu uzeti novu plocu i cimati se garancijom za msi :(

sta znam... sta kaze Hiren's? u kom stanju on vidi diskove?

pogledaj u BIOSu oko podesavanja za SATA, stavi na IDE i Sata 2 compability

Pa menjaj tu plocu za B3 reviziju dok jos mozes te stare ploce su povucene sa trzista.

Ako imas prvu verziju ploce onda svakako trebas da zamenis za B3 reviziju. A inace sto se tice ovih slicica ako ti SATA portovi rade u IDE rezimu onda mislim da oni prave te gluposti - i ako je tako stavi AHCI mode.

prva je verzija ploce, i ovi problemi se javljaju i na portovima koji nisu pogodjeni greskom. Rezim je postavkljen na AHCI od samog starta. Mislim da nije do OS-a i drivera posto se desava da prilikom botovanja haltuje na A2 i tako stoji...

Hm ...skoro sam video neki slucaj slican tvom samo na P55 chipset-u gde je iz nekog razloga IDE rezim pravio problem i to samo kada je SSD ubacen. AHCI je 100% ukljucen ? Imas u taskbar-u onu ikonicu "safely remove hardware ..." gde bi mogao da eject-ujes HDD-ove ?

Ako definitivno nije ovo onda sta ga znam. Nesto je svakako do ploce, a plocu bi i trebao da odneses da ti zamene za B3 reviziju.

100% je AHCI mode, posto pri fleshovanju ploce postavi na default vrednosti (IDE mod) i tada windows bsoduje. Cini mi se da je ovo pocelo da me zeza kada sam stavio bios 1.9 i onaj jos noviji 1.0A. Pokusacu da vratim na neku stariju verziju da vidim da li ce se nesto popraviti.

Svakako cu zameniti za B3 samo razmisljam kako to da to izvedem na sto bezbolniji nacin, posto se prodavnica nesto pravi blesava u vezi sa tim sto se moze videti iz ove teme: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?258786-P67-zamena-u-winwinu

Samo da javim, problem resen zamenom ploce \o/

Odgovorio sam ti tamo, pazario sam drugu plocu. Za sada sve radio kao sat, a ovu cju vratiti u prodavnicu na osnovu zamene koju su duzni da odrade ili crknutog kontrolera pa sta im se vise svidi :)

Nazad
Vrh Dno